logo

Doğuş Yayın Grubu, Teknolojik Altyapısını Microsoft Azure İle Yeniledi

Microsoft, ürettiği en yeni çözümlerle Doğuş Yayın Grubu’nun teknolojik altyapısını güncelledi. Televizyondan internete, radyodan dergiye kadar medyanın birçok alanında faaliyet gösteren Doğuş Yayın Grubu, yayıncılığını gelişen teknolojik altyapılarla geliştirerek medyadaki gücünü Microsoft Azure platformuyla daha da güçlendirdi.

Microsoft’un desteğiyle ilk olarak NTVSpor.net, Azure platformuyla tanıştı ve aylık maliyetlerde yüzde 20’lik tasarruf sağlayan düzenlemeyle beş ayın sonunda maliyet avantajı, kolay kurulum, ürün ve hizmet çeşitliliği sağlandı. Yapılan altyapı güncellemesiyle Doğuş Yayın Grubu, izleyicilerine sıcak haberleri ve sporla ilgili son dakika gelişmeleri kesintisiz bir şekilde aktarma imkanı elde etti.

İnternet sitelerini Azure PaaS platformuna taşımak için Azure App Service, Azure SQL Database ve DocumentDB servislerini kullanan Doğuş Yayın Grubu, tüm bunlara ek olarak sitelerine arama özelliği kazandırmak için Azure Search, site trafiğini analiz etmek için de Azure Stream Analytics hizmetlerini kullanmaya başladı. Azure’la yoğun anlarda genişleyip standartlara düştüğünde ise optimize edilebilen esnek bir envanter yönetimine kavuşan Doğuş Yayın Grubu, iki farklı veri merkeziyle internet sitelerinde sürekliliği sağladı.

Doğuş Yayın Grubu, yaptığı yenilikler ve başarılı uygulamalarıyla medya endüstrisine yön vermeye devam ediyor.

Etiketler: » »
Share
2434 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+3 = ?