logo

Canovate Group, İleri Teknoloji Ürünleri Geliştirmeye Devam Ediyor

Canovate Group Başkanı Can Gür

Türk firması Canovate Group, veri merkezi (data center) ve fiber optik sistemlerindeki teknolojisi ve uçtan uça ürün portföyü ile dünya markaları arasındaki yerini koruyor. Canovate Group, bilişim, telekom, savunma sanayi, balistik sistemler, elektro-optik sistemler, ısıtma/soğutma alanlarında birçok Ar-Ge projesini yaparak, ileri teknoloji ürünleri geliştirmeye devam ediyor. İstanbul Çekmeköy’de 30 bin metrekare alan üzerinde 100’ü aşan mühendis ekibi ve (tüm grubun bünyesindeki) 1000’in üzerinde çalışanı ile yüksek teknoloji üretimi yapan mühendislik odaklı şirketler grubu olarak faaliyet gösteriyor.

Veri Merkezleri  Neden Yerli Olmalıdır?

Veri merkezlerinin (Data Center) yerli olmasının önemine vurgu yapan Canovate Group Başkanı Can Gür açıklamasında, “Veri merkezini oluşturan temel yapılar; bilgisayar ve veri işleme sistemleri, ağ sistemleri, soğutma ve enerji sistemleri ve fiziksel kontrol ve koruma sistemleridir. Ülkemizde veri merkezlerini oluşturan bu sistemlerin çoğu yabancı kaynaklardan tedarik edilmekte ve personel yetersizliği gibi nedenlerde dolayı, genelde yabancıların kontrollerinde bakım ve idareleri yapılmaktadır. Bu durum bir zafiyet oluşturabilir ve bir risk meydana getirebilir. Günümüzde, herhangi bir bilgi sistemine saldırmak gibi ileri düzey bir saldırı geliştirmek yerine; bu sistemleri kontrol eden altyapıya basit bir saldırı düzenleyerek, kesintisiz güç kaynağı, enerji sistemleri veya kontrol sistemlerini durdurup, bilgisayar sistemlerinin durmasına ve hizmet kesintilerine sebebiyet verilmesi mümkündür.

Bir örnek vermek gerekirse, IP-PDU’lar tamamen güvenli olarak kontrol edilmezse, uzaktan bağlantı yöntemleri ile tüm sistemlerin enerjisini kesecek şekilde komut alabilmektedir. Özetle, bir veri merkezi kurulurken, sadece bilişim sistemlerinin güvenliği değil, aynı zamanda fiziksel ve operasyonel kontrol sistemlerinin de güvenliği göz önüne alınmalıdır. Canovate Group’un yerli ve milli olarak ürettiği “Canovate Veri Merkezleri”, teknolojisi ve ürün portföyü ile dünya pazarlarında ilk 10 global marka arasındadır” dedi.

Etiketler: »
Share
3815 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+10 = ?