logo

“Bulutlardaki Havalimanı”na İlk Uçuş Yapıldı

Çin’in güneybatı bölgesinde inşa edilen ve dünyada “bulutlardaki havalimanı” olarak tanınan Wushan Havalimanı’nda operasyonlar resmen başladı. 1800 metre yüksekliğindeki bir tepeye inşa edilmesiyle ünlü olan havalimanına ilk sefer 16 Ağustos 2019 tarihinde China Express Havayolu tarafından gerçekleştirildi.

Bulutlardaki Havalimanı’na İlk Uçuş

Chongqing şehrinden havalanan Airbus A320 tipi uçak Wushan Havalimanı’na başarılı bir iniş yaparak ilk seferini tamamladı. Xinhua ajansında yer alan bilgilere göre, deniz seviyesinden 1.770 metre yükseklikte yer alan ve Chongqing’deki Wushan İlçesi’nin merkezine yaklaşık 15 km uzaklıkta olan “bulutlardaki havalimanı” bu seferle birlikte hizmet vermeye başladı.

Wushan Havalimanı’nı yapabilmek için yaklaşık 6 yıl süren çalışmayla Taohua Dağı’nın zirvesi dinamitlerle kesilerek düz hale getirildi. Terminal binasının 3 bin 500 metrekare olduğu havalimanında 2 bin 600 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde bir pist ile 5 uçağın yanaşabileceği bir apron bulunuyor.

Pekin, Şangay, Guangzhou, Chongqing başta olmak üzere Çin’in diğer büyük şehirlerine sefer yapılacak olan Wushan Havalimanı’nın Goddess Peak ve Yangtze Nehri üzerindeki 22 bin 500 mW kurulu kapasitesiyle dünyanın en büyük hidroelektrik santrali olan Üç Boğaz Barajı’na yakın oluşu nedeniyle, iç turizmi de olumlu etkilemesi öngörülüyor.
Çin hükümeti, Wushan Havalimanı sayesinde Chongqing şehrinin ana hub noktası olan ve geçen yıl 40 milyona yakın yolcuyu ağırlayan Uluslararası Jiangbei Havalimanı trafiğinin bir kısmını yönlendirmeyi amaçlıyor.

Etiketler: »
Share
2342 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+8 = ?