logo

Cbot, Google Asistan Üzerinden Çalışacak Bankacılık Uygulamasını Geliştirdi

Cbot Kurucu ve CEO’su Mete Aktaş

Türkiye’nin yapay zekalı ilk bankacılık chatbotuna imza atan ve yakın zamanda Amazon UK için geliştirdiği alışveriş botuyla da ses getiren Cbot, Google Asistan üzerinden çalışacak bankacılık uygulaması geliştirdi.

Bu uygulamanın kullanıma açılmasıyla birlikte bankacılık alanında Google Asistan ile konuşarak anında bilgi alabileceğiz. Türk mühendislik şirketi Cbot, Türkçe konusunda çok gelişmiş bir NLP (Doğal Dil İşleme) teknolojisine sahip. Bu teknolojiyi uzun süreli bir Ar-Ge yatırımı yaparak geliştirdi ve birçok farklı sektördeki müşterilerine ürün ve çözümler sunuyor. Google Asistan Bankacılık Uygulaması da bu Türkçe NLP altyapısı ile geliştirildi. Teknolojinin Türkçe’deki doğruluk seviyesi yüksek olduğu için bankacılık sorularına çok yüksek oranda doğru yanıt sağlayabiliyor. Bu uygulamanın sağlıklı yürütülebilmesi ve müşteriye iyi bir bankacılık deneyimi yaşatabilmesi için NLP teknolojisinin Türkçe özelinde gelişmiş olması çok kritik önem taşıyor. Cbot sahip olduğu bu teknolojiyle Google Asistan’ın Türkçe olarak daha iyi bir deneyim sunmasını sağlıyor.

Cbot Kurucu ve CEO’su Mete Aktaş “Google Asistan Bankacılık Uygulaması projesi için, önce Google ile partnerlik sürecimizi tamamladık. Sonra işbirliği yaptığımız İş Bankası ile bu çalışmanın kapsamını belirledik. Sonra da bankacılık uygulamasını bu alandaki müşteri sorularını yanıtlayan bir FAQ asistanı olarak tanımlayarak geliştirme çalışmalarını tamamladık” dedi.

Etiketler: » »
Share
2055 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+10 = ?