logo

Ekonomi Gazetecileri Geleneksel Yılbaşı Etkinliği’nde Buluştu

mh_egd_yilbasi_2015

Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) geleneksel yılbaşı etkinliği 24 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşti. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Dış Ticaret Kompleksi’ndeki etkinlik EGD üyeleri, iş ve siyaset dünyasından isimleri buluşturdu.

EGD Başkanı Celal Toprak konuşmasında yılbaşı buluşmasını çok önemsediklerini belirterek, sektör duayenlerine, mesleğe ve EGD’ye verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Toprak, 2016-2017 ve sonraki yılların ekonomi yılı olacağına işaret ederek, “Önümüzdeki yılın ekonomi yılı olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki yıllarda ekonomi gazeteciliğine yatırım yapan ve ekonomi yayıncılığında faaliyet gösteren girişimciler karlı bir iş yapmış olacak. Ekonomi sayfalarını şimdiden genişletin, ekonomi haberlerini ana haberlerinize sokun ve ekonomi yayınlarına önem verin. Yeni dönemi iyi değerlendirin” dedi.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de programda yaptığı konuşmada, geleneksel hale gelen bu etkinlikte iş dünyasıyla ekonomi gazetecilerinin bir araya geldiğini söyledi. Büyükekşi, bu yıl Türkiye’nin ihracatının gerilediğini ve 2016 yılı için yüksek hedefleri bulunduğunu anlatarak, “Reformların hayata geçmesi Türkiye’nin ihracatına katkı sağlayacak. 2016 yılında özellikle küresel sıkıntıların biraz azalacağını ümit ediyoruz. Ülkemizde yaşanan gelişmelerle dünya ticaretinden daha fazla pay almayı umuyoruz. Önümüzdeki yıllarda ekonomi, gazetelerde daha fazla yer alacak. Biz de bunu destekliyoruz ve tüm medya kuruluşlarına buradan çağrı yapıyoruz” diye konuştu.

EGD’nin yılbaşı buluşmasında, ekonomi gazeteciliğinin basında kurumsallaşmasına ve kalıcı hale gelmesine katkıları nedeniyle, Osman Saffet Arolat, Metiner Sezer, Rüştü Bozkurt ve Hasan Eriş’e Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Sibel Siber tarafından onur plaketi verildi. Etkinlikte, Selami Turgut Genç, Turgut Fethi Erden, Ali Gevgilili ve Orhan Erinç ise vefa plaketi aldı.

Anadolu Ajansı Finans Haberleri Editörü Yılmaz Yıldız’a ekonomi gazeteciliğine katkıları nedeniyle Trabzonlu İşadamları ve Bürokratları Derneği Başkanı Atalay Şahinoğlu tarafından plaket takdim edildi. Ayrıca; Vahap Munyar, Mustafa Kemal Çolak, Turhan Bozkurt, İbrahim Ekinci, Hakan Güldağ, Fikret Çengel, Abdurrahman Yıldırım, Olcay Büyüktaş Akça, Şeref Oğuz, İbrahim Acar, Ramazan Solak, Yaşar Kızılbağ, Halit Bolkan, Sinem Köseoğlu, Cemile Varol, Mine Acar, Oğuz Demir, Ahmet Çelik ve Jale Özgentürk’e ekonomi gazeteciliğine katkılarından dolayı plaket sunuldu.

Aralarında Anadolu Ajansı Finans Haberleri Editör Yardımcısı Hasan Arslan’ın da bulunduğu EGD Yönetim Kurulu tarafından, programa katkıları nedeniyle, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk Telekom Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Rami Aslan ve Arçelik AŞ Genel Müdürü Hakan Hamdi Bulgurlu’ya plaket takdim edildi.

EGD’ye desteklerinden dolayı, Estee Lauder Türkiye Genel Müdürü Ahmet Ramiz, Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Yıldıray Gençer, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, Ambalaj Sanayicileri Derneği Başkanı Sadettin Korkut, Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç, Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği Başkanı Rint Akyüz, Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, İstanbul Hububat, Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete ve Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu’na plaket verildi.

Etiketler: » »
Share
3425 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+8 = ?