logo

Çırağan Palace Kempinski İstanbul, Venedik Lezzetleriyle Misafirlerini Ağırlayacak

Çırağan Palace Kempinski İstanbul, Venedik rüzgârını İstanbul’da estiriyor. Venedik San Clemente Palace Kempinski Otel’in yetenekli şefleri Şubat ayında İstanbul’a geliyor. Venedik Karnavalı ile eş zamanlı enfes İtalyan lezzetlerini misafirlerin beğenisine sunacaklar. 

İstanbul’da Venedik Karnavalı

Venedik karnavalı; tarihi, renkli kostümleri, maskeleri ve dansları ile dünyanın takip ettiği bir karnaval.  İşte tam da karnaval zamanı San Clemente Palace Kempinski Venedik Oteli Mart ayında gerçekleşecek yeni sezondaki açılışları öncesi karnavaldan ilham alarak İtalyan lezzetlerini 5-18 Şubat 2018 tarihleri arasında “Venedik Yemek Festivali” ile Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da sunacak. Hünerlerini İtalyan Baş Aşçı Giorgio Schifferegger, Sous Şef David Rialti ve Pastane Şefi Vincenzo D’Amora ile Çırağan Sarayı’nın mutfakları İtalyan şeflerin önderliğinde geleneksel İtalyan lezzetleri ile renklenecek.

Laledan Restoran Venedik lezzetlerini deneyimlemek için esas durak olacak. Festivalde leziz kahvaltı çeşitleri, Pazar günleri sunulacak özel brunch’lar dikkat çekici. Ayrıca à la carte öğle ve akşam yemekleri için çeşitli lezzetler en ince ayrıntısına kadar düşünüldü.

5-18 Şubat tarihleri arasında Venedik Lezzetleri

Laledan Restoran, 5-18 Şubat tarihleri arasında à la carte öğle ve akşam yemeği servisleri ile İstanbul’da Venedik lezzetlerini deneyimlemenin ayrıcalığını sunacak. Venedik usulü hazırlanan sardalya, geleneksel Venedik kremalı tuzlu morina balığı, dana carpaccio gibi başlangıçlar; %100 inek sütünden yapılan İtalyanlar’ın altı asırlık geleneksel peyniri Asiago’lu balkabağı raviolisi, klasik Venedik makarnaları ve daha birçok sıcak başlangıçlar ve çorbalar; İtalyan tarzı sunumlarla hazırlanan deniz levreği, kuzu pirzola gibi ana yemekler ve tatlı olarak sunulan klasik bir İtalyan hamurlu tatlısı Cannoli ve Napoli’den bir başka geleneksel lezzet Neapolitan Babâ tatlıları gerçek bir İtalyan ziyafetine davetiye çıkartıyor.

11 ve 18 Şubat Pazar günleri Saray’ın efsaneleşmiş Pazar brunchları’nda da İtalyan şeflerin dokunuşları olacak. Venedik Yemek Festivali’ne özel tatlar İtalyan trio müzik melodileri eşliğinde dört bir yanı saracak. Bu özel brunch’ta Venedik usulü karidesler, bal ve kompostolu taze İtalyan peynir çeşitleri, kruvasanlar, çeşit çeşit focaccia ekmekleri, İtalyan küflü peyniri Gorgonzola’lı, cevizli ve radikalı ızgara tavuk salatası gibi salata seçenekleri; İtalyan usulü biftekler, kaparili tuzlu morina balığı gibi ana yemekler; ayrıca misafirlerin önünde şefler tarafından taptaze pişirilen birbirinden leziz İtalyan makarna çeşitleri ön plana çıkanlar arasında. Konu İtalya olunca meşhur İtalyan tatlısı Tiramisu, Panna cotta, Güney Tirol’a ait elmalı turta ile tatlı köşesine değinmemek olmaz. Venedik Festivali’ne özel hazırlanan brunch KDV dahil kişi başı 210 TL.

İstanbul’un pasta ve çikolata diyarı Gazebo Lounge’da ise 5-18 Şubat tarihleri aralığında küçük bufalo mozzarella’lı focaccia ekmekleri, özel İtalyan sandviçleri ve tatlılarından oluşan Venedik Festivali’ne özel Akşam Üzeri Çay Saati sunulacak. Yanı sıra tatlı ve kurabiyeler vitrininde yerini alacak olan tarihi 19. yüzyıla dayanan kuru üzüm ve mısırdan yapılan “Zaeti” kurabiyesi, Venedik’in Burano kentinden adını alan ve eski zamanlara dayanan tipik bir Venedik kurabiyesi olan “Buranelli” İtalya’dan özel kurabiye seçkileri olarak çayın, kahvenin yanında olmazsa olmazlar arasında.

İtalyan Şeflerden İtalyan Lezzetleri

Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un Genel Müdürü, Kempinski Residences Türkiye Bölge Direktörü ve Kempinski Otelleri İtalya Bölge Direktörü Ralph Radtke, bu özel festivale ilişkin sözlerini “Her zaman misafirlerimize benzersiz deneyimler sunmayı hedeflerken bir özel ev sahipliğine daha imza atmaktan mutluluk duyuyoruz. Kempinski’nin gözde otellerinden biri olan ikonik San Clemente Palace Kempinski Venedik Oteli ile yaptığımız bu festivalde konuklarımızın hem bu özel destinasyonu, hem de İtalyan lezzetlerini keşfetmesini diliyorum. Bu vesile ile Permak Şirketler Grubu Başkanı Sayın Selim Uyar’ın Venedik’teki bu önemli yatırımı ve Kempinski’ye göstermiş olduğu güven için tekrar teşekkür ediyorum” derken; San Clemente Palace Kempinski’nin deneyimli Genel Müdürü Silvio Iacovino “İtalyan lezzetlerini İtalyan Şeflerimizle birlikte İstanbul’da misafirlerimizin beğenisine sunmak bizim için çok kıymetli. Mart ayında gerçekleşecek otelimizin sezon açılışı öncesi de burada olduğumuz için çok heyecanlıyız’’ diyerek festivale verdikleri önemi dile getirdi.

Etiketler: » » » » »
Share
3484 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+1 = ?