logo

EGD, Sanal Ortamda Bayramlaştı

Ülkemizin neredeyse tüm ekonomi gazetecilerini bünyesinde barındıran ve kısa adı EGD olan Ekonomi Gazetecileri Derneği, pandemi sorununu teknolojiyle aşarak üyelerini buluşturdu. Ana teması bayramlaşma olmasına karşın, mesleğin duayenlerinin de söz ve bildiri ile katıldığı sanal buluşmada , katılımcılar bir yandan hasret giderirken, öte yandan da geleceğe yönelik atılacak adımları ele alarak değerlendirdiler.

EGD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak’ın başlattığı buluşmada, en kısa zamanda, geçmiş yıllarda olduğu gibi yüz yüze buluşmanın sıcaklığının özlemi ve bunun gerçekleşmesinin dileği dile getirildi.

Bayramlaşmada bulunan ve EGD’nin ayrılmaz bir parçası olan, toplumu özellikle, gıda güvenliği konusunda aydınlatan Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, ilginç başlıklarla gıda konusuna da değindi. Reis önümüzdeki yıllarda gıdanın uluslararası arenada stratejik öneminin çok çok artacağına da dikkat çekti.

Bayramlaşmanın Moderatörlüğünü yürüten Gazeteci Aykut Altındağ ve diğer katılımcılar, özellikle pandeminin önlenmesi ve alınan tedbirler konusunda çok daha dikkatli olunması konusunda fikir birliğine vardılar.

Kutlamaların ardından, ekonomi gazeteciliğine yıllarını vermiş duayen gazetecilerin mesajları dile getirildi. Duayenler arasında yer alan Faruk Türkoğlu, mesajında “Tüm ekonomi gazetecisi arkadaşlarımın Kurban Bayramları’nı kutlar, kendilerine, ailelerine ve sevdiklerine sağlıklı, mutlu ve başarılı yıllar dilerim. Bugünden geçmişe baktığımızda ekonomi gazeteciliğinin serüvenini kısaca şöyle anlatmak mümkün olabilir. 1980 öncesinde ekonomi gazetecilerinin sayısı iki elin parmaklarının sayısını zorlukla geçerdi. O yıllarda ekonomiye günlük gazetelerde ancak yarım ve çeyrek sayfa yer ayrılırdı. Haberler ağdalı bir dille ve ancak şirket müdürlerinin anlayacağı bir dille yazılırdı. 30’lu ve 40’lı yıllarda doğmuş olan ekonomi gazetecileri, ekonomiyi halkın anlayacağı bir dille anlatmayı görev bildi. Bu gazeteci kuşağı haberlerini gazete binalarının pencerelerinden dışarı bakarak değil, şirketlerden fabrikalardan ve tarlalardan yazmak için ayakkabı köselesi eskitti. Onların açtıkları yoldan 50’li ve 60’lı yıllarda doğmuş gazeteci kuşağı soğuk ve kara yüzlü görünen ekonomiyi halka sevdirdi. Ekonomiyi soyut bir sosyal bilim değil de, halkın ekmek teknesi olarak gören bir anlayış bu kuşağın çabaları ile ekonomi gazeteciliğine egemen oldu. Eskiden her gazetede yalnız tek bir ekonomi muhabiri bulunurken, çok sayıda muhabirin çalıştığı ekonomi servisleri kuruldu. Ekonomiye ayrılan sayfa sayısı önce bire, ikiye sonra üçe, dörde yükseldi. Ekonomi dergileri ve ekonomi ile ilgili TV kanallarına yönelen ilgi arttı. Ekonomi gazeteciliğinin tezgâhından geçenler, halkla ilişkiler sektörünün Gelişmesine katkıda bulundu. 1970 ile 2000 arasında doğan kuşak ise bilgileri, çalışkanlıkları ve azimleri ile ekonomi gazeteciliğini kurumsallaştırmayı bildi. Ekonomi servislerinden yetişenler büyük gazetelerin üst yönetimine yükseldi. Ekonomi gazeteciliğine tutku ile sarılanlar için emekli olmak yolun sonu olmadı. Fasih İnal, Güngör Uras ve Bülent Yardımcı gibi gazeteci arkadaşlarımız, ağabeylerimiz emekli olduktan sonra hayatlarının son birkaç gününe kadar kalemi elden bırakmadı. Günümüzde sayıları 1000’e yaklaşan ekonomi gazetecisi, ekonominin bugünü ve geleceği ile insanların geçimi, iş ve meslek hayatları hakkındaki bilgi ve haberleri okurlara iletiyor. Genç arkadaşlarımızın anlaşılır bir dile yazdıkları haberler halkımızın düşük düzeydeki ekonomi okuryazarlığını geliştiriyor. İçinde bulunduğumuz dönemde tüm dünya ülkelerinde ve Türkiye’de yeni iletişim araçlarından ve sosyal medya kanallarından her tür enformasyon, haber ve bilgi adeta bir fırtına gibi, sağnak gibi toplumu ve ekonomiyi etkisi altına alıyor. Bu toz duman ortamında insanlar kime inanacağını şaşırabiliyor. Bu ileti ve haber enflasyonu, gerçek, dürüst ve tarafsız gazeteciliğin, bilgiye dayanan ekonomi gazeteciliğinin değerini zaman zaman gölgeler gibi görünebiliyor. Ben bu durumun geçici olduğuna inanıyor ve ekonomi gazeteciliğinin gelişmesini sürdüreceğine inanıyorum” dedi.

EGD Yüksek İstişare Kurulu Önceki Başkanı Hasan Eriş “Ekonomi Muhabirliği Derneği olarak başlayıp Ekonomi Gazetecileri Derneği olarak devam eden kuruluşumuzun Kurban Bayramı’nı kutluyoruz. Derneğimiz bugün temel engellere rağmen ülkenin en değerli varlıklarından biri olarak yarınlara hazırlanıyor, bu süreçte başta Başkan Celal Toprak olmak üzere tüm arkadaşlarımızın Kurban Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum”.

EGD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Can Aksın “Sevgili Ekonomi Gazetecileri Derneği üyeleri, sevgili meslektaşlarım, hepinizin Kurban Bayramı’nı yürekten kutlar, özellikle sağlıklı ve sevgi dolu günler dilerim”.

EGD Son Genel Kurul Divan Başkanı Engin Köklüçınar “EGD, demokrasinin meşalesiyle Babıâliyi aydınlatan ışıktır. Gazeteciliğin kutsallığına anlam kazandırmıştır. Ülkemin gri ve vasat ortamında, hep renkli olarak kalacaktır. Bir kutup yıldızı, bir deniz feneri gibi yol gösterecektir. Bu yolda emekleri olan bütün kardeşlerimi gönülden kutlar, sevgi ve saygılarımı gönderirim”.

İşte EGD Ailesinin Bayram ve Birlik Mesajları

EGD Temsilcisi Ahmet Coşkunaydın “Önceki bayramlarda EGD bayram kahvaltılarında buluşurduk. Bu dönemde pandemiden dolayı buluşma gerçekleştiremedik. Ben de EGD ailesinin ve tüm camianın, daha iyi günlerde ve daha güzel bayramlarda buluşmak umuduyla Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım”.

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis “Öncelikle aramızdan ayrılan duayenlerimizi saygıyla anıyorum. Tüm katılımcıların da bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Ben gıda sektöründe olduğum için gözüm ve kulağım dünyanın üretim bölgelerinden gelecek havadislere yoğunlaşmış durumda. Umarım bir an önce bu pandemi sürecini atlatırız. Herkesin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum”.

EGD Üyesi Nilüfer Yücedağ “Kurban Bayramı’nızı kutluyorum. Öncelikle sağlık diliyorum. Ben önümüzdeki günlerde güzel günlerin geleceğinden umutluyum”.

EGD Üyesi Gamze Keven “Hastalık bize alışacağını beklerken biz hastalığa alıştık. Alışma sürecinde de sanki biraz boş verdik. İnanıyorum ki en kısa zaman da bu hastalık biter. Ben de EGD ailesinin bayramını kutlarım”.

EGD Bursa Temsilcisi Kenan Sertalp “Hastalığa alıştık bu çok doğru. Dünyada pandemi oldukça ilerlemiş durumda. EGD Ailesi’nin Kurban Bayramı’nı kutluyorum”.

EGD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Serap Girgin Baykal “Biz EGD olarak buluşmalarımızda iç içe bir arada olmayı seviyoruz. Pandemiden dolayı oldukça uzakta kaldık. Bugünler mutlaka geçecek fakat son günlerde izlediğim haberler hiç iç açıcı değil. Karamsarlığı bir kenara bırakmak istiyorum. Herkesin bayramını kutluyorum”.

EGD Üyesi Gönül Yıldırım “Sevgili Celal Başkanımıza çok teşekkür ederim. Aramızdan ayrılan arkadaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Ben de pandemi ile ilgili aynı kaygıları duyuyorum. EGD ailesinin Kurban Bayramı’nı kutluyorum”.

EGD Üyesi Gündüz Üç “Aramızdan ayrılan duayen büyüklerimizi ve yitirdiklerimizi rahmetle anıyorum. Bayramları birlikte kutlayacağımız günlere umutla bakıyorum”.

EGD Üyesi Aydın Ağaoğlu “Celal Başkana böyle bir bayramlaşma ile bizleri buluşturduğu için çok teşekkür ederim. Pandemi döneminde de çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Herkesin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum”.

EGD Sivas Temsilcisi Orhan Koçyiğit “Celal Bey’in nezdinde tüm insanların bayramını kutluyorum. Bayram dolayısı ile Sivaslıların neredeyse birçoğu İstanbul’da yaşıyor. Bayram sebebi ile ziyaretler artmış durumda. Sivas’ta da kritik bir döneme girdik. Herkese sağlıklı, mutlu bayramlar dilerim”.

Tezmaksan Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aydoğdu “Bu bayram pandemi nedeni ile belki de ilk defa eskisi gibi ailelerimizle ve büyüklerimizle birlikte olma şansını yaşadık. Pandemi sürecinden kurallara uyarak sağlıkla umutla çıkmayı diliyorum. Bu süreç hepimizi hayatla yüzleştirdi. Tüm EGD ailesinin bayramını kutluyorum”.

EGD Kayseri Temsilcisi Ayşegül Sünbül “Pandemi nedeni ile bayramda ailelerimizle geçirme fırsatı yaşadık. Bayram dolayısı ile Kayseri’de de salgın sebebi ile çok iç açıcı haberler almıyoruz maalesef. Umarım en kısa zamanda normale döneriz. Herkesin bayramını kutluyorum”.

EGD Üyesi Seda Çelik “Öncelikle EGD ailesinin bayramını kutluyorum. Bayramın dördüncü gününde sizlerle olmak çok güzel. Zor bir süreç yaşadık bu bizim zorluklarla geçirdiğimiz ikinci bayramımız. Aramızda olmayan kaybettiğimiz dostlarımıza rahmet diliyorum ve saygı ile anıyorum. Böyle bir buluşma organize ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Hepinizin bayramını sevgi ve saygıyla kutluyorum”.

EGD Üyesi Seda Poyraz “İyi bayramlar diliyorum. Bu bayramda beraber olmak çok umut verici. Tüm kaybettiğimiz dostlarımızı saygıyla anıyorum. Hepsi çok iyi insanlardı. Bizler de onların bize bıraktığı en iyi işleri hatırlayarak anacağız. Öncelikle bu organizasyonu hayata geçirenlere ve Celal Başkan’a çok teşekkür ediyorum. Tüm EGD ailesinin bayramını kutluyorum”.

EGD Kocaeli Temsilcisi Şener Meral “EGD ailesi gerçekten çok güzel bir aile ve ben bu ailenin içinde olmaktan büyük mutluluk, keyif ve onur duyuyorum. Herkese sağlıklı ve huzurlu bayram diliyorum”.

EGD Üyesi Hakan Türkkuşu “Dilerim ki ülkemizin geleceği çok daha aydınlık olur. Daha güzel yaşayabileceğimiz günlerimiz olur. Ben de Kurban Bayramı’nızı kutluyorum”.

EGD Adana Temsilcisi Mehmet Uluğtürkan “Böyle bir organizasyona dahil olmaktan çok mutlu oldum, çünkü Anadolu Temsilcilerinden birisiyim. Burada çok değerli arkadaşlarımla birlikteyiz. Anadolu’nun farklı yerlerinden temsilcilerimizi de burada görmekten mutluluk duyuyorum. Sadece bayram amaçlı değil ülke gündemini değerlendirmek için de bir araya gelmeliyiz. EGD ailesinin bayramını kutluyorum”.

EGD Üyesi Selma Sünbül “Herkesin bayramını kutluyorum. Pandemiden dolayı büyüklerimizi ziyaret edemesek de teknolojiyi kullanarak sevdiklerimizin bayramını kutlamaya çalıştık. Ben de EGD ailesinin bayramını kutluyorum”.

EGD Üyesi Aykut Altındağ “Aynı ilde olmamıza rağmen bu bayram ben de sevdiklerimden uzak geçirdim. Hep birlikte bu kötü dönemi aşıp pandeminin tarih olduğu günlerde fiziksel ortamda birbirimize sarılacağımız, öpeceğimiz günleri özlemle bekliyorum. Ben Bayramlaşma organizasyonumuza katılanlara çok teşekkür ediyorum. Herkesin bayramını kutluyorum”.

Etiketler: »
Share
11518 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+10 = ?