logo

Emirates, Mexico City’ye Günlük Uçuşlar Başlatıyor

Emirates, İspanya’nın Barcelona (BCN) şehri üzerinden, Dubai’den (DXB), Mexico City Uluslararası Havaalanı’na (MEX), 9 Aralık 2019 tarihinden itibaren, yeni, günlük uçuşlar başlatmayı planladığını açıkladı.

Emirates’in Mexico City uçuşu, Barcelona üzerinden bir bağlantı servisi olacak; ki bu, müşterilerin artık iki şehir arasında konforlu bir şekilde seyahat edebilecekleri anlamına geliyor. Meksika, İspanya ve BAE vatandaşlarının, her bir ülkeye vizesiz seyahat etmenin keyfini yaşamaları için, sadece pasaportlarını yanlarına almaları yeterli olacak.

Yeni rotada, Business Class’ta, 2-2-2 düzeninde oluşturulmuş 38 koltuk ve Economy Class’ta 264 koltuk olmak üzere, iki sınıflı Emirates Boeing 777-200LR uçakları ile hizmet verilecek. Yeni 777 uçuşu ayrıca, 14 tona kadar kargo imkânı sağlayarak, avokado, kabuksuz meyveler, mango, otomotiv parçaları ve medikal tedarik malzemeleri gibi, Meksika’dan ihraç edilen ürünlerin, küresel pazarlarda daha fazla yer almasına imkân tanıyacak. Emirates SkyCargo, Mexico City’ye ve oradan, 2014 yılından beri kargo taşımaları gerçekleştiriyordu ve geçen yıl, bu rotada, 22,500 tondan fazla kargo taşıdı.

Emirates Airline Başkanı Sir Tim Clark “Dubai ve Meksika arasında, yeni bir bağlantı sağladığımızdan dolayı heyecan duyuyoruz. Turizm, ticaret ve kültür bağlarının gelişebilmesi için, yüksek kaliteye sahip, uluslararası günlük hava hizmetlerinin olması, büyük bir öneme sahiptir. Ticaret, özellikle de yüksek değeri ve zaman açısından hassaslığı olan ürünlerin nakliyesi, Emirates’in Boeing 777 uçaklarının yüksek kargo kapasitesi sayesinde, daha da kolay hale getirilecek. Ayrıca, turizmin, yeniden dekore edilmiş olan Boeing 777-200LR uçaklarımızla gerçekleştirilen günlük uçuşlarımız sayesinde, büyük ölçüde destek görmesini bekliyoruz. Mexico City Havaalanı’nın yüksek irtifası nedeni ile, Dubai’den kesintisiz uçuş gerçekleştirmek mümkün değil ve Barcelona da, bu duraklama için doğal bir seçim. Bu İspanyol şehri ve Mexico City arasındaki, uzun zamandır, yüksek müşteri talebine rağmen, diğer havayolu şirketlerinin ihmal ettiği ve gereken hizmetin verilmediği bu rotada, doğrudan bağlantı sağlamaktan dolayı memnuniyet duymaktayız. Hem İspanya hem de Meksika’daki yetkililere ve ortaklarımıza, bu yeni rotadaki destekleri için teşekkür etmek istiyoruz ve benzersiz ürünlerimiz ve ödüllü hizmetlerimizi sunmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Meksika Turizm Bakanı Miguel Torruco Marqués “Dubai-Barcelona-Mexico City arasındaki bu, uzun zamandır beklenen uçuşların başlatılmasını Meksika da destekliyor çünkü bu uçuşlar, Meksika Hükümeti’nin, yeni pazarlar açma ve Ortadoğu ve Meksika arasındaki bağlantı imkanlarının güçlendirilmesine yönelik turizm politikasına uygunluk taşıyor, Dünyanın bu bölgesinden turist çekmek istiyoruz” dedi.

Meksika Sivil Havacılık Kurumu Genel Müdürü Rodrigo Vasquez C “Emirates’in gelişi, Dubai ve ötesine günlük servisler ekleyerek, uluslararası bağlantı ağımıza önemli bir katkı sağlayacak. Emirates, Meksika’ya, uluslararası uçuşlar gerçekleştiren 43. şirket olacak, tebrikler!” dedi.

Tüm kabin sınıflarındaki yolcular, Emirates’in uluslararası kabin ekibinin cana yakın hizmetlerinin, gurme şeflerin hazırladığı yemeklerin ve ödüllü ice eğlence sisteminde, İspanyolca yayınlanan kanallar da dahil, 4,000’den fazla film, TV programı, müzik ve internet yayınlarının keyfini sürebilirler.

www.emirates.com.tr

Etiketler: » »
Share
27145 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+3 = ?