logo

Bulut Üzerinden Temassız Mobil Ödeme

mh_teb_gokha_nmendi

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Visa Europe ve mobil ödemeler alanında inovatif çözümler sunan Metamorfoz ortaklığıyla geliştirdiği bulut üzerinden temassız mobil ödeme uygulamasıyla kredi kartı müşterilerinin ödeme işlemlerini akıllı cep telefonları üzerinden daha hızlı ve kolay bir şekilde yapmalarını sağlayacak. Temassız ödeme deneyiminde yeni bir dönem başlatan bulut teknolojisiyle fiziki olarak kart taşımaya gerek kalmadığı gibi, GSM operatörüne giderek SIM kart değiştirmeye de gerek yok. Banka, uygulamayı yakın bir zamanda kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Özellikle son yıllarda teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte ödeme sistemlerinde de bu yönde değişiklikler yaşandığını belirten TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi “Bu doğrultuda, tüm dünyada ödeme alışkanlıklarını kolaylaştıran yeni sistemler geliştirildiğini görüyoruz. Biz de TEB olarak, Türkiye’de bu alandaki yeniliklerin öncülerinden biri olmayı hedefliyoruz. Ekranlı Banka Kartı, PayPal Nakit Kart gibi birçok yenilikçi ürünü Türkiye ve dünyada hizmete sunan ilk banka olarak, bulut üzerinden temassız mobil ödeme altyapısını tamamlayan ilk banka olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarını kolaylaştıracak bu uygulamayı yakın zamanda kullanıma sunmayı planlıyoruz” dedi.

Bulut teknolojisiyle daha hızlı ve güvenli çözüm

Temassız ödemede bulut teknolojisiyle akıllı telefonlar üzerinden yeni bir alışveriş deneyimi sunmaya hazırlandıklarını söyleyen Mendi “HCE teknolojisi sayesinde, donanım tabanlı bir uygulama yerine, müşterilerimiz bilgilerini daha güvenli olan bulut ortamında saklamaya imkan sağlayan akıllı telefonlar ile temassız işlem yapabilecek. Bulut teknolojisiyle müşteriler SIM kartlarını değiştirmeden veya mobil operatörlerine başvurmaya gerek duymadan mobil cihazları ile alışverişlerini yapabilecekler” dedi.

CEPTETEB ile temassız mobil ödeme

Bulut üzerinden temassız mobil ödeme uygulamasıyla ilk alışveriş deneyimini gerçekleştiren Mendi “Kullanıcıların temassız mobil ödeme ayrıcalığına erişebilmeleri için yalnızca CEPTETEB’e girip ödemede kullanmayı tercih edecekleri kredi kartlarını seçmeleri yeterli olacak. 50 TL altındaki alışverişlerde kart yerine telefon okutularak, şifre girmeye dahi gerek duymadan alışveriş yapılabilecek” dedi.

Visa Europe Türkiye Ülke Müdürü Merve Tezel “Visa bulut tabanlı mobil ödemeler kart sahiplerinin ödemelerini akıllı cep telefonları üzerinden daha hızlı ve kolay bir şekilde yapmalarını sağlıyor. Bu gelişmenin ödeme alışkanlıklarının değişmesinde ve mobilin yaygınlaşmasında büyük bir rol oynayacağına inanıyorum. Bulut tabanlı ödeme çözümlerimizle sadece bugünün değil yarının da ödeme yöntemlerini destekleyerek ödemelerin geleceğine yön vermeye devam edeceğiz” dedi.

Metamorfoz Yönetici Ortağı Ergi Şener ise “Metamorfoz olarak, uzun süredir NFC teknolojisinin farklı alanlarında ‘öncü’ olarak tanınan profesyonelleri barındırıyor ve mobil ödeme alanında pek çok yeniliği Türkiye’den dünyaya sunuyoruz. TEB ve Visa Europe ile gerçekleştirdiğimiz uygulama sayesinde, CEPTETEB kullanıcılarına cep telefonları üzerinden en iyi müşteri deneyimi ile kolay, hızlı ve güvenli ödeme yapmalarını sağlayan bir çözüm sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde tüketicilerin hem alışveriş alışkanlıklarını değiştirecek hem de hayatlarını kolaylaştıracak ilklere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2866 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+4 = ?