logo

Doğal ve Organik Ürünler e-Hamal İle Kapınıza Geliyor

mh_ehamal_bt_sinan_ve_hakan_sinangil

Sinan Sinangil, HSS Gıda Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sinangil

Her geçen gün daha da önem kazanan doğal ve organik beslenme için özenle toplanmış, emekle hazırlanmış tüm ürünler tek bir adreste e-Hamal’da bir araya geliyor. Yaklaşık 500 seçilmiş ürün çeşidinin bulunduğu e-Hamal.com sitesi, araştırılmayan, yerinde görülmeyen, sertifikası olmayan hiçbir ürünü tüketici ile buluşturmuyor.

“Güvenilir tedarikçi” e-Hamal, tarladan kapıya kadar olan tüm sürecin içerisinde yer alıyor. Gezginleri ile Türkiye’nin her yöresini dolaşarak, bir gün Ezine’de mandırada, ertesi gün Datça’da bademlikte, bir sonraki gün Ayvalık’ta zeytinliklerde, sonra Kemah’ta 1850 rakımda arı kovanlarının yanında, ardından Finike’de portakal bahçelerinde oluyor ve tüm Türkiye’den kapınıza itina ile taşıyor.

e-Hamal.com sitesi içinde kahvaltılık, sebze-meyve, zeytin-zeytinyağı, salça-baharat-sos, kuru gıda, organik ve toplu satış kategorinde doğal ve organik bir çok ürün çeşidi bulunuyor.

E-ticaret sektörünün en yeni ve doğal ismi e-Hamal’ın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında HSS Gıda Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sinangil “Web komisyoncusu değiliz, işimiz de sadece internette mal satmak değil. Bizleri uzun yıllar tanıyan, felsefemizi bilen, otel ve restoran sahipleri dostlarımızın ricası ile İstanbul içinde Horeca kanalını da devreye soktuk. Öğrendik ki iyi peynir, zeytin, zeytinyağı, bal gerçekten taze meyve ve sebzeyi onlar dahi zor buluyorlarmış. Tonajımız arttıkça Anadolu’da bu ürünleri layıkıyla birkaç nesildir yapan ve maalesef İstanbul’da ürünlerini satamayan, satsalar da bazen paralarını zor ve uzun vadede alan, bazen hiç alamayan sessiz üreticilere dönüyoruz. İnanın bu dost üreticiler zaten birisi onlara dünyaları da teklif etse tarlalarına, ürünlerine sağlığa zararlı hiçbir şey atacak insanlar değiller. Topraklarına, ürünlerine büyük bir aşk ve tutku ile bağlılar. Tek sıkıntıları bize nasıl ulaştıracakları. e-Hamal ekibi olarak biz onlara elimizden geldiğince tekrar umut vermeye, onları tekrar çok iyi yaptıkları işe, üretime geri döndürmeyi ilke edindik” dedi. Sinangil, e-Hamal rakamsal verileri ile ilgili olarak “Dünya organik fiyat yelpazesinde ortalama organik ürün fiyatları konvansiyonele göre yüzde 30-35 pahalı olunca müşterisi alıyor. Türkiye’de bu oran yaklaşık yüzde 80-100 arasında seyrediyor. Ülkemizde organik müşterisi az, ürün fiyatı yüksek. Ürün fiyatı yüksek olduğu için müşterisi az. e-Hamal bu alanda önümüzdeki dönemde gerekli müşteri portföyü ve tonajı yakalayıp, ortalama organik ürün fiyatlarını yüzde 25-40 aralığına düşürmeyi hedefliyor. Dünya organik tarım üretiminde ilk 5’e bakarsak Avustralya, Arjantin, ABD ve Çin’i görüyoruz. Türkiye, toplam 163 ülke arasında 524 bin hektar organik tarım arazisi ile 14.sırada. Türkiye’de yaklaşık 60 bin kişi organik tarım ile uğraşıyor ve son derece verimli potansiyele sahip nadir ülkelerden” dedi.

e-Hamal kadın üreticilere teşvikte bulunuyor

Anadolu’daki emeğin her daim takdir edilmesini öngören e-Hamal, farklı çalışmalarla ürününü yetiştiren üreticiye destek oluyor. e-Hamal, bazı sorunlar nedeniyle Köyceğiz’deki kendi mandalina bahçelerinde ürünlerini pazarlayamayan kadın üreticiler ile işbirliği yaparak onları ticaret hayatına dahil ediyor. e-Hamal’ın önerisiyle ayrıca KOSGEB’den eğitim ve kredi alarak işletme kuran kadınlar sadece mandalina değil, ev makarnası, erişte, tarhana ve reçel gibi markalı ürünler de üretmeye başladılar.

“Dürüst gıda – dürüst müşteri” ilkesi

e-Hamal, 1970’li yıllarda Kütahya’da bakkallara toptan mal veren, İtimat Gıda Kolektif Şirketi sahibi dedeleri Süleyman Öztulum’un tamamen “dürüst gıda – dürüst müşteri” ilkesi üzerine kurgulanarak bugünlere kadar geldi.

Dedeleri gibi hep dürüst ticaret üzerine işlerini devam ettiren iki kardeş, Hakan Sinangil ve Sinan Sinangil’in 25 yılı aşkın turizm ve bankacılık tecrübesinden sonra her zaman içlerinde olan “yetiştiği yerden ürün getirme” projesini bir e-ticaret projesine dönüştürerek e-Hamal’ı hayata geçirdi.

Anadolu’nun eşsiz tatlarını kullanıcılarına ulaştırabilmek, yerinde en iyisini seçmek ve en hızlı ve tazeyi taşımak amacıyla kurulan e-Hamal adını, eskiden pazarlarda en iyisinin nereden ve kimden alınacağını bilen ve sırtındaki küfeye ne yüklerseniz yükleyin güler yüz ile kapıya kadar gıda taşıyan yok olmuş bir meslek adı olan “Hamallık”tan alıyor. Tüm Anadolu’dan hızlı bir şekilde İstanbul e-Hamal deposuna gelen doğal ve sağlıklı ürünler tek tek tekrar kontrol edilerek, tertemiz şekilde paketleniyor. e-Hamal teslimatta, İstanbul içi soğuk zinciri kendi araçlarıyla temin ederken, İstanbul dışına soğuk torbalı hızlı kargo ile ürünleri en kısa zamanda ve taze bir şekilde tüm Türkiye ‘ye ulaştırmayı hedefliyor.

Aydın, Muğla, İzmir, Antep, Sakarya, Kayseri, Adana ve Antalya gibi birçok “gıda cenneti“ şehirde e-Hamal adına ürün tadan, kontrol eden ve gönderen e-Hamal seçici ekibi ile ürün güvenliği bir kat daha artıyor.

Organik ürünler anne-bebek için oldukça önemli

Yiyeceklerden alınan hormonlar DNA üzerinde hasara neden olarak birçok hastalığı beraberinde getiriyor. Bu nedenle özellikle anne adayları ve çocukların organik gıdalar tüketmesi gerekiyor.

Organik ürünler alınırken ambalajın üzerindeki logolara dikkat edilmesi, sertifikaların logolarının bulunması en önemli etkenler arasında yer alıyor. Logonun büyüklüğünün iki santimi geçmemesi gerekiyor. Organik ürün pazarlarında, tezgahında organik ürün bittiğinde yerine konulan ürünün organik olması önemli rol oynuyor. Organik ürünler katkısız olduğu için hem annenin hem de bebeğinin sağlığı garanti altına alınmış oluyor.

www.e-hamal.com/

Etiketler: » » » »
Share
4582 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+4 = ?