logo

E-Bursum 4 Bin Öğrenciyi 13 Milyon TL’lik Bursla Buluşturdu

Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara çözüm üreten “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı Fark Yaratanlar Programı, dokuzuncu sezonuyla devam ediyor. Fark yaratan çalışmaların kısa videolarının hazırlanıp internette ve televizyonda yayınlanmasıyla projelerin görünürlük kazanmasını ve izleyenlere ilham vermesini hedefleyen Fark Yaratanlar Programı, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.

Dokuzuncu sezonun beşinci Fark Yaratan’ı burs veren kurumlarla bursa ihtiyacı olan öğrencileri buluşturan online platform E-Bursum oldu.

E-Bursum, Mesut Keskin tarafından burs arama sürecinde yaşanılan sorunlara çözüm olması amacıyla kuruldu. Van’da meydana gelen deprem felaketinin ardından İstanbul’da okumak için bursa ihtiyaç duyan Keskin, bu süreçte pek çok zorlukla karşılaştı. Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Keskin, eğitim aldığı alandaki uzmanlığını, kendisi gibi bursa ihtiyacı olan öğrencileri burs veren kurumlarla buluşturacak bir platform kurmak için kullandı ve E-Bursum’u hayata geçirdi. 2015 yılında kurulan platform, bugüne kadar 4 bin öğrenciyi 13 milyon TL’lik bursla buluşturdu.

E-Bursum, mesafeleri kaldırıyor

Öğrencilerin burs almada sorun yaşamamasını hedefleyen E-Bursum Platformu, farklı şehirlerdeki burs verenler ile bursa ihtiyacı olanlar arasındaki mesafeyi de kaldırıyor. E-Bursum, burs imkanının yanı sıra burs veren kurumların çatısı altında öğrencilere staj yapma olanağı da sağlıyor.

Eşit ve adil bir burs sistemini hedefleyen “E-Bursum”un fark yaratan hikayesini 22 Aralık 2017 tarihinden itibaren www.farkyaratanlar.org ve www.sabancivakfi.org internet sitelerinin yanı sıra Facebook, Twitter ve Youtube’dan izleyebilirsiniz.

 

Etiketler: » » » »
Share
2091 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+9 = ?