logo

CRAFT İSTANBUL 3. El Sanatları ve Tasarım Fuarı Sanatseverleri Buluşturdu

CRAFT İSTANBUL 3. El Sanatları ve Tasarım Fuarı, 5-9 Ekim 2022 tarihleri arasında Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi – Yenikapı’da sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

77’si yurtdışından 400’ün üzerinde el sanatçısının yer aldığı fuarda kadın girişimci sanatçılar ziyaretçilerin büyük ilgisini topladı. Katılımcılar arasında 11 belediye, 16 üniversite, 15 olgunlaşma enstitüsü, 10’un üzerinde ülke, müzeler, vakıflar, dernekler ve kooperatifler olup, fuar süresince workshoplar, konferanslar düzenlendi.

İstanbul’daki fuara Mersin’den katılan sanatçı ve kadın girişimci Tuğba Küçükbahar ve Seval Işıklı (Fİ Sanat Seramik Atölyesi) fuar hakkındaki düşüncelerini aktararak “Fi Sanat Seramik 2015 yılı Mersin de kuruldu. Seramiğe gönül vermiş bir atölyeyiz. Resim, heykel ve seramik alanında uzmanlarla çalışan atölyemiz bu alanlarda üretim yapmakta ve eğitim vermektedir. Seramik alanında pişirim teknikleri ve artistik sırlama çalışmaları yapmaktayız. Atölyemiz kişi ve firmalara özel tamamen el yapımı üretimler ile faaliyetlerine devam etmektedir. Kadın girişimci ve sanatçı olarak, CRAFT İSTANBUL’a katılarak; çalışmalarımızı geniş bir platformda tanıtma fırsatı yakaladık. Kendi alanımızda ve farklı disiplinlerde faaliyet gösteren sanatçı, atölye vs. irtibat kurmak bizim için son derece faydalı oldu“ dedi.

Etiketler: » » » »
Share
341 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+9 = ?