logo

Dilşad Atasoy ve Günsu Saraçoğlu’nun “SIR” İsimli Resim Sergisi Açıldı

İki kadın ressam, Dilşad Atasoy ve Günsu Saraçoğlu’nun “SIR” isimli resim sergisi Sapanca A Diamond Otel’de açıldı. 13 Aralık 2019’da kalabalık bir toplulukla açılışı gerçekleştirilen sergide, iki sanatçıya ait son dönem eserler sanatseverlerle buluştu.

Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Sakarya Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfü Dursun, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen’in de katıldığı sergiye ilgi büyüktü. Serginin Sapanca’da açılmasından dolayı mutlu olduklarını belirten katılımcılar, eserlerle tek tek ilgilendi ve bilgi aldı.

Gösterilen ilgiden dolayı mutluluklarını belirten Atasoy ve Saraçoğlu, “Gün boyu gelen konukların ilgisi ve sürekliliği hem mutlu etti hem de şaşırttı bizi. Her resmi merak edip, ayrı ayrı sorular sordular. Sapanca gibi sanata çok da kolay ulaşılamayan bir bölgede sergi açmaya karar vermekle ne doğru bir seçim yapmışız diye düşündük. Herkesin amacı sanatı yaygınlaştırmak ve yurdun dört bir yanına ulaştırmak olmalı, bu yolda küçücük bir katkı da biz yapabildiysek mutluyuz.” şeklinde açıklama yaptılar.

Çıkış noktalarını, “Şu uçsuz bucaksız boşluk içinde bulunan yer kürede, hem o kürenin gizemi hem de kendi sırlarımızla yaşıyoruz. Sırlarla dolu evrende, sır taşıyan canlılar olarak varız. Hepimizin, görünenden daha derin duyguları, acıları, sevinçleri, mutlulukları ve sırları var. Kendine saklarsan sırdır hepsi, saklamadığın zaman sır da yok.” diyerek açıklayan ve içlerindekileri tuvale döken iki sanatçının birlikte açtıkları 3. sergi bu.

Dilşad Atasoy ve Günsu Saraçoğlu’na ait, çeşitli boyutlarda 20’şer eserin yer aldığı sergi, 13 Aralık 2019 ile 13 Şubat 2020 tarihleri arasında Sapanca A Diamond Otel’de görülebilir.

Etiketler: »
Share
2871 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+5 = ?