logo

Clivet’in Yeni İnovasyon Test Merkezi Açıldı

Clivet’in müşterilerine daha eksiksiz ve yenilikçi bir ürün yelpazesi sunmak için tamamen Clivet çalışanları tarafından tasarlanarak 4 milyon Euro’luk yatırım ile inşa edilen yeni teknolojik İnovasyon Test Merkezi hizmete girdi.

Tüm ürünlerin kalitesini ve geliştirme hızını artırmak için inşa edilen bu merkezde 90’dan fazla Ar-Ge çalışanı, hem üretilen cihazların test edilmesi, hem de pazarın değişen taleplerini karşılamak için yeni ürün gelişimi konusunda çözümler üretiyorlar.

Yeni test odaları: Her tür test için modüler kapasite

Bu merkezde 6 yeni test odası ve yeni testler ile Clivet, -20°C’den +60°C’ye kadar olan hava sıcaklıklarında, 2.5 MW’a kadar olan üniteler için daha fonksiyonel performans, akustik, titreşim ve stres testleri gerçekleştirebiliyor, çevresel etkiye sahip soğutucuları test edebiliyor. Böylece müşteriler, makinelerinin en zorlu koşullarda bile çalıştığını görebiliyor ve testlere doğrudan şirket içinde veya internet üzerinden uzaktan katılabiliyorlar. En büyük boyutlu test odası, iki bölüme ayrılabildiği gibi daha fazla kapasite için bir bütün olarak da kullanılabiliyor. Bu yeni merkez, Clivet fabrikasında bulunan konut birimleri için 8 test odasını tamamlama görevini de üstleniyor.

Yeni güç istasyonu

Laboratuvarı desteklemek için, 1 megawatt’lık bir fotovoltaik sisteme bağlı yeni bir 6 megawatt’lık elektrik santrali de inşa edildi.

Mekanik odası

Mekanik oda içinde yer alan, -30°C’ye kadar glikollü soğutma yapabilen 6 adet soğutma ünitesi, evaporatif kuleler, 500 m3 koşullandırılmış su içeren tanklar ve sisteme bağlı invertör pompalar aracılığıyla test odalarının ihtiyacı olan ısıtma ve soğutma suyunu temin ediliyor. Her pompa elektronik olarak kontrol ediliyor.

Clivet CEO’su Stefano Bellò “Yeni İnovasyon Merkezi’nin inşası, Avrupa’daki büyüme planımızda stratejik bir rol oynuyor. Çünkü müşterilerin farklı ihtiyaçlarını, pazar trendlerini, yeni düzenlemeleri takip ederek 1 ila 1.000 kW arası tüm ürünlerin geliştirme sürecini hızlandırmamıza izin veriyor. Müşterilerimize satın aldıkları ünitelerin fiziksel ve uzaktan testlerine katılma fırsatı vermek, işimizin her zaman merkezinde yer alan müşteri memnuniyetini artırmamızı sağlıyor” dedi.

Etiketler: »
Share
749 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+5 = ?