logo

Effie Türkiye 2023 Ödülleri Sahiplerine Verildi

Effie Türkiye 2023 Jüri Başkanı Toygun Yılmazer

Bu yıl 15. kez düzenlenen Effie Türkiye Reklam Etkinliği Ödülleri’nde kazananlar açıklandı. Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği’nin Effie Worldwide işbirliğiyle düzenlediği Effie Türkiye ödülleri, 22 Haziran 2023 tarihinde Divan Kuruçeşme’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Pazarlama ve reklam etkinliği alanında dünyanın en zorlu ve en prestijli yarışması olarak kabul edilen Effie Ödülleri’nin Türkiye ayağında bu yıl 27’si sektörel, 17’si özel olmak üzere toplam 44 kategoride başvuru kabul edildi. En yüksek başvuru alan kategoriler Çoklu Perakende ve Pazar Yeri, Atıştırmalıklar, Ev Temizlik ve Bakım Ürünleri oldu.

En Etkin Reklam Kampanyaları Ödüllendirildi

Düzenlenen ödül töreninin açılış konuşmaları Reklamcılar Derneği Başkanı Banun Erkıran Çıtak ve Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura tarafından gerçekleştirildi.

Banun Erkıran Çıtak “Reklam ajanslarının, medya ajanslarının, reklamverenlerin, araştırma şirketlerinin ve pr ajanslarının, beraberce omuz omuza gerçekleştirdiği kampanyaların hedefinin, sonucunun, yaratıcılığının bir bütün olarak değerlendirildiği ve ödüllendirildiği Effie, kriterleriyle ve kazananlarını uluslararası arenaya taşımasıyla sektörümüzde ayrı bir yere sahip” dedi.

Ahmet Pura, Effie’nin sektöre önemli katkılarından birinin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Araştırması olduğunu hatırlatarak “Effie dünyanın en itibarlı reklamcılık yarışması ve Türkiye’de UN Women iş birliğiyle kurduğumuz Unstereotype Alliance oluşumuyla Effie’ye ikinci bir itibar daha katıyoruz: Effie ödüllü ve finalist reklamların eşitlik karnesini sadece biz açıklıyoruz. Beş yıldır sürdürdüğümüz araştırma küresel çapta örnek gösterilen bir proje haline geldi. Bugüne kadar Effie’ye katılanlar ve bundan sonra katılacak olanlar, reklamda toplumsal cinsiyet eşitliği adına elde ettiğimiz sonuçları daha ileriye götürmek durumundadır, en önemli misyonlarımızdan biri de budur” dedi.

Effie Türkiye 2023 Jüri Başkanı Toygun Yılmazer “Biz yılın Oscarlı filmlerini seçiyor gibiyiz. Yılın en öne çıkan, en yıldızı parlayan, en başarılı kampanyalarını belirliyoruz ve bunların da önümüzdeki yıllar boyunca tüm sektöre örnek olmasını, öğrencilere bir vaka örneği olmasını istiyoruz. Umarım jüri olarak o örnekleri yakalayabilmişizdir. Tüm başvuranları ve ödül kazananları çok tebrik ediyorum” dedi.

Effie, dünya çapında 55 ülkede, European Association of Communciation Agencies’e üye reklam ajansları dernekleri ve reklamveren dernekleri tarafından ortak olarak düzenlenen dünyanın en prestijli pazarlama ve reklam etkinliği yarışması. Effie Türkiye, Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği tarafından, 2005 yılından bu yana düzenleniyor. Yarışmanın sonuçları küresel marka ve ajanların Effie Effectiveness sıralamasına etki ediyor.

Effie Türkiye 2023’te ödül kazananların tamamına ulaşmak için: www.effieturkiye.org/media/44903/kazananlar_2023.pdf

Etiketler: » » »
Share
364 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+7 = ?