logo

“Düşler ve Melekler” Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor

Yasemin Kalyoncu’nun “Düşler ve Melekleradlı kişisel resim sergisi 10 Ocak – 10 Şubat 2019 tarihleri arasında Aya Gallery Park Dedeman Levent’te ziyaret edilebilir.

Yaşamın ritmini müzikle ifade etmeye çalışan Yasemin Kalyoncu, çalışmalarında lekesel etkiyle birlikte deseni daha çok ön plana çıkarmaktadır. Müzikle resmin etkileşimini, insan ve yaşamın etkileşimi olarak ifade ederken, yaşanmışlığın ve yaşanmamışlığın izlerini çalışmalarına aktarmaktadır.

Eserlerinde sergilediği masalsı etkiyi tuvallerine de yansıtan Kalyoncu “Resim yapmak şiir okumak gibi geliyor bana. Her dizesinden cümlesine, her kelimesine kadar farklı dünyalar. Şiir yazmak da resim yapmak gibi bir şey. Belki farklı bir dünya arayışım yok. Kendi dünyamın farklılıklarına yolculuk yapmak, kendi ritmimi yakalamak. Bunları yaparken resimlerimde yol arkadaşlarım var benimle. Ve müzik; “Müzik dünyada başkalarının da var olduğunun kanıtıdır” bana göre çok şiirsel bir ifade. Resim, şiir ve müzik işte benim dünyam…” dedi.

10 Ocak’ta sanatseverlerin ve basın mensuplarının katıldığı kokteyl ile açılan sergiye katılanlar arasında ünlü ressam Raif Kalyoncu ve Hasan Mutlu da serginin önemli sanatçıları arasında bulunmaktadır. Gençlerin ve çocukların katılımıyla hem eğlenceli hem de sanatla dolu dakikalar geçirildi.

Etiketler: » »
Share
2536 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+5 = ?