logo

EGD Tarafından Düzenlenen “Ekonomi Basını Başarı Ödülleri” Sahiplerini Buldu

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından Türk Telekom ana sponsorluğunda, İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) katkıları ve Petronet’in desteğiyle 6 Haziran 2018 tarihinde “Yaza Merhaba” etkinliği kapsamında gerçekleştirilen onuncu “Ekonomi Basını Başarı Ödülleri” törenle sahiplerini buldu. Etkinliğe İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Türk Telekom İletişim Direktörü Hamdi Ateş, EGD Başkanı Celal Toprak, EGD Üyeleri, İşadamları, STK Temsilcileri katıldı.

“Artık paramızı iki şeye harcayacağız”

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, ekonominin nabzını güncel rakam ve verilerle hep birlikte tuttuklarını kaydederek, kendilerinin yaşadığını, gazetecilerinde yorumları ve haberleri ile büyük katkıda bulunduğunu bildirdi. Faiz, dolar gibi göstergelerin artık çok önemli olduğunu dile getiren Avdagiç “Merkez Bankası’nın toplantısını hep birlikte bekliyoruz. Şunu söylemek istiyorum ki; dolara da faize de gerçek ayarı, katma değerli üretim verecek. Yeni dönemde artık paramızı iki şeye harcayacağız: Biri ihracat, ki şikayet ettiğimiz kur da bize bu fırsatı verdi. İkincisi, dünyanın en değerli 6 markasının 5’inin teknoloji şirketi olduğu gerçeğiyle katma değerli üretim” dedi. Avdagiç, şirketlerimizin öz kaynağının yükselmesi için kar ve katma değeri yüksek ürün gerektiğini belirterek, Türkiye’nin 25 Haziran sabahı sonraki 8-9 ayını çok etkin kullanması gerektiğini vurguladı.

“Dolara da faize de gerçek ayarı katma değerli üretim verecek”

Avdagiç, TL’nin son günlerde diğer ülke paralarından pozitif ayrışmasında “ülkenin potansiyeline güvenmek gerektiğini” gördüklerini kaydederek “Yılın ilk 5 ayında açılan yabancı sermayeli firma sayısı 3 bin 284. Geçen yılın aynı dönemine göre artış yüzde 90’ın üzerinde. Keza yerli firma sayılarında da ivme yukarı yönlü, ilk beş ayda 25 bin 670 firma kuruldu. Geçen yıla göre yüzde 24 artmış durumda. İTO olarak Merkez Bankası’nın maliyeti yüksek faiz artışı adımının yalnız bırakılmaması gerektiğini belirtmiştik. Böylece piyasaya 24 Haziran seçiminden sonraki kur beklentimiz konusunda bir projeksiyon vermeye çalıştık. Çünkü biliyoruz ki dolara da faize de gerçek ayarı, katma değerli üretim verecek” dedi. Avdagiç, yüksek katma değerli üretimle, ihracatla yurt dışı pazarlara daha çok yöneleceklerini belirterek, bu sayede riski dağıtarak bölgesel konjonktürel ve sektörel dalgalanmalardan da minimum seviyede etkilenmelerinin mümkün olacağını vurguladı.Yeni dönemde büyümek, şirketlerin öz kaynaklarını artırmak için verimlilik artışının kaçınılmaz olduğunun altını çizen Avdagiç, 2023’te ilk 10 ekonomi arasına girme hedefini anımsattı. Avdagiç “İlk 10 ekonomide kar marjlarına baktığımızda, katma değeri yüksek imalat yapıldığı için bizden daha üst seviyede olduğunu görüyoruz” dedi.

Avdagiç, iş dünyası olarak basın mensuplarıyla aynı kulvarda çalıştıklarını, hayata ekonomi penceresinden baktıklarını kaydederek, toplantılarda, organizasyonlarda da sık sık bir araya geldiklerini anımsattı. EGD’nin 11 yıl önce yüzlerce ekonomi muhabirinin elini taşın altına koymasıyla faaliyete başladığını dile getiren Avdagiç, ilk adımından itibaren de büyüdüğünü ve güçlendiğini söyledii. Avdagiç “Bugünse EGD, hem basının hem de iş dünyasının sesini duyurduğu ortak bir akıl platformu haline geldi. İTO, bu önemli başarının tanığıdır” dedi. Avdagiç, kendilerinin de İstanbul Ticaret Gazetesi’ne sahip olduklarını belirterek, bu kapsamda işin mutfağını da, zorluğunu da, nasıl bir gayret gösterildiğini de çok iyi gördüklerini anlattı. Avdagiç, oda olarak destekledikleri “EGD ve Ekonomi Basın Tarihi” isimli kitabın yakında yayınlanacağı bilgisini verdi.

“Tüm basın örgütlerine destek veriyoruz”

Türk Telekom İletişim Direktörü Hamdi Ateş, 16 aydır mevcut görevi üstlendiğini belirterek, Türk Telekom olarak basın mensup örgütlerinin tamamına destek verdiklerini, EGD’den de işbirliği teklifi geldiğinde hiç düşünmeden bunu kabul ettiklerini söyledi. Türk Telekom olarak basına verdikleri önemden bahseden Ateş, tüm basın örgütlerine destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini vurguladı. Ateş “Biz Türk Telekom olarak burada olmaktan, bu iş birliğinden çok memnunuz. İnşallah uzun yıllar devam eder” dedi.

“Jüri ödülleri belirlerken çok zorlandı”

EGD Başkanı Celal Toprak, bu yıl ödül töreninin onuncusunu düzenlediklerini belirterek “Çok önemli jüri üyelerinin önemli değerlendirmelerinden sonra sevgili arkadaşlarımız, meslektaşlarımız ödüllerini alacak bu akşam” dedi. Jürinin ödül alacaklarını belirlerken çok zorlandığını dile getiren Toprak, yarışmaya çok önemli çalışmaların başvurduğunu söyledi.

AA muhabiri Musab Turan’a ödül

Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’nin sahiplerini bulduğu etkinlikte, Anadolu Ajansı Finans Haberleri Editörlüğü muhabirlerinden Musab Turan, “Koca koca kurumlar inovasyon tiyatrosu oynuyor” başlıklı haberiyle EGD Jüri Özel Ödülüne layık görüldü.

AA Finans Haberleri Editör Yardımcısı Arslan’a plaket

Aralarında Anadolu Ajansı Finans Haberleri Editör Yardımcısı ve EGD Başkan Yardımcısı Hasan Arslan’ın da bulunduğu EGD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’ni belirleyen jüri üyelerine plaket takdim edildi. Diğer jüri üyeleri şu isimlerden oluştu: Hakan Güldağ, Vahap Munyar, Şeref Oğuz, Ruhi Sanyer, Abdurrahman Yıldırım, Jale Özgentürk, Hasan Arslan, Oya Yalıman, Faruk Erdem, Fikret Çengel, Hayri Çetinkaya, Bilal Emin Turan, İbrahim Acar, Talip Yılmaz, Recep Erçin, Yaşar Kızılbağ, Ali Çağatay, Ufuk Korcan, Fikri Türkel, İsrafil Kuralay, Bahadır Kaleağası, Hamdi Ateş, Celal Toprak, Sadi Özdemir, İdriz Çokal.

Diğer ödüller ise şöyle

Ekonomi Haberi (Yazılı Basın): Metin Can: Sabah (İşte Çiftlikbank Gerçeği)

Ekonomi Haberi (TV): Sinem Yöndem, Halil Kahraman: CNN Türk (Stoklarda pamuk kalmadı, polyestere dikkat)

Ekonomi Haberi (İnternet): Kazım Ataer, Dinçer Gökçe: www.hurriyet.com.tr (Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’ın Uruguay’daki evi ortaya çıktı)

Söyleşi/Röportaj (Yazılı Basın): Ceyhun Kuburlu: Hürriyet (Yabancı sınırsız yerli işsiz)

Yerel Basın (Yazılı Basın): Başar Şeker: Refleks Gazetesi (Ekonomi Karnavalı)

Köşe Yazarı: Alaattin Aktaş: Dünya

Ekonomi Programı (TV): Berfu Güven, Güngör Uras, Tamer Arıcan, Arzu Çalışkan, İlhan Kandaz, Sevcan Bilgiç: NTV (Sokağın Ekonomisi)

Yılın Araştırma Haberi (Yazılı Basın): Cabir Turgut: Türkiye (Bas geç 5 bin lira)

Jüri Teşvik Ödülü: Ceren Boztepe: Hürriyet (Zehirleyen Güzellik), Eda Gezmek: Para Dergisi (Siz hiç tekerlekli sandalyede oturup koşmayı denediniz mi?)

Jüri Özel Ödülü: Musab Turan: Anadolu Ajansı (Koca koca kurumlar inovasyon tiyatrosu oynuyorlar)

Nezih Demirkent Özel Ödülü: Selenay Yağcı: Dünya (Silikon Vadisi’ne Türk akını)

Namık Ahıska Özel Ödülü: Ömer Temür: Türkiye (Ahırda koyun değil bitcoin)

Bülent Yardımcı Özel Ödülü: İrfan Donat: Bloomberg HT (Tarım Analiz)

Esen Salihoğlu Özel Ödülü: Gülistan Alagöz: Hürriyet (Mağdurlar Vadisi), Şehriban Kıraç: Cumhuriyet (Kurtlar Vadisi nakit sıkıntısında)

Türk Telekom Özel Ödülü: Timur Sırt: Sabah

Etiketler: » » » » » » »
Share
2735 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+8 = ?