logo

CGV Mars Entertainment Group, Türkiye’deki 100’üncü Sinemasını Ankara’da Açtı

Türkiye’nin her yerine dünya standartlarında sinema hizmeti götürmeyi ve sinema izleme kültürünü her ile yaymayı ilke olarak benimseyen CGV Mars Entertainment Group, 100’üncü sinemasını Ankara’nın yenilenen sembolik alışveriş merkezi Atakule’de hizmete açtı. CGV Mars Entertainment Group CEO’su Dong Won Kwak ev sahipliğinde 7 Kasım 2018 tarihinde Cinemaximum Atakule’de düzenlenen açılışa Devlet Eski Bakanı Kürşad Tüzmen, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ve Ankara protokolü katıldı. Açılışın ardından davetliler, vizyona girdiği andan itibaren kapalı gişe gösterilen “Müslüm” filmini izleyerek sinemayı deneyimledi.

Türkiye’yi dünyanın en iyi 5 film endüstrisi arasına sokmayı hedefliyoruz”

100’üncü sinemalarını Ankaralılar için büyük bir anlam taşıyan Atakule’de açmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren CGV Mars Entertainment Group CEO’su Dong Won Kwak “CGV Mars Entertainment Group olarak yeni sinemalarımızı açmaya devam ederken, bir yandan da mevcut sinemaların renovasyon çalışmalarına ve teknolojik altyapısına yatırım yaparak, Türk izleyicisini dünya standartlarında yepyeni sinema konseptleriyle tanıştırdık. Ana hedefimiz Türkiye’yi dünyanın en iyi 5 film endüstrisi arasına yükseltmek. Bu kapsamda CGV Mars Entertainment Group olarak uzun dönemli yatırım planları gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki 6-7 yıl içerisinde 200 milyon dolarlık daha yatırım planımız mevcut. 2016 yılından bu yana da 83 olan sinema sayımızı bugün Cinemaximum Atakule ile birlikte 100’e çıkartıyor ve gururla CGV Mars Entertainment olarak ‘Türkiye’de Sinemanın Yüzüyüz!’ diyoruz. 2018 yılı sonuna kadar ardı ardına açılışlarımız devam edecek. 2019 yılında da Türkiye’nin farklı illerinde yeni açılışlar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

CGV Türk sinema sektörüne de önemli katkılar sağlıyor”

Açılışa katılan Devlet Eski Bakanı Kürşad Tüzmen, CGV Mars Entertainment gibi bir grubun Türkiye’de kültür ve sanat altyapısı olarak adlandıracağımız sinema sektörüne yaptığı yatırım son derece önemli olduğuna dikkat çekerek “CGV’nin 800 milyon dolarlık bu yatırımı, ülkemize Güney Kore’den bir defada yapılan en büyük yatırım. İki yılda bunu yaptılar, inanıyorum ki önümüzdeki iki yılda 1 milyar dolar rakamına rahatlıkla ulaşacaklar. Yatırımlarını Güneydoğu ve Doğu Anadolu’ya yaparken bu bölgelerin kültür ve turizmde ayağa kalkmasını, çok daha iyi yerlere gelmesini sağlayacaklar. Yola çıkışlarına bakıyorum; Türk sinema sektörüne de önemli katkılar sağlayarak filmlerin çekilmesinde büyük bir çaba sarf ediyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor” dedi.

CGV ülke istihdamı katkı sağlıyor”

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran “Dünyada 8 ülkede sinemaseverleri sinemayla buluşturan CGV’nin Türkiye’yi iki yıl içinde faaliyet gösterdiği ülkeler arasında bir numara yapmak gibi bir gayesi var. Türkiye’yi bir numara yaptıktan sonra burayı bir üs olarak kullanarak Kıbrıs ve Avrupa’ya açılmayı hedefliyorlar. Bu düşüncelerinden dolayı onlara teşekkür ediyorum. Türkiye’de 1500 çalışanı bulunan CGV, ülke istihdamına katkı sağlıyor. CGV’nin 100. sinemasının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu önemli yatırımlardan doğacak vergi ülke ekonomisini katkı sağlayacak” dedi.

Ankara’nın ilk VIP Sineması

Cinemaximum AVM, Ankara’nın kalbinde konumlanan ve köklü geçmişinin ardından yenilenen yüzüyle 29 Ekim’de gerçekleşen büyük açılışla tekrar kapılarını açan Atakule AVM’de yer alıyor. Ankara’nın ilk VIP sineması olma özelliği taşıyan Cinemaximum AVM’de bir Gold Class, bir Home Class, bir Premium Class, bir Tempur ve bir adet Skybox salon bulunuyor. Rahatlığı ile misafirlerimize yepyeni bir film izleme keyfi sunan Premium Class konsepti ile locaları olan farklı mimari yapısıyla öne çıkan Skybox konsepti Türkiye’de ilk kez Cinemaximum Atakule ile film severlerin beğenisine sunuluyor. Ayrıca Tempur salon da İstanbul’un ardından Ankara’daki ilk yataklı sinema olarak öne çıkıyor.

Etiketler: »
Share
3463 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+4 = ?