logo

Citrix ve Microsoft Arasında Ortaklık Anlaşması

Citrix Ülke Yöneticisi Altan Cengiztekin

Citrix, Microsoft tarafından duyurulan yeni Azure Virtual WAN hizmeti için Citrix SD-WAN çözümünü sağlamak üzere Microsoft ile ortaklığa imza attı. Ortak çözüm; kullanıcı deneyimini güçlendirmek, tutarlı üretkenlik sunmak ve şube ofislerinde ağ devreye alım süreçlerini otomatik hale getirmek amacıyla Azure hizmetinin WAN bölümü için tasarlandı.

Citrix SD-WAN, her bir kurumsal şubeden Microsoft Azure Virtual WAN Hizmetine erişim sağlayan ve uygulama farkındalığı olan kapsamlı bir çözüm sunuyor. Citrix SD-WAN; paket seviyesinde ve gerçek zamanlı yol seçimini, WAN optimizasyonunu, güvenlik duvarını, yönlendirmeyi ve uygulama analitiğini tek bir çözüm altında bir araya getirerek uygulama ve ağ seviyesinde güvenliği güçlendiriyor, şubelerden ve uzaktan bağlantı maliyetlerini düşürüyor ve performansı iyileştiriyor.

Citrix bu konuda şöyle diyor: “Microsoft ve Citrix, dijital iş yeri ve uygulama ağı için ortak bir çözüm sunma konusunda bir kilometre taşına daha ulaştı. Bu ortak çözümler, bulut yolcuğunda ilerledikçe müşteriler için uygulama seviyesinde çok daha zengin bir deneyim ve çok ayrıntılı güvenlik düzeylerinin yanı sıra daha fazla seçenek ve esneklik sunuyor”.

Microsoft Azure Çözüm Ortaklığı Program Yöneticisi olan Ross Ortega “Microsoft Azure üzerinde sunulan Citrix SD-WAN, her zaman inovasyona ve ortak müşterilerimizin ve ortaklarımızın başarısına odaklanan Citrix ile imza attığımız işbirliğinin en yeni örneğidir. Birlikte sanal masaüstü kategorisini tanımladık ve şimdi de, ortak müşterilerimize yeni ve heyecan verici işlevler sunacak olan Azure üzerinde yeni bir Citrix SD-WAN çözümü konusunda iş birliği yapıyoruz” dedi.

Basit ve otomatik hale getirilmiş büyük ölçekli şube bağlanırlığı

Citrix SD-WAN ve Microsoft Azure Virtual WAN ortak çözümü, bir arada daha iyi çalışan tam bir SD-WAN hizmet grubu olarak devreye alınabiliyor. Çözüm, büyük ölçekli şube ofislerindeki ağ devreye alım süreçleri için küçük satış noktası (POS) ağlarını basitleştiren yerleşik otomasyon sayesinde yönetilen bir bulut hizmeti veya “kendin yap” esasındaki SD-WAN olarak çalıştırılabiliyor.

Derin analitikle birleşik ağ ilke yönetimi

Azure Resource Center ve Citrix SD-WAN Center entegrasyonu, Azure dağıtım cihazı ile kurum içindeki SD-WAN cihazı arasında otomatik bilgi paylaşımı yapılmasına imkan tanıyor. Bağlantı kullanımına dayalı derin analitik, birleşik ilke yönetiminin uygulanmasını mümkün kılıyor. Citrix SD-WAN ayrıca, şablon tabanlı klonlama özelliğini destekleyerek çok büyük ölçekte ağ genişletmesini çok daha basit bir hale getiriyor.

Microsoft’un Azure kapsamındaki büyük küresel özel ağı, optimize edilen yönlendirme özellikleriyle içerik ve uygulama aktarımını hızlandırarak, kullanıcı deneyimi ve iş yeri üretkenliği konusunda kayda değer iyileştirmeleri mümkün kılıyor.

Esnek destek ve lisanslama seçenekleri

Azure Virtual WAN; ticari olarak, birçok genel bulut kullanıcısının bildiği yöntemlerle tedarik edilebiliyor. Citrix SD-WAN, iş gereksinimlerine ve ağ boyutlarına göre sunulan esnek lisanslama seçenekleriyle doğrudan Citrix kanalı ortaklarından veya Azure Marketplace üzerinden satın alınabiliyor. Citrix SD-WAN, kendi lisansınızı getirmeye dayalı (BYOL) destek seçenekleri ile hem sürekli seçenekler ve abonelik kapsamında seçenekler sunuyor.

www.citrix.com.tr

Etiketler: » » » »
Share
1754 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+5 = ?