logo

Dilara Koçak’tan Diyetisyen Mobil Uygulaması

mh_diyeti_uygulama_dilara_kocak

30 Mart 2015 tarihinde Uzman Diyetisyen Dilara Koçak’ın mobil uygulamasının tanıtımı Nişantaşı Grey’de yapıldı. Asst. Prof. Erkan Saka,  Cem Kıvırcık, Yiğit Kalafatoğlu, Pelin Özkan gibi dijital ve teknoloji dünyasından değerli isimlerin de bulunduğu ve uygulamanın tanıtıldığı bu lansmanda Dilara Koçak, konuklarına “İyi Yaşam” sırlarından ve geliştirdiği mobil uygulamasının hayatımıza getireceği kolaylıklardan ve yeniliklerden bahsetti. Uygulama App store ve Google play üzerinden ücretsiz indirilebiliyor.

Teknolojinin hayatımıza girmesiyle beslenme alışkanlıklarımızın da değiştiğinden bahseden Koçak “Son 2 saatte sosyal medyada gördüğünüz bir fotoğraf öğünde seçeceğiniz yemeği etkileyebiliyor, internet kullanıcıları yemek seçimleri yaparken yemek bloggerlarını ve yemek tarifi paylaşan sosyal medya hesaplarını kullanıyor, çocuklar artık tarifleri annelerinden veya yemek kitaplarından değil youtube üzerinden öğreniyor, bireyler her 3 ana öğünden ikisini bilgisayar veya telefon başında tüketiyor“ dedi.

Dilara Koçak:  “Mobil uygulamamı özellikle Y ve Z kuşağının doğru bilgiye ulaşması için hayata geçirdim”

‘’Ne yazık ki internet ve sosyal medyada uzman olmayanların verdiği bilgiler, insan sağlığını tehdit eden diyetler ve zayıflama vadeden ama hiçbir özelliği bulunmayan ürünler satılmakta, zamanının büyük çoğunluğunu internette ve cep telefonları başında geçiren genç bireylerin bu yanlış bilgilerle kafası karışıyor. Ben geliştirdiğim bu uygulamayla genç bireylerin ve tüm insanların doğru bilgiye doğru kaynaktan ulaşmasını amaçladım Uygulamamız şu an çok yeni ama versiyon geliştirme çalışmalarına başladığımızı da söylemeliyim. Çünkü yaklaşık 3-4 ay içinde ve sadece kendi kanallarımız ile yaptığımız duyuruda  70.734 indirme ve 58.978 aktif kullanıcı olması beni çok heyecanlandırdı” dedi.

Asst. Prof. Erkan Saka: “Online ve offline kaynaşması bana heyecan veriyor”

“Masa başında kullanılabilen uygulamaların yerine hayatın içinde olan uygulamalar artık daha gündemde. Offline ve online hayatın giderek kaynaşması ve arasındaki uçurumun kapanması şüphesizki giderek gelişen teknolojinin günlük hayatımızda bilinçli olarak uyguladığımız hareketleri yönlendirir konuma gelmiştir. Dilara Koçak mobil uygulaması da gönderdiği günlük mesajlar, tarifler ve ölçümler ile  hayatın akışını yakalayan bir uygulama olmuş. Dilara Koçak mobil uygulaması online ve offline hayatın iç içe geçtiği sağlık alanında yapılan uygulamaların içinde Türkiye’deki ilk ve tek diyetisyen uygulaması olarak çok değerli” diyen Saka, sektörde doğru bilgiye rahatça ulaşılabilen bu tür uygulamalara daha çok ihtiyaç olduğundan bahsetti.

Dilara Koçak uygulama için “İyi Yaşam”ın herkesin hakkı olduğunu söylerek;  uygulama sayesinde bazal metabolizma hızını, günlük almanız gereken kalori miktarı gibi ölçümlerini anında yapabilecek, ayrıca “Dilara’nın Mutfağı” bölümünden sağlıklı ve lezzetli yemek tariflerine ulaşılabilecek, kitaplarımın online satışı veyaTtürk mutfağındaki tüm lezzetlerin kalorilerine ulaşılabilecek 20 dakika ütü yapmak veya bisiklete binmek kaç kaLori yakmanıza sebep oluyor öğrenebileceksiniz” dedi.

Uygulamanın bir diğer özelliği ise her gün sağlık ve diyet tüyoları içeren mesajların anında telefon ekranınıza düşmesi ve Dilara Koçak’ın sosyal medya hesaplarında paylaştığı faydalı bilgilerin ve blog yazılarının tek bir uygulama üzerinden görüntülenebilmesi.

Türkiye’nin ilk ve tek diyetisyen mobil uygulaması ile Dilara Koçak kliniğine gelen danışanları için ise özel şifreli bir bölüm daha oluşturdu  “Danışan Girişi” bölümünde danışanlarına özel olarak yazılan diyetler, yapılan tüm ölçümler ve tarfiler ile yemek albümü yer alıyor. Koçak bireylerin yedikleri yemklerin fotoğraflarını çekmeleri ile oluşan bu diyet albümü sayesinde online bir “İyi Yaşam Günlüğü/Albüm” oluştuğuna da  dikkat çekiyor.

Uygulama bu özelliği ile çevre dostu Dilara Koçak klinikte artık kağıt yerine online sisteme geçilmesi vesilesiyle üyesi bulunduğu Kagider‘e (Kadın Girişimciler Derneği) doğa dostu “yeşil iş/yeşil yaşam” sertifikasını almak için de başvuru yapmış.

www.dilarakocak.com.tr

Etiketler: » » »
Share
3302 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+8 = ?