logo

Derya Yıldız’ın Kişisel Resim Sergisi “Duvar Senfonileri” Açıldı

Derya Yıldız’ın “Duvar Senfonileri” adlı 13. kişisel resim sergisi 6 Mayıs – 28 Haziran 2017 tarihleri arasında AYA Gallery’nin Park Dedeman Levent Oteli’nde sanatseverlerle buluşuyor.

6 Mayıs’da düzenlenen kokteyl ile açılan sergide sanatçının resimlerinde eski dönemlerden gelip bugüne ve buradan da geleceğe gidecek kadınların bu çizgi üzerindeki yürüyüşlerini vurguluyor.

Hayatın içinden kadın figürlerini, kendine özgü form ve biçim açısından stilize ederek, geliştirdiği teknikle belirli bir kompozisyon içerisinde tuvaline yansıtmakta olduğunu söyleyen Yıldız “Kadının var olma özelliğinden gelen yapısı ile çağdaş yaşamla uyum içerisinde harmanlanmasını anlatırken, eski ve yeniyi mistik bir hava içinde sentezleyip, müzikteki ritim ve armoniyi eserlerimi ve yolumu izleyen sanatseverlere açıkça yansıtabilmeyi amaçlıyorum. Dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de modernleşmenin içinde kadının mutlaka var olması gerektiğini, kadının etkin fonksiyonu olmayan şehirlerin sadece boş beton bina ve sokaklardan oluşacağını ve ruhsuz olacağını anlatıyorum. Uzun çalışmalar sonucu karşısına geçtiğimde kendi yaşamımdan kesitler bulmamı sağlayan resimlerimin fısıldayarak bir kadın duyarlılığıyla mesajlar verebilmesi ayrı bir güzelliktir” dedi.

AYA Gallery’nin büyük bir zevkle gerçekleştirdiği bu sergi 7 gün / 24 saat Park Dedeman Levent’in keyifli atmosferinde görülebilir.

Etiketler: » » »
Share
3533 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+1 = ?