logo

ChatCity.CC Tüm Teknolojisini Yenileyerek Tekrar Açıldı

Bir zamanların efsanevi online sohbet ve oyun sitesi ChatCity.CC tekrar açıldı. ChatCity’ye sadece sohbet ve oyun sitesi demek haksızlık olur. Çünkü burası 3D mekanlarda avatarlarla dolaşılabilen, sadece yazışarak değil aynı zamanda herkesin avatarlarıyla diğerleriyle etkileşimde bulunduğu bir yaşam alanı.

2003 yılında açılan ChatCity, yaklaşık 12 yıl faaliyet gösterdikten sonra zirvedeyken yayın hayatını durdurarak iki milyona yakın kullanıcısını üzmüştü. Şimdi ise ChatCity kurucuları tekrar harekete geçti ve evlerimize kapandığımız bu dönemde en önemli eksiklerimizden biri olan sosyalleşme ihtiyacımızı gidermek için ChatCity’yi tüm teknolojisini yenileyerek tekrar açıyor.

Daha önce ChatCity nasıldı?

ChatCity, amatör bir ruhla, üç Boğaziçi Üniversite’li tarafından sıfırdan beyaz boş bir sayfadan başlayarak kuruluyor ve geliştiriliyor. Tamamen yerli ve milli. Tüm proje, yazılım, grafikler, fikir ve kurgu bu üç girişimcinin eseri.

Niçin Türkiye’nin bir sosyal medyası yok?” fikriyle yola çıkarak, hem pandemi sürecinde insanların sosyalleşebileceği bir platform yaratabilmek, hem de Türkiye’nin de bir sosyal medyası olma hedefindeler.

ChatCity.CC nasıl bir yer?

ChatCity, ziyaretçilerin kendilerine seçtikleri anime karakterleriyle, üç boyutlu mekanlarda buluşup, gezip, sohbet ettikleri, oyunlar oynadıkları, etkileşimli üç boyutlu sanal bir dünya. ChatCity, ziyaretçilerin birbirleriyle iletişim beklentilerine sözel ve görsel olarak cevap veren etkileşimli yapısı ile tek boyutlu bir sosyal medya olmaktan öteye giderek bir “yaşam alanı”. Ziyaretçiler gerçek kimliklerini açıklamadan avatarlarını kullanarak rahatça dolaşabiliyor ve sohbet edebiliyor. İsterlerse avatarlarını değiştirebiliyor veya VIP üye olarak ayrıcalıklar elde edebiliyor.

Chatcity’de herkes tamamen anonim kalarak, rahatça sohbet edilebiliniyor, oyunlar oynayabiliyor. Kimsenin konuşmaları kaydedilmiyor, takip edilemiyor. Tamamen özgür ve bağımsız bir platform. Koskoca internet içinde özerk küçük bir ada olarak düşünebilirsiniz.

Niye ChatCity’ye sadece bir sohbet platformu diyemiyoruz, çünkü hareketli avatarlar ile insanlar birbirleriyle fiziksel etkileşimdeymiş gibi bir his oluşuyor. ChatCity’de şöyle sohbetler duyabilirsiniz.: “Parfümün çok güzelmiş”, “Yere oturma, yer serin gel şu sandalyeye otur”, “Sosyal mesafeyi koru, biraz öteye git bakalım”, “Beyler kapıda kalabalık yapmayın”, “Biraz dolaşayım bacaklarım açılsın”. Buna benzer sosyal etkileşim içeren konuşmalar hem oldukça eğlenceli, hem de bir “gerçeklik” hissinin yansıması oluyor.

ChatCity’de Neler yapabilirsiniz?

ChatCity’de de tıpkı gerçek hayattaki gibi dilerseniz cafeye ya da çay bahçesine gidip oturabiliyor, dans edebiliyorsunuz, arkadaşlarınızla sohbet ederken oldukça kaliteli hazırlanmış tavla ve okey oyunlarını oynayabiliyorsunuz. Hatta Chatcity’nin havuzuna giderek, havuza giriyorsunuz.

Arkadaşlarınızla rahatsız edilmeden, özel sohbet etmek istiyorsanız bu da mümkün. Kendi kulübünüzü açıp, arkadaşlarınızı buraya davet edebiliyor ve size ait odada, kendi topluluğunuzu oluşturabiliyorsunuz.

ChatCity kulüplerinde dans, eğlence

ChatCity sadece sohbet mekanı değil demiştik. ChatCity’de eğlence de var. Her odada yapılan müzik yayınlarının yanı sıra, isteyen kendine özel bir kulüp açabiliyor ve buradan canlı online radyo yayını yapabiliyor. Kulüplere ve eğlence mekanlarına hasret kaldığımız bu günlerde, bu sanal kulübe giren üyeler, DJ’lere istek parçaları gönderiyor ve canlı müzik eşliğinde avatarlarıyla tüm gece dans edebiliyor. Gece sonunda gerçek bir kulüpte tüm gece dansetmişcesine kurtlarınızı dökmüş oluyorsunuz.

Kulüpler sadece müzik yayını için değil, başka her türlü konuda ve içerikte kulüpler var. Kıran kırana geçen ödüllü bilgi yarışmaları, tavla turnuvaları, okey turnuvaları kulüplerin aktiviteleri arasında.

Güvenlik en üst seviyede

ChatCity’deki kullanıcılar anonim olduğu için güvenlik en üst seviyede tutuluyor. Site içinde sürekli bulunan moderatörler sayesinde, kimsenin saygısızlık etmesine veya rahatsızlık vermesine izin verilmiyor. En ufak bir hakaret veya küfür veya sakıncalı bir kelime olursa, moderatörler hemen o kişiyi ya bir süreliğine susturuyor, ya da odadan dışarı çıkarıyor. Bu şeklide ChatCity oldukça huzurlu bir mekan.

ChatCity’ye sadakat çok güçlü. 16-17 yıllık üyeler var. Herkes birbirini tanıyor, tanışanlar gerçek hayatta da görüşüyor. ChatCity toplantıları yapılıyor.

Tesettürlü avatar bile var. ChatCity’nin ideolojik hiçbir yönü olmasa da, her kesimi kucaklayabilmek için tesettürlü avatar da var.

ChatCity.CC yaklaşık bir buçuk aydır test yayınındaydı. Türkiye’deki tam kapanma kararından sonra, “Madem her yer kapanıyor, biz de açılalım” diyerek, yeni üyeleri için kapılarını açtı. Kaliteli bir sohbet ve oyun mekanı olan ChatCity, evlerde kapalı kaldığımız şu dönemde sosyalleşmek ve eğlenceli vakit geçirmek için ideal bir platform. Bu arada belirtelim; ChatCity’ye üye olmak ÜCRETSİZ ve herhangi bir applikasyon indirmeden bilgisayarınızda herhangi bir tarayıcıdan giriy yapabiliyorsunuz.

www.chatcity.cc

Etiketler:
Share
1749 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+8 = ?