logo

Detaysoft, AR-GE Merkezi Belgesi Almaya Hak Kazandı

mh_detaysoft_alkin_aksoy

Detaysoft Genel Müdürü Alkin Aksoy, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık

SAP’nin Gold Partner’ı Detaysoft, Türkiye’deki en büyük 5 teknoloji şirketinden biri olma hedefi doğrultusunda AR-GE çalışmalarıyla ilgili önemli bir başarıya imza attı. Detaysoft, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen AR-GE Merkezi Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Türkiye’nin bilişim alanında gelişmesi ve ihracatını artırması için yerli yazılım üreten ve AR-GE’ye yatırım yapan şirketlere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Detaysoft Genel Müdürü Alkin Aksoy, AR-GE merkezlerinin katma değerli ürünleri piyasaya sunduğuna ve Türkiye genelinde yalnızca 164, IT sektöründe ise 4-5 merkez olduğuna dikkat çekti.

Anadolu’daki en büyük IT organizasyonu

Aksoy “Detaysoft’un hedefi Türkiye’deki en büyük 5 teknoloji şirketinden biri olmak. AR-GE konusunda uzun süredir çalışıyoruz. Organizasyonumuzu ve vizyonumuzu bu doğrultuda şekillendirdik. Detaysoft olarak Anadolu’daki en büyük IT organizasyonlarından bir tanesini kurduk. TÜBİTAK projeleri yapıyoruz. Üniversitelerle işbirliğine önem veriyoruz” dedi.

Yılda 5 milyon dolar AR-GE yatırımı

AR-GE’ye yılda 5 milyon dolarlık yatırım yapma kararı aldıklarını ifade eden Aksoy “Şu anda 300’e yakın çalışanımız var. Full time AR-GE merkezi çalışan sayısı ise yaklaşık 70. Önümüzdeki yıllarda bu alandaki istihdamı daha da artırmayı planlıyoruz” dedi. Detaysoft’un geliştirdiği SAP ve nonSAP ürünleri hem bölgesel hem de global pazarlara sunduklarını dile getiren Aksoy, İstanbul Teknik Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Fırat Üniversitesiyle işbirliği yaptıklarına dikkat çekti.

AR-GE merkezi olmanın şirketleri disipline ettiğini ve yenilikçi olmaya zorladığını anlatan Aksoy, AR-GE merkezi olan şirketlerin aynı zamanda pek çok teşvikten de yararlanabildiğini söyledi. Sadece SAP danışmanlığı değil yazılım geliştirme konusunda da uzman bir şirket olduklarını ve şirketlere özel çözümler de ürettiklerini kaydeden Aksoy, SAP’nin tüm ürün ailesini kapsayan danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra mobil uygulama danışmanlığı, kurumsal komünikasyon yönetimi ve iş takibi ile dijital yayıncılık alanlarında hizmet verdiklerini söyledi.

Etiketler: » » » » »
Share
2628 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+1 = ?