logo

Dell EMC, Türkiye’de Dijital Dönüşümü Avantaja Çevirecek

Dell EMC Türkiye Ülke Müdürü Sinan Dumlu

Dell EMC, Türkiye’deki CIO’ların dijital dönüşüm yolunda karşısına çıkan zorlukları ve çözüm önerilerini 21 Şubat 2017 tarihinde düzenlediği basın toplantısı ile açıklıadı. Dell EMC’nin IDC ile birlikte yaptığı araştırmaya göre Türkiye’de sektöründe lider her 4 kurumsal işletmesinden üçü, 2017 yılında dijital dönüşümü en önemli iş önceliklerinden biri olarak görüyor. Buna karşın CIO’ların önünde dijital dönüşümü gerçekleştirmelerini engelleyecek unsurlar bulunuyor. Dell EMC Türkiye Ülke Müdürü Sinan Dumlu, bu zorlukları şu şekilde özetliyor:

Yetişmiş iş gücü: Araştırmaya katılan CIO’ların yüzde 88’i know-how ve teknik yetenek eksikliğinden yakınıyor. Türkiye’de teknik ve tecrübe anlamında yetişmiş eleman bulma sıkıntısının en önemli engel olduğunu belirtiyor.

Yeni teknolojilere gösterilen direnç: Her iki CIO’dan biri çalışanların yeni teknolojilere karşı direnç gösterdiğini belirtiyor. Direnç gösteren çalışanlar BT ekiplerinden olmakla birlikte diğer departmanlardan da olabiliyor.

Yeni teknolojilerin kullanımının yetirince yaygınlaşmaması: Bulut bilişim, büyük veri gibi teknolojilerin yaygın olmadığı için standart hale gelememesi ve sunulan çözümlerin sektörel derinliğe inememesi CIO’ların yüzde 38’i tarafından negatif etkenlerden biri olarak görülüyor.

Yasal yükümlülükler: Özellikle düzenlemelerin yoğun olduğu bankacılık ve kamu gibi sektörlerde yeni nesil teknolojilerin adaptasyonu zorlaşıyor. Bu durum her dört CIO’dan birinin önündeki engellerden biri olarak göze çarpıyor.

Dell EMC olarak dijital dönüşüme ve geleceğe hazır olmak isteyen şirketlere uçtan uca çözüm sunarak yalnızca inovasyona odaklanmalarına fırsat sunduklarını dile getiren Dumlu “Dünya çapında yaptırdığımız araştırmaya göre, işletmelerin neredeyse yarısı dijital girişimlerin 3 ila 5 yılı içinde işlerini elinden almasından endişe ediyor. Günümüzde işletmelerin bu endişelerden arınmalarının yolu dijital dönüşüm yolunda başarıya ulaşmalarından geçiyor” dedi.

Dijital dönüşümde iş ortakları öne çıkıyor

İşletmelerin dijital dönüşüm sırasında baştan sona kendilerine eşlik edecek, yol gösterecek bir iş ortağına ihtiyaç duyduğunu belirten Dumlu “Gittikçe daha çok sayıda müşteri dijital dönüşüm yatırımına öncelik verdikçe, iş dünyası da hızla değişiyor. Dell EMC ve iş ortakları ise bu değişim yolunda müşterilerine yardımcı olmak için benzersiz bir konumda bulunuyor” dedi.

Dell EMC yenilikçi ürünler, hizmetler ve çözümlerden oluşan eşsiz portföyü aracılığıyla iş ortaklarına geniş fırsatlar sunuyor. Dell EMC İş Ortağı Programı ile ortakların başarılı olması için özel destek ve programlar sağlıyor. Yeni program, Titanium, Platinum ve Gold kademelerinin yanı sıra Titanium kademesi içinde Titanium Black adında yeni bir statü seviyesinden oluşuyor.

http://dellemc.com/tr

Etiketler: » »
Share
2294 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+6 = ?