logo

Cisco, Webex’in Yeni Uygulamalarını Duyurdu

Cisco, WebexOne 2021’de sektörün ilk ve en kapsamlı uçtan-uca hibrit çalışma çözümü olan Webex’in ekosistemine getirilen önemli yenilikleri duyurdu. Webex Çözüm Paketi’nin yeni toplantı ve mesajlaşma özellikleri müşterilerin her yerden eşit katılım yetkisi vermelerine yardımcı oluyor. Benzer şekilde yeni işbirliği cihazları verimli ve etkin işbirliğinin kapsamını genişletiyor ve yeni Webex etkinlikler portföyü de geniş kapsamlı hibrid etkinliklere güç katıyor. Bunlara ek olarak Webex’in Zoom, Microsoft ve Google görüntülü iletişim platformlarıyla birlikte çalışma özelliği müşterilerin tercih ettikleri platformlarla ve cihazlarla kusursuz şekilde iş birliği yapmasını mümkün kılıyor.

Cisco Ortadoğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Reem AsaadTeknoloji birçok güce sahip. En büyük gücü insanları birbirine bağlaması ve dünyada birçok insana eşit fırsat sağlaması. Webex uygulamamıza eklenen yeni özellikler müşterilerimizin hibrit iş güçlerinin potansiyelini ortaya çıkarmalarına yardımcı olmada önemli bir adım; onların yeni yöntemlerle işbirliği yapmalarını ve kapsayıcı deneyimi teşvik etmelerini mümkün kılıyor” dedi.

Cisco geçtiğimiz 12 ay içinde Webex’e 1.000’den fazla yeni özellik ekledi. Hibrid iş gücü, iş yeri, etkinlikler ve BT ekiplerine yönelik yenilikler

Kapsayıcılığa ve sağlığa odaklanan destekleyici bir hibrit çalışma ortamı sunuyor

– Dikkat dağıtmayan yapay zeka destekli sesli zeka: Webex’in her tür sesi optimize etme özelliği tüm katılımcıların web konferansa katıldıkları telefon cihazından ne kadar uzak olurlarsa olsunlar net şekilde duyulabilmesi için sesleri dengeliyor. Hoparlör seçicilik özelliği artık dikkat dağıtıcı sesleri ortadan kaldırmak için esas konuşmayı arka plandaki gürültü ve seslerden ayırıyor.

– Tükenmişlik hissini yenin ve ekip katılımını teşvik edin: Webex Collaboration Insights’ın (İşbirliği İçgörüleri) yeni özellikleri ekiplerin çalışanlarda yaygın olarak görülen yorgunluk ve tükenmişlik hissiyle mücadele etmelerine ve çalışanların fiziksel ve ruhsal sağlığını korumalarına yardımcı oluyor. Connections (Bağlantılar) en çok işbirliği yapan 10 kullanıcının, çalışanların yeni unvanlarının, çalışanların bulundukları yerlerin ve daha birçok bilginin kaydını haftalık olarak tutuyor. Personal Insightsın (Kişisel İçgörüler) Sağlık ve Uyum özellikleri ekiplere çalışma süresi alışkanlıkları, hassasiyet derecelendirmeleri ve odaklanma süresi hedefleri hakkında anonim şekilde görüntüleme yapma olanağı sağlıyor. Örneğin bir müdür, ekiplerde akşam geç saatlere kadar çalışmada hızlı bir artış ve buna bağlı olarak düşen verimliliği görebiliyor ve proaktif olarak bunu nasıl azaltabileceğine dair çözümler bulabiliyor.

– Stresi azaltın ve toplantıların yarattığı yorgunluğu önleyin: Webex Çözüm Paketi müşterileri artık stresli ortamları düzeltmenin 60 ila 90 saniye sürdüğünü gösteren bir araştırmaya dayanan bir özellik olan Thrive Reset’e erişebiliyor. Webex kullanan kişiler, çeşitli konularda önceden yüklenmiş Resetlemeleri indirebiliyor veya nefes almaya odaklanmalarına, minnettar oldukları şeyleri düşünmelerine, sorunlara başka bir açıdan yaklaşmalarına veya sadece ayağa kalkıp gerinmelerine yardımcı olmak için kişisel fotoğraflarını yükleyebiliyor.

– Toplantıları minimuma indirmek için eş zamansız iletişim: Toplantılarda katılımcıların yalnızca ortalama %48’i söz alıyor. (Kaynak: Cisco Hibrit Çalışma Endeksi-Cisco Hybrid Work Index). Çalışanlar farklı saat dilimlerini idare etmeye ve aşırı toplantı yükünü dengelemeye çalışırken Vidcast gibi eş zamansız iletişim araçları, çalışanın kendi temposuna uygun şekilde içeriği kaydetme, izleme, yorum yapma ve tepki vermesini mümkün kılıyor. Vidcast’in beta sürümü şu an vidcast.io adresinde herkese açık. 2022 ilkbaharında da Webex Uygulamasına entegre olması öngörülüyor.

Masada herkese bir koltuk; masa nerede olursa olsun

– Gelişmiş akıllı kamera: Aralık ayında pazara sunulacak olan yeni People Focus (İnsana Odaklı) kamera özellikleri oda içi katılımcıların yüz mimikleri ve vücut dillerinin daha net ve optimize şekilde görünmesini sağlayacak. 2022 senesinin ilk aylarında sunulacak olan Webex cihaz kamerasının yeni akıllı özellikleri toplantı odalarındaki insanların görüntü kalitesini geliştirecek, alınan toplantı hizmetinden bağımsız olarak toplantı ve konferans salonlarındaki katılımcıların her birinin ekranda ayrı kutucuklar içinde görüntülenmesini mümkün kılacak.

– Rengarenk cihazlarla iş yerini kişiselleştirin (colorful devices): Desk Mini çalışanların her yerde kolaylıkla bir çalışma alanı yaratmalarına olanak sağlıyor. Yeni Webex Desk Mini 15.6 inçlik interaktif 1080p ekran, 64 derecelik HD kamera, güçlü hoparlör ve arka plandaki sesleri ortadan kaldıran mikrofon sistemine sahip. Ve Cisco ilk defa Webex Desk Mini ve 24 inçlik için birden çok renk seçeneği sunuyor. Kişiselleştirilebilen renk seçeneklerine sahip Webex Desk Mini ve Webex Desk 2022 yılının ilk aylarında sırasıyla 995 USD ve 1.249 USD’dan başlayan fiyatlarla sipariş edilebilecek.

– Whiteboarding özelliği ile yaratıcı işbirliklerini teşvik edin: Webex’in Whiteboarding özelliği kullanıcıların herhangi bir mobil cihazı, tableti, dizüstü bilgisayarı veya yeni Webex Board Pro dahil herhangi bir Webex cihazını kullanarak kendi kuruluşları dışındaki kişiler de dahil olmak üzere herkesle beyaz tahta oluşturmasına, bulmasına, düzenlemesine ve paylaşmasına olanak tanıyor. Webex Board Pro entegre video konferans özelliğine, çift 4K kameraya, yönlendirici ses sistemine, iki adet aktif ekran kalemine ve tercihe göre 55 ya da 75 inç ekrana sahip. Webex Board Pro Kasım 2021’den itibaren 8.995 USD (55”) ve 14.995 USD (75”)’dan başlayan fiyatlarla sipariş edilebilecek.

Her tür kitleye yönelik hibrit etkinliklere güç katar

– Ölçeklenebilir hibrid etkinlikler: Socio Labs ve Slido’nun satın alımının ardından Cisco işletmelerin her tür ve boyutta hibrid etkinliklerine güç katmak için- web seminerlerinden çok oturumlu etkinlik ve konferanslara kadar- Webex Events portfolio-Webex Etkinlikler Portföyünün kapsamını genişletti. Artık yaka kartı ve bilet hazırlama, gelir kaynağı haline getirme ve ağ oluşturma da dahil hibrit etkinlik yönetimi özellikleri bu portföyle sunulabiliyor. Müşteriler, Webex Web Seminerleri aracılığıyla web semineri modunda 10.000’e ve web yayını modunda 100.000’e kadar katılımcıyı ağırlayabiliyor. Slido’nun oylama, test ve Soru-Cevap teknolojisinin Webex Events’e entegrasyonu, katılımcı etkileşimini ve katılımını artıyor.

Küresel katılımcılar için simultane tercüme: Yalnızca Webex Events, çok dilli toplantı veya etkinlik düzenleyicilerine birden çok tercümanla (multiple interpreters) sınırsız miktarda dil kanalı planlama olanağı sunuyor. Katılımcılar etkinliğe katıldıkları anda tercih ettikleri dili seçebiliyor.

Her yerden işbirliği yapabilmek için esnek ve güvenli iş akışları

– Cihaz ve platformdan bağımsız engelsiz, sorunsuz iletişim: Webex cihazları Zoom, Microsoft ve Google’la birlikte çalışabilirlik özelliğini destekliyor.

– Gömülü uygulamalarla kesintisiz iş akışları: Webex toplantılarında ve mesajlaşmada kullanıcıların uygulamalar arasında geçiş yapmasını kolaylaştırmak için Webex’e 60’tan fazla iş ortağı entegrasyonu geliyor. (60 partner integrations) Bunlara Smartsheet, Hacker Rank, Thrive Reset, Miro, Mural, ve bugün Webex’le doğrudan sunulmakta olan birçok entegrasyon dahil. Önümüzdeki aylarda ek iş ortağı entegrasyonları da duyurulacak.

– İşbirliği deneyiminde görünürlük: Cisco Meraki Insight ve ThousandEyes BT ekiplerinin proaktif bir biçimde Webex iş birliği deneyimini korumalarına yardımcı oluyor. Meraki Insight ile BT ekipleri Yapay Zekâ ile çalışan temel neden analizi özelliğinden yararlanarak sorunların yerini tespit etmeye yardımcı oluyor. Yeni ThousandEyes Webex unsurlarından (new ThousandEyes Webex Agents) yararlanan dijital deneyim izleme özelliği ile BT ekipleri, performansla ilgili sorunları hızlı bir şekilde belirlemek, teşhis etmek ve çözmek için benzeri görülmemiş bir görünürlük elde ediyor.

webex.com

Etiketler: » » »
Share
1082 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+6 = ?