logo

Dilek Doğan, Kişisel Sergisini Arp Sanat Galerisi’nde Açtı

Ressam Dilek Doğan’ın suyun enerjisini konu ettiği “Mavi Yansımalar” isimli 17’nci kişisel sergisi açıldı. 8-18 Kasım tarihlerinde  İstanbul Hilton Arp Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşan sergide sanatçı eserlerinin ilhamını denizden alıyor. 

Serginin öyküsünün 35 yıl önce oluşturmaya başladığını belirten sanatçı 17’nci kişisel sergisi ” Mavi Yansımalar”ı şu sözler ile anlattı:” Deniz  temalı ‘Mavi Yansımalar’ isimli sergimin öyküsü, yaklaşık 35 yıl öncesine dayanıyor. Daha da öncesi çocukluğumda hayranı olduğum Fransız bilim adamı ve su altı araştırmacısı,Jean Jack Cousteau su altı belgesellerini soluksuz izlemekle ve oradaki eşsiz güzelliklere sahip canlıları ve mekanları resmetmekle başladı.Bu tutku gitgide büyüyerek , sanatımın içinde büyük bir yer aldı. Mavi rengin tonlarına , sihrine kapıldıkça, başka renklerin benim için çok ta önem taşımadığını hissediyor, kendi yarattığım mavi derinliklerin sarhoşluğunda kayboluyordum. 

“Su altı kirliliğinde farkındalık yaratmak istedim” 

“Ayrıca hayran kaldığım bu maviliklerin, kirletilmesiyle artan kızgınlığım, biraz da sanatımla tepkimi göstermeme neden oldu.Amacım,gelecek nesillere , bu güzellikleri  resimleştirerek aktarmak ve bu konuda bilinçlenmelerini sağlayarak farkındalık yaratmaktı.Daha sonra Ankara’da açtığım sergimde Anadolu medeniyetlerini , sonrakilerde ise helen ve Roma medeniyetlerini su altına taşımaya başladım çünkü onları doğal ortamlarından ve insanlığın hırçın yıkımlarından daha fazla koruyacağımı düşünüyordum.Aslında yapmak istediğim, önce bana göre güzel olan konuyu ,nesneleri seçmek sonra onu doğru mekanda gösterebilmekti. Objeyi tarih sayfalarından, mekanı ise suyun saflığından seçtim. Bu yıl sergimde farklı bir görsellikte vardı. Yaklaşık 1 yıldır , konusunu yine deniz konseptinden aldığım canlıları ,seramik hamuru ile biçimlendirerek sergiledim. Sanat severlerin, bu üç boyutlu eserlerime gösterdiği ilgi de beni oldukça mutlu etti. Umarım konu olarak seçmiş olduğum,Suyun saflığı ve sonsuz enerjisi, mavinin huzuru , bazen devingenliği, bazen dinginliği tüm sanat severleri en az beni etkilediği kadar etkiler. “

Sergi 8-18 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor. 

Etiketler: »
Share
2702 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+1 = ?