logo

Corendon Airlines Filosunu Yeniliyor

Corendon Airlines, filosunu yeni uçaklarla gençleştirmeye devam ediyor. Corendon Dutch Airlines’ın yeni üyesi PH-CDP kuyruk kodlu Boeing 737-9 uçağı, 7 Ekim Cumartesi sabahı yerel saatle 07.00’de ilk uçuşunu yapmak üzere Schiphol Havalimanı’ndan havalandı. Kalkış öncesi bu özel anı kutlamak üzere Corendon Turizm Grubu Kurucu Ortağı Atılay Uslu, yönetim ve mürettebatın katılımıyla uçağın yolcu alımı yapacağı kapı önünde özel bir organizasyon düzenlendi. Uçuşa katılacak yolcuların da dahil olduğu kutlamada kapı önünde kurdele kesildi ve yolcuların yeni uçağın ilk yolcuları olmaları anısına ilk uçuş sertifikaları hediye edildi. PH-CDP kodlu Boeing 737-9, Amsterdam’dan Türkiye, Yunanistan ve İspanya’daki popüler tatil destinasyonlarına uçacak.

“Corendon Dutch Airlines için bir kilometre taşını daha geride bırakıyoruz”

Corendon Turizm Grubu Kurucu Ortağı Atılay Uslu, filoya katılan son uçakla ilgili olarak “Yeni Boeing 737-9’un gelişiyle Corendon Dutch Airlines için bir kilometre taşını daha geride bırakıyoruz. Bu yeni uçak tipiyle yolcularımıza daha fazla konfor sunarken, eski Boeing 737-800 uçaklarımıza kıyasla daha az çevresel etki yaratıyoruz. Yolcularımızı bu gelişmiş uçakta ağırlamak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Corendon Dutch Airlines yeni liverysini yeni uçağı ile tanıttı

Filosundaki uçaklarda Corendon Tur Operatörünün logosunu kullanan Corendon Dutch Airlines, yeni uçak ile birlikte yenilenmiş liverysinin de lansmanını yaptı. Kuyrukta, her iki tarafta Corendon markasını tamamlayıcı “Cor” ve “Don” net olarak görünmekteyken, winglet olarak tabir edilen kanatçıkların iç kısmında sosyal medya paylaşımlarında sıkça kullanılan “Cheezzz” kelimesi kullanıldı.

Filo tamamen yenileniyor

Filoya katılan yeni Boeing 737-9 Corendon Dutch Airlines’ın mevcut filosunu yenilediği ilk uçak olma özelliğini taşıyor. Siparişi verilmiş olan diğer iki uçağın ise sırayla önümüzdeki Kasım ayı ortasında ve gelecek yıl Ocak ayında teslim alınması bekleniyor. Böylece 2024 yılının başında Corendon Dutch Airlines filosunun tamamı yepyeni Boeing 737-9 model uçaklarla yenilenmiş olacak.

Boeing 737-9, sahip olduğu 213 yolcu kapasitesiyle klasik Boeing 737-800 modellerine göre 24 koltuk daha fazla sunuyor. 6.500 kilometrelik bir uçuş menziline sahip olan Boeing 737-9, kullanılan ileri teknoloji ile yenilenen motor ve geliştirilmiş aerodinamik sayesinde 737-800 modeline kıyasla %14 daha az yakıt tüketimi ve daha düşük karbon emisyonu sağlamanın yanısıra %40 daha düşük gürültü ayak izine sahip.

ürkiye ve Hollanda’da 737-8 model uçağı ilk kullanan havayolu Corendon Airlines olmuştu

İlklerin Havayolu olarak bilinen ve her yıl milyonlarca insanı en popüler tatil merkezlerine taşıyan Corendon Airlines, 2018 yılında filosuna kattığı ilk Boeing 737-8 ile Türkiye’de ve Hollanda’da bu modeli kullanan ilk havayolu olmuştu. Corendon Airlines 2023 sezonunda, Malta tescilli iştiraki Corendon Airlines Europe ve Hollanda bayraklı Corendon Dutch Airlines ile birlikte filosunda tamamı Boeing 737 serisi olan 37 uçak ile operasyonlarını sürdürüyor. Corendon Airlines, yenilenen filosu ve genişlettiği uçuş ağı ile başarılı operasyonlarına önümüzdeki sezonlarda da devam edecek.

Etiketler: » »
Share
579 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+8 = ?