logo

“Cloud and Datacenter Roadshow 2016” 17 Mart’ta Gerçekleşecek

jenerik_bulut_bilisim3

İş ihtiyaçlarının sürekli evrim geçirdiği Türkiye gibi zorlu bir ortamda faaliyetlerini sürdüren organizasyonlar her geçen gün Büyük Veri, Mobilite ve Bulut Bilişim gibi dönüşümü tetikleyen teknolojileri içeren yeni veri merkezi stratejileri geliştirme baskısıyla karşı karşıya kalmaktalar. İşte tam da böyle bir ortamda International Data Corporation (IDC) şirketinin her yıl düzenlediği ve bu sene 17 Mart 2016 tarihinde İstanbul’daki Wyndham Grand Levent Hotel’in ev sahipliği yapacağı “Cloud and Datacenter Roadshow” etkinliğinde temel olarak bu konular masaya yatırılacak.

IDC’nin “Bulut Bilişim ve Veri Merkezleri Konferans Serisi 2016 / Cloud and Datacenter Roadshow 2016” etkinliği değişim gösteren iş ihtiyaçları karşısında evrim geçiren veri merkezi alanlarının değişen ortamını tartışmak üzere sektörün kilit paydaşlarını bir araya getiriyor. Türkiye’deki veri merkezi yatırımlarının mevcut durumunu değerlendirmek, gelecek yatırım planlarını şekillendirecek olan yeni trendleri incelemek ve günümüzün iş dünyasının altyapı ihtiyaçlarını dönüştürecek en son çözümleri paylaşmak üzere sektörün kanaat önderleri bu önemli etkinlikte sunumlarını gerçekleştirecek.

IDC Türkiye’de Araştırma Müdürü Aslı Koçkal “Yeni veri merkezi altyapı yatırımları kurumsal rekabet avantajını artıracak olan müşteriyle yüz yüze etkileşim ve analitik iş yüklerine odaklanacak. Bu projelerin en önemli iki ayağı veri merkezlerinin kendisi ve bunlarla bağlantılı iş süreçleri olacaktır. Kurumların Büyük Veri, Mobilite ve Bulut gibi konuların etrafında inşa edilecek dönüşümsel projelerde başarılı olabilmesi için de adı geçen bu iki faktörün tekrardan tasarlanması gerekmektedir. Nihayetinde bu teknolojiler kurumsal hedefleri yakalayabilmek ve müşteri memnuniyetini artırabilmek için daha etkin kullanılmalıdır” dedi.

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin dijital dönüşüm planları da tıpkı IoT (Nesnelerin İnterneti) teknolojilerinin veri merkezi yatırımları kararları üzerindeki muhtemel etkisi gibi gündemin ilk sıralarında kendisine yer bulacak. IDC Türkiye Ülke Müdürü Nevin Çizmecioğulları “Evrimleşen iş talepleri ve BT zorlukları BT liderlerini, kurumlarının BT altyapılarını oluşturma yöntemlerini ciddi oranda değiştirmeye zorluyor. Ayrıca, dijital dönüşüm girişimleri ve Nesnelerin İnterneti teknolojileri büyük veri merkezlerindeki yatırımların ana faktörü haline geliyor olacak ve buluta yönelik altyapılara ve veri platformu mimarilerine geçişi hızlandıracak” dedi.

IBM, KoçSistem, Microsoft, Netaş, ABH, Palo Alto Networks, Dell, Pure Storage ve IGE dahil olmak üzere sektörün lider teknoloji tedarikçileri IDC’nin “Cloud and Datacenter Roadshow 2016” etkinliğinde yer alacak. Bu etkinliğin medya partnerleri arasında ise Bilgi Çağı, IT Network, BT Günlüğü, Maxi Haber, Teknolojioku, Tele.com.tr ve Turk.internet.com yer alıyor.

Etiketler: » » » »
Share
2900 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+10 = ?