logo

En Uygun Bilet Rezervasyon İçin En Uygun Zaman

mh_skyscanner_gorsel

Seyahatseverler için en uygun bilet fırsatlarını yakalamak büyük önem taşıyor. İnternet sitesi ile olduğu kadar mobil uygulamalarıyla da dünyada seyahat etmek isteyenlerin hayatını kolaylaştıran ve en hesaplı alternatifleri sunan Skyscanner, “Rezervasyon İçin En Uygun Zaman raporu ile seyahatseverlerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Rapor, Skyscanner zengin veri birikimi sayesinde en uygun seyahat zamanlamalarını ülkeler bazında ortaya koyarak, en ucuz uçak bileti fiyatları için ne zaman rezervasyon yapılması gerektiğini belirtiyor.

En Uygun Biletleri Kaçırıyoruz

Skyscanner’ın yayınladığı Rezervasyon İçin En Uygun Zaman raporuna göre en uygun uçak biletlerini yakalamak için 20 hafta öncesinden aramalara başlanması gerekiyor. Ancak Türkler sadece 39 gün öncesinden rezervasyon yaparak uygun biletleri kaçırıyorlar.   Seyahat planlamasında “son dakikacı” olmak yerine fırsatları yakalamak ise mümkün.  Rapora göre bütün destinasyonlar göz önünde bulundurulduğunda en uygun ay Şubat. Ancak gidilen mesafe ya da destinasyona göre rezervasyon yapmak için uygun zamanlar da değişebiliyor.  Kısa ve uzun mesafe yolculuklarda rezervasyon için en uygun ay Kasım olurken, bu ayda rezervasyon yapılarak uzun mesafeli uçuşlarda %59 ve kısa mesafe uçuşlarda ise %35’e kadar tasarruf edilebiliyor. Rapora göre uçak biletleri için en pahalı ay ise Ağustos. Bu ayda Türkiye’de uçak bileti fiyatları kısa mesafeli uçuşlarda  %44 oranında ve uzun mesafeli uçuşlarda ise %116 oranında normal fiyatlara göre artış gösterebiliyor.

Ülkelere Göre En Uygun Zamanlar

Skyscanner’ın Rezervasyon İçin En Uygun Zaman raporunda, ülkelere göre en uygun rezervasyon zamanlamaları ve bu zamanlamalara göre ne kadar tasarruf edileceği de belirtiliyor. Rapora göre, Birleşik Krallık ve Rusya’ya 20 hafta önceden seyahat planlaması yapıldığında ülkelere göre sırasıyla yaklaşık 175 TL ve 105 TL’lik tasarruf edilebiliyor. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Almanya’ya, 19 hafta öncesinden  seyahat aramaları yapıldığında yaklaşık 120 TL’lik tasarruf sağlanabiliyor. Egzotik kültürüyle dikkat çeken ve son zamanlarda Türk seyahatseverlerin gözdesi haline gelen Tayland’a uçak biletlerinin 18 hafta önce bilet alınması durumunda ortalama 160 TL daha az ücret ödeniyor. Amerika seyahatlerinde ise 30 hafta önceden bilet aramalarına başlamak gerekiyor. 30 hafta öncesinden aranmaya başlayan biletlerde ortalama 345 TL’ye kadar tasarruf edebiliyor.

En Uygun Fiyatları “Fiyat Alarmı” ile Takip Edin                      

Skyscanner’ın son raporu seyahatseverleri uygun bilet fiyatları konusunda bilgilendirmekle kalmıyor, aynı zamanda çeşitli önerilerle de seyahatseverlerin hayatını kolaylaştırıyor. Rapora göre, bilet almadan birkaç ay önce araştırmaya başlamak ve değişen uçak bileti fiyatlarından haberdar olmak büyük önem taşıyor. Skyscanner gibi seyahat arama platformları aracılığıyla seyahatseverler hiçbir hizmet bedeli ödemeden milyonlarca uçak bileti fiyatını karşılaştırıp en uygun olana anında ulaşabiliyor.  Uygun seyahat fiyatları ülke bazında değişiklik gösterse de Skyscanner’ın “Fiyat Alarmı” özelliği sayesinde seyahatseverler takip ettikleri uçak biletinin fiyat değişikliğinden anında haberdar olup uygun fiyata seyahat edebiliyor. Kullanıcılar seyahat etmek istedikleri destinasyonu ve tarihi kaydederek, Skyscanner üzerinden fiyat alarmı kurabiliyor ve bilet fiyatı düştüğünde e-posta veya mobil uygulama yoluyla anında haberdar olabiliyorlar. Ayrıca yoğun sezonlardan kaçınarak ve gün içerisinde çok geç veya çok erken saatlerde seyahat ederek de bilet fiyatlarında tasarruf edilebiliyor.

Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök Rezervasyon İçin En Uygun Zaman raporumuzla seyahatseverlere çeşitli önerilerde bulunarak onların daha uygun şekilde seyahat etmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bilindiği gibi, uçak bilet fiyatları artan havayolu şirketi sayısı,  ekonomik gelişmeler ve kullanıcı davranışlarındaki değişiklikler gibi birçok etkene göre değişiklik gösterebiliyor. Rapora göre seyahatten ortalama 20 hafta önce rezervasyon yaparak en uygun bilet fiyatlarına ulaşılabiliyor, ancak Türkler ortalama 39 gün önceden rezervasyon yaparak bu oranın çok gerisinde kalıyor. Bu da Türk seyahatseverlerin son dakikacılık özelliklerini bir kez daha ortaya koyuyordedi.

Rezervasyon İçin En Uygun Zaman interaktif veri grafiğine çevrimiçi olarak ulaşmak için www.skyscanner.com.tr/bttb/en-uygun-rezervasyon-zamani adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: » » » »
Share
2914 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+6 = ?