logo

“Ekmek ve Güller” Sergisi Dünya Kadınlar Günü’nü Kutluyor

mh_sergi_ekmek_ve_guller

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolasıyla kuratörlüğünü Esma Bayraktar’ın yaptığı “Ekmek ve Güller” adlı karma resim sergisi 7 – 14 Mart 2016 tarihleri arasında Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

7 Mart’ta Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün açılışını yaptığı sergide 75 ressam güllerle karşılandı. Yurdun her yerinden katılan sanatçıların yanı sıra Azerbaycan ve Kıbrıs gibi yurtdışından da sanatçılar katıldı.

Esma Bayraktar “Tarihte kadınların vermiş olduğu eşit iş, eşit ücret mücadelesinde yanarak can veren 216 kadını saygıyla anmak ve Ülkemizin ve Dünyanın geçtiği bu zor günlerde sanatla moral bulmaya çalışıyoruz. Daha çok sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili sergiler yapıyoruz. Yardım projelerinde yer alıyoruz. Fakat Manevi değeri çok yüksek olan Milli bayramlarımızda ve anma günlerinde de bir araya gelen büyük bir aile olduk adeta. Yurdun çeşitli yerlerinden sanatçılarla aylar evvelinden çalışmalara başlıyoruz. Konya, Adana, Ankara, Bursa, Mersin, Eskişehir, Rize, Van, Antalya gibi şehirlerimizden katılan sanatçılarımızın yanında Kıbrıs, Belçika, Azerbaycan gibi ülkelerden katılan sanatçılarla Uluslararası bir sanat olayını gerçekleştiriyoruz. Çok değerli sanatçıların, Üniversitelerde faal olan hocalarla Alaylı Ustaların bir araya gelerek Önemli bir sosyal olaya dikkat çekmeleri paha biçilmez bir olay. Ancak sanatçılara çeşitli nedenlerle vitrin oluşturup sanatlarını sanatseverlerle buluşturmanın çok önemli. Çeşitli konsept açılışlarıyla insanların dikkatini sergiye çekmek ve eserleri lanse etmek beni son derece mutlu ediyor. Bu serginin temasına göre Tiyatrocu gençlerin bir performansıyla açılacak olan sergimiz EKMEK VE GÜLLER adına uygun tüm kadınlara güller dağıtarak günün anlamına da dikkat çekmiş olacağız. Birbirinden değerli eserlerin sunulacağı bu sergiyi kaçırmamak gerekiyor. Hocaların eserlerinin ayrı bir ada halinde sergileneceği  sergimiz 6 gün ziyarete açık kalacaktır” dedi.

Etiketler: » » »
Share
3587 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+7 = ?