logo

“Dell Çözüm Günü” Sektör Profesyonellerini Ağırladı

mh_dell_cozumgunu

Dell Kurumsal Çözümler Satış ve Strateji Dünya Başkanı Brian Humphries, Dell Türkiye Ülke Müdürü Didem Duru

Dell’in dünya çapında düzenlediği önemli etkinliklerden biri olan Dell Çözüm Günü (Dell Solutions Tour) Türkiye buluşması 25 Kasım 2014’te Wyndham Grand İstanbul’da gerçekleştirildi. Dell’in, kurumların iş süreçlerini kolaylaştıran dört anahtar öneme sahip; strateji, teknoloji ve iş modellerinin tanıtıldığı etkinlik, gün boyu devam etti. Dell’in global dönüşümünü ve uçtan uca çözüm sağlayıcısı olmaya yönelik gelişiminin Avrupa’yı baştan başa dolaşarak anlatıldığı Dell Çözüm Günü, ikinci kez İstanbul’daydı. Etkinlik, Dell Türkiye Ülke Müdürü Didem Duru’nun ev sahipliğinde ve Dell Kurumsal Çözümler Satış ve Strateji Dünya Başkanı Brian Humphries’in katılımıyla 25 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirildi.

Dell Ülke Müdürü Didem Duru “Kurumsal ağlardan tabletlere, PC’lerden IT danışmanlığa kadar uzanan geniş bir alanda sunduğumuz ürün ve çözümler ile kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Sağlık, otomotiv, perakende, finans, üretim ve eğitim sektöründe faaliyet gösteren müşterilerimiz, Dell’in uçtan uca BT modelleriyle hem iş süreçlerini kolaylaştırıyor hem de müşteriden gelen isteklere yanıt verme süresini ciddi oranda azaltıyorlar. Özellikle BT bütçelerinden en yüksek verimi almak isteyen müşteriler için, tedarikçi sadakati de önemli bir konu. Dell olarak bu ihtiyaçlara yönelik esnek çözümler sunmak için çalışıyoruz. Uçtan uca bir ürün ve çözüm sağlayıcı olarak, müşterilerimize ihtiyaçları olanı, en kısa sürede, en düşük fiyat ve mümkün olan en yüksek verimle sunabiliyoruz. Bugün Dell Çözüm Günü’nde tüm bu çözümlerimizi müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Dell’in Türkiye için son derece önemli pazarlardan biri olduğunu vurgulayan  Duru “Dell olarak Türkiye’yi bir merkez olarak konumlandırmak istiyoruz. Son dönemde Türkiye’de müşteri portföyümüzü iki katına çıkardık. Gelecekte de bu alanda yatırımlarımız devam edecek. Türkiye ayrıca, bölgedeki en fazla büyüme potansiyeli bulunan ilk dört ülke arasında yer alıyor. Dünya çapında da ilk onda bulunuyor. Türkiye, tüm gelişmekte olan ülkeler için katkı sağlayan bir merkez. Dell, Türkiye’de satış öncesi teknik destek, satış, satış sonrası teknik destek, pazarlama ve finans ekibiyle faaliyet gösteriyor. Kurumsal ve tüketici pazarına özel ürünlerimizi bütünleşik bir yapıda yönetiyoruz bu da start-up ruhuyla gelen ve bize büyük esneklik sağlayan bir iş modeli” dedi.

Dell’in global pazardaki başarılı grafiğine de değinen Duru “Dell, IDC verilerine göre 2014’ün ilk yarısında, terabayt cinsinden toplam dâhili ve harici depolama kapasitesi satışlarında 1 numaralı sağlayıcı oldu. Yine IDC verilerine göre, küresel x86 sunucusu pazarında Asya, Pasifik, Japonya bölgesindeki payını artırarak 1 numaraya yükseldi. Dell PartnerDirect programına yazılımın eklenmesinden bu yana, Dell Software’in kanal kaynaklı gelirlerinde de çift basamaklı büyüme kaydedildi. Küresel pazar payında üst üste 7 çeyrekte, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla artış sağlandı. Dell ayrıca, bütün dünyada PC sevkiyatlarını, üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla, yaklaşık yüzde 10 artırdı. Ek olarak Dell, Gartner tarafından açıklanan rapora göre, bütün dünyada sağlık alanında BT hizmetleri sunan firmalar arasında ilk sırada konumlanıyor” dedi.

Geniş bir katılıma sahne olan Dell Çözüm Günü, birçok önemli başlık altında panel ve toplantıya ev sahipliği yaptı. “Microsoft, Intel, Dell İşbirliği”, “Dell HPC Çözümleri”, “Veri Merkezi Altyapı Çözümleri”, “Son Kullanıcı Çözümleri”, “Dell Yedekleme ve Yönetim Yazılımları”, “Masaüstü Sanallaştırma”, “Bilgi Güvenliği”, “Dell İş İstasyonları” ile “Dell Danışmanlık ve Destek Hizmetleri”, bu yılın öne çıkan oturum başlıkları arasında yer aldı.

Etiketler: » »
Share
2124 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+9 = ?