logo

Cebe Sığan Bilgisayar: ASUS VivoStick

mh_asus_vivostick_gorsel

ASUS, tüm HDMI’lı ekranları veya TV’leri Windows PC veya Akıllı TV’ye dönüştüren cep boyutlu PC’si VivoStick’i tanıttı. 2GB RAM ve 32GB dahili depolama alanı ile Intel Atom işlemciyle güçlendirilen VivoStick, hızlı tepki veren bir performansa sahip. Kompakt boyutuna ragmen 802.11ac Kablosuz, Bluetooth  4.1, USB 3.0 ve USB 2.0 yuvalarının yanısıra, HDMI girişi, ses jakı ve aşırı ısınmaya karşı dahili soğutma fanına sahip. VivoStick, ev ve iş kullanımı için yerden tasarruf sağlayan bir PC

Zen’den ilham alan şık tasarım

Dolmakalemden esinlenen tasarımıyla VivoStick, pürüzsüz ve şık çizgilerle parlak bir kaplamaya sahip. Güç düğmesi ve HDMI kapağı da klasik Zen’den ilham alan traşlanmış bir metal etkisine sahip. İnce ve kompakt tasarımı sadece 135 x 36 x 16.5mm boyutlarıyla değerli masaüstü alanından tasarruf edersiniz ve aynı zamanda VivoStick Holder ile bir monitörün arkasına da konumlandırılabilir.

Kablosuz ev eğlencesi

Kullanıcılar içeriklerini ASUS HyStream ile daha büyük ekranlarda yayınlayabilir, bu uygulamayla birlikte iOS ve Android akıllı telefonlar, tabletler veya PC’lerden, HDMI’lı TV’lerde Full HD filmleri, videoları veya fotoğrafları oynatabilirsiniz.

Kullanıcılar VivoStick’i ASUS VivoRemote uygulaması yardımıyla mobil telefon veya tabletleri yardımıyla kontrol edebilirler. Bu uygulama kullanıcılara kablosuz klavye ve fare özelliği, tek tıkla Home veya Windows başlat menüsü erişimi ile medya oynatım ve ses kontrolü özelliklerini sunar. Buna ek olarak VivoRemote Center, sık kullanılan uygulamaları tek bir klasörde gruplayarak, mobil benzeri bir tecrübe sunar; kullanıcılar da kendi kategori klasör ve kısayollarını oluşturarak dosya açabilir veya komut çalıştırabilirler.

VivoStick kullanıcılara evlerindeki her yerde ful PC deneyimi ile işleri tamamlama, HD video oynatımı veya aile ve dostlarınızla sosyal medya uygulamları üzerinden iletişim sağlama gibi özellikleri sağlar. Xbox One desteğiyle de kullanıcılar konsollarına VivoStick ile erişebilirler. VivoStick aynı zamanda sunum ve filmler için projektörlere de bağlanabilir. Buna ek olarak kullanıcılar laptoplarını tatile götürmek yerine VivoStick’lerini otel odasındaki TV’ye bağlayarak YouTube, Netflix veya Amazon Prime üzerinden video izleyebilirler.

İş ve kurumsal kullanım için

VivoStick, hem her zaman yolculuk edenler için, hem de düşük bakım ve maliyet ihtiyacıyla iş, kurumsal ve eğitim amaçlı kullanımlar için idealdir. VivoStick, çağrı merkezleri, okul bilgisayar laboratuvarları veya küçük işletmelerde thin-client platformu olarak kullanılabilir. Yazılım tabanlı Trusted Platform Modülü (fTPM), dahili veri yapılarını tehditlere karşı korur.

Dokunmatik ekran desteği, VivoStick PC’yi havaalanları, oteller, AVM’ler ve turist merkezleri için düşük maliyetli bir kiosk çözümü haline getirir. Kasalar, dükkanlar, fastfood zincirleri ve restoranlarda POS makinesi olarak görev alabilir. Aynı zamanda dükkan içi ekranlar, dış mekan video board’lar ve hatta skorbord’lar için digital signage çözümü olarak da görev alabilir.

Halka açık mekanlarda hırsızlığa karşı VivoStick, yerinden çıkarıldığında uyarı sesi de verebilir.

Özellikler

İşlemci Intel Atom x5-Z8350
İşletim sistemi Windows 10
Depolama eMMC 32GB
Kablosuz 802.11 a/b/g/n/ac,

Bluetooth 4.1

Arayüz 1 x HDMI

1 x USB3.0

1 x USB2.0

1 x Micro USB (güç için)

1 x Ses jakı

Trusted platform modülü  Var (fTPM)
Güç Kaynağı 9V, 2A, 18W Adaptör
Boyutlar 135 x 36 x 16.5mm
Ağırlık 75g

Etiketler: » » » »
Share
2472 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+5 = ?