logo

Dar Cephe Art Galeri, Atatürk’ü Karma Sergiyle Anıyor

Kuratörlüğünü Güler Çelik’in yaptığı “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm Neredesin” adlı karma resim sergisi 9 – 18 Kasım 2018 tarihleri arasında Dar Cephe Art Galeri’de ziyarete açık olacak.

9 Kasım’da sanatseverlerin ve basın mensuplarının katıldığı kokteyl ile açılan sergide Güler Çelik, Leyla Mutlu, Ayşe Mercan, Saadet Nihal, Sebat Almaoğlu, Şahika Şenyüz, Nedret Can, Saime Ercan, Japaridze Seyhan, Hande Teymur, Fevzi yavuz, Nuran Şapçı, Zarif Köse, Esin Ener, Sua Günther, Reşat Ceylan, Zeynep Mete, Eva Pap, Bahariye Alpman, Ayla Acet, Bedia Sakin, Ayfer Çelen, İnci Gayret, Payam Shmv ve Hatice Açıkgöz’ün eserleri yer alıyor.

Sanatçılar, sergi sonrası saat 24.00’de Ankara’ya doğru yola çıktılar ve 10 Kasım’da Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıktılar.

“Sarı Saçlım Mavi Gözlüm Neredesin”

Güler Çelik sergiyle ilgili olarak “Türkiye’de yüksek bir medeniyet seviyesine ulaşılması hedefini yakalayan Atatürk, sanata verdiği önemle modern Türk sanatlarının öncüsü ve mimarı olmuştur. Büyük önder Atatürk’ün bu anlayışından yola çıkarak Dar Cephe Art Galeri organizasyonunda ve benim küratörlüğümde 9 Kasım Cuma akşamı “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm Neredesin” isimli karma sanat sergimizi gerçekleştirdik. “Sanatkar el öpmez, sanatkarın eli öpülür” sözleriyle sanatçıya verdiği önemi her fırsatta ortaya koyan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü açılışımızda, katılımcı ressamlarımız ve ziyaretçilerimizle saygıyla andık. Açılış ve kokteylin ardından saat 24:00’da ressam ve ziyaretçilerden oluşan bir grupla 10 Kasım tarihinde Anıtkabir ziyaretimizi gerçekleştirmek üzere yola çıktık. Sabahın erken saatlerinde Anıtkabir’de hazır bulunduk. Halk olarak 9.05’de içeriye alınmamış olsak da barikatlar arkasından Atamız’a saygı duruşunu gerçekleştirdik ve hep birlikte İstiklal Marşı’mızı okuduk. Devlet protokölü Anıtkabir’den ayrıldıktan sonra saat 10 civarında içeriye alındık. Bütün zorluklara ve içeriye geç alınmamıza rağmen çok güzel ve duygu dolu bir etkinlik, anlamlı bir sergi gerçekleştirdik. Emeği geçen bütün yüreklere teşekkür ederim” dedi.

Adres: Söğütlü Çeşme Cd. Nushet Efendi Sk. No: 26 Osman Ağa Camii Karşısı Akbank Alt Yolu   Kadıköy / İstanbul

Etiketler: » »
Share
4950 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+5 = ?