logo

Ekslibris Sanatçısı Hasip Pektaş’tan Atölye Çalışması

mh_sergi_workshop_hasip_bektas

“Sanattan Yaşama” isimli geniş kapsamlı bu proje, ekslibris sanatçısı Hasip Pektaş’ın seminer&canlı performansı (workshop)  gerçekleştirildi.

27 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen seminer&canlı performansa sanatseverlerin ilgisi yoğundu. Etkin bir izleyici topluluğu, sanatçının ekslibris konusunda aktardığı teknik bilgiler eşliğinde eserinin yapım aşamalarını keyifli bir sunum ile izleme fırsatı yakalamışlardır. Aynı zamanda tüm katılımcı sanatseverler Sanatçı ile birlikte ekslibirs çalışması yapmışlardır.

Sanatçı Hasip Pektaş, ekslibris sanatı ve proje hakkındaki düşüncelerinde “Sanat yoluyla çocuklara ulaşacak bir sosyal sorumluluk projesinde yer almak ve bu amaca yönelik destek vermek benim için en önemli misyondur. Günümüzde ülkemizde de yaygınlaşan ekslibris alanındaki çalışmalarımı, birikimimi ve tecrübelerimi sanatseverler ile paylaşacak olmaktan dolayı çok mutluyum“ dedi.

Proje yöneticileri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kadıköy Şubesi adına Güzin Gürsoy ile dernek üyesi Ressam Günsu Saraçoğlu ve Ressam Dilşad Atasoy tarafından “Sanattan Yaşama” Projesine ilişkin düşüncelerini şöyle aktarmaktadırlar: “Sanat ve çocuk ekseninde hizmet eden bir proje hayalimizi ÇYDD ile gerçekleştirme şansını bulduk. Bu proje kapsamında, alanlarında önde gelen sanatçılarımızı ve sanatseverleri aynı platformda bir araya getirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.“Sanattan Yaşama” projesi bünyesinde gerçekleştirilen Suluboya Sanatçısı Saim Altuncu, Seramik Sanatçısı Hülya Günel, Mozaik Sanatçısı Süha  Semerci seminer&workshop ve Minyatür Sanatçısı Taner Alakuş, İllüstrasyon Sanatçısı Gürcan Özkan ve bugünde Ekslibris Sanatçısı Hasip Pektaş’ın seminer&workshop etkinlikleri sanatseverlerden büyük ilgi görmüştür. Nisan ayında Sanatçı Sait Günel’i (Akrilik) ile gerçekleştireceğimiz son seminer&workshop etkinliğimizi, Mayıs ayında CKM Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek sergi ile sonlandıracağız. İDGSA 80’liler Derneği, dünyanın önde gelen ve Türkiye’nin tek Grafik Sanatlar Müzesi kurucusu Sanatçı Süleyman Saim Tekcan, dünyadaki 10 müzeden biri olan İstanbul Ekslibris Müzesinin kurucusu ve Derneğinin kurucusu Sanatçı Hasip Pektaş ve birçok değerli sanatçı projemize destek vermektedirler. Projemize tiyatro ve müzik alanındaki sanatçılardan da özel bir destek gelmiştir. Sanattan Yaşama Projesinin tanıtımında kullanacağımız müzik Ceren Atasoy (söz) ve Cenk Şen tarafından hazırlanmış ve projemize çok farklı bir boyut kazandırmıştır”.

Etiketler: »
Share
2939 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+2 = ?