logo

Ekovitrin 19. Uluslararası Yılın Starları Ödülleri Sahiplerine Verildi

Ekovitrin 19. Uluslararası Yılın Starları Ödülleri, 8 Aralık 2021 tarihinde Vadistanbul Radisson Blu Hotel’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törenin onur konukları arasında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan, Türkiye’nin ilk Çevre Bakanı Ali Talip Özdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfi Savaş ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Başaran Bayrak yer aldı.

TBMM 22. Dönem Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan’a “Siyaset Onur Ödülü” verildi. Köksal Toptan’ın ödülünü, EKOVİTRİN Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Abacıoğlu, Başkan Yardımcısı Şeref Özata ve Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Koçak birlikte takdim etti.

Köksal Toptan: “Türkiye’nin En Büyük Zenginliği İnsan Gücü”

Köksal Toptan, Ekovitrin Yılın Starları Ödüller Jürisi tarafından tarafından kendisine layık görülen ödülü almaktan onur duyduğunu ifade ederek, Ekovitrin yönetici ve çalışanlarını tebrik etti. Toptan, Ekovitrin dergisinin 19 yıldır sürdürdüğü ödül törenlerinin uluslararası bir niteliği olduğuna vurgu yaparak, iş ve siyaset dünyamızda başarı elde eden yurt içi ve yurt dışındaki kişi ve kurumların bu ödüllerle onurlandırıldığını söyledi. Toptan “Böylesine güzel bir günde duyduğum bahtiyarlığı ifade etmek istiyorum. Sevgili dostum Kamuran Abacıoğlu ve arkadaşlarına bize bu atmosferi yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum. Ekovitrin Medya Grubu’nun 19 yıldır sürdürdüğü bu ödülleri her zaman sürdürmesini diliyorum. Dünyanın her yerine gençlerimiz eğitim ve çalışmak için gidiyor, çok iyi yetişmiş bir insan gücümüz var. Türkiye’nin en büyük zenginliği insan gücü. Ama artık eğitimli iş gücümüzün Türkiye’de çalışmasını arzu ediyoruz” dedi.

Kamuran Abacıoğlu: “Bağımsız Bir Medya Olarak Yolumuza Devam Ediyoruz”

Ekovitrin Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Abacıoğlu “Ekonomi gazeteciliğinde Ekovitrin Medya Grubu’nun çok özel bir yeri var. Ekonomi ile ilgili her zaman bardağın dolu tarafıyla meşgul olduk. Her birinin aldığı ödülü hak ettiğine inandığım Yılın Starları seçilen kişi, firma, kurum ve kuruluşları tebrik ediyorum. Şeref Özata ve Bilal Koçak ile birlikte üç gazeteci olarak yaklaşık 40 yıllık bir mesaimiz var. Bu ekip 25 yıl önce Ekovitrin Medya Grubu’nu kurdu. 25 yıldır bağımsız bir medya kuruluşu olarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Şeref Özata: “Ekonomiyi İş Ahlakı Düzeltecek”

Ekovitrin Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Şeref Özata “Şu anda bu salonda sadece İstanbul’dan değil, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’nden, Kazakistan’dan, Özbekistan’dan, Azerbaycan’dan, Balkan ülkelerinden ve Avrupa Birliği ülkelerinden çok değerli misafirlerimiz var. Ekovitrin Ödülleri 2001 yılında verilmeye başlandı. Çok geniş bir kitle ile iletişime geçilerek titiz çalışmalar sonucu sahasında önemli atılımlar yapmış, büyük başarılar kazanmış, değerli kişilere bugüne kadar bu ödüller takdim edildi. Gelecek yıl ve 2023 Haziran ayına kadar Türkiye’nin gündeminde Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri var. Siyaset buna odaklanmış durumda. Bazı siyasetçiler erken seçim istiyor. İktidar ise net seçim tarihi olarak 2023 Haziran ayını işaret ediyor. Ekonomi dünyasında ise gündem son iki aydır döviz ve altın fiyatlarındaki oynamalar, fiyat artışları umarım en kısa zamanda durulur. Türkiye ekonomisi 1979, ardından 1994 ve 2001 yıllarında ekonomik olarak darboğaza girdi ve çıkmayı da başardı. 2009 yılında da dünyayı sarsan mortgage krizi Türkiye’yi de kısmen etkilemişti. Şimdi ekonomideki çarkların tekrar rayına oturabilmesi için iş ahlakı gerekiyor. Türkiye’deki devlet kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının, bundan sonra en büyük zaman harcayacağı ve proje geliştireceği konulardan biri ‘iş ahlakı’ olmalı. Devlet ve sivil toplum kuruluşlarının gündeminde iş ahlakına yönelik projeler geliştirmek olmalı. Ayrıca bir çok Uzakdoğu ülkesinde ev hanımları için iş modelleri oluşturulmuş durumda. Ev hanımları boş zamanlarında üretime katkı sağlıyor. Türkiye de bu modelleri incelemeli ve uygulamalı” dedi.

Bilal Koçak: “Başarıyı Ödüllendirmeyi Sürdüreceğiz”

Ekovitrin Medya Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Ekovitrin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bilal Koçak “Ekovitrin Medya Grubu’nun 19 yıldır aralıksız sürdürdüğü, iş, ekonomi ve siyaset dünyamızın adeta Oscar’ı niteliğini taşıyan ve geleneksel hale gelen ‘Uluslararası Yılın Starları Ödülleri’nin 19’uncusunu gerçekleştiriyoruz. Ekovitrin Yılın Starları Ödülleri, bugüne kadar birçok önemli devlet ve siyaset adamı ile iş dünyasından önemli kişi, firma ve kurumlara dağıtıldı. Bu yıl da çok başarılı kişi, firma ve kuruluşlara ödülleri verildi. Ekovitrin olarak başarıyı ödüllendirmeye devam edeceğiz. Herkese hoşgeldiniz diyorum” dedi.

EKOVİTRİN 19. Uluslararası Yılın Starları Ödülleri jürisince “Milli Savunma Sanayii Üstün Başarı Ödülüne” layık görülen Milli Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir adına ödülü Milli Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker aldı.

İletişim Başarı Ödülü”, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un oldu. Prof. Dr. Fahrettin Altun adına ödülü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Evren Başar aldı.

Yılın İlçe Belediye Başkanı Ödülü” Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e takdim edildi. Türkmen ödülünü TBMM eski Başkanı Köksal Toptan’ın elinden aldı.

Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü”, Opet Kadın Gücü Projesi’yle Opet’e verildi. Opet’in ödülünü projenin de liderliğini yapan Opet Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan’ın elinden aldı.

19. Uluslararası Yılın Starları Ödül Töreni’nde İGA İstanbul Havalimanı’na “Türkiye’nin Global Markası Ödülü” verildi. Ödülü İGA İstanbul Havalimanı adına Dijital Hizmetler ve Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Ersin İnankul aldı.

Ödül töreninde “Yılın En İyi Bankası” Halkbank seçilirken, ödülü Halkbank adına Kurumsal İletişim Daire Başkanı Ahmet Sami Pancaroğlu teslim aldı.

Avrupa’da Yılın İş Adamı” ödülü GASI GMBH CEO’su Zeydan Öncü’ye verilirken, “Yılın Üniversitesi” ödülü de İstanbul Aydın Üniversitesi’nin oldu. Ödülü İstanbul Aydın Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hakkı Aydın aldı.

19. Uluslararası Yılın Starları Ödül Töreni’nde Dağıtılan Ödüller Şöyle

1. Siyaset Onur Ödülü: Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan

2. Milli Savunma Sanayii Üstün Başarı Ödülü: Milli Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir

3. İletişim Başarı Ödülü: Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun

4. Yılın En İyi Bankası: Halkbank

5. Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi: Opet Kadın Gücü Projesi

6. Yılın Üniversitesi: İstanbul Aydın Üniversitesi

7. Yılın Sanatçısı: Kerem Alışık

8. Avrupa’da Yılın İşadamı: GASI GMBH Yönetim Kurulu Başkanı Zeydan Öncü

9. Avrupa’da Yılın Katılım Bankası: KT Bank AG

10. Türkiye’nin Global Markası: İGA İstanbul Havalimanı

11. Yılın İlçe Belediye Başkanı: Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen

12. Yılın Diplomatı: Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly

13. Yenilenebilir Temiz Enerji Yatırımı ve Çevreye Saygı Ödülü: Sanko Enerji

14. İnşaat ve Konut Sektöründe Yılın Markası: Artaş İnşaat

15. Gayrimenkul Sektöründe Yılın İş Adamı: Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman

16. Yılın Genç Girişimcisi: Gönül Kahvesi CEO‘su Kemal Yardımcı

17. Orta Asya’da Bankacılık Onur Ödülü: Avni Demirci

18. Turqualıty İş Modeli Başarı Ödülü: Progroup

19. Yılın Sağlık Kurumu: Avicenna Hastaneler Grubu

20. Yılın İnovatif Tasarım Markası Ödülü: Giovane Gentile 

21. Balıkçılık Sektörü Onur Ödülü: Kenan Balcı

Etiketler: » » »
Share
1251 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+6 = ?