logo

Enerji ve Sanat Fotoğraf Sergisinde Buluştu

Soldan sağa: EPDK Başkanı Yardımcısı Sayın Mehmet Ertürk, EWE Turkey Holding Genel Müdürü Dr. Frank Quante, Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann

EWE Turkey Holding, Türkiye’nin enerji ve sanayi sektörüyle ön plana çıkan iki güçlü ve hızla büyüyen illeri Bursa ve Kayseri’nin fotoğraflarından oluşan “2 Şehrin Dokusu” isimli fotoğraf sergisi düzenledi. Ankara’daki EPDK Sergi Salonu’nda 22 – 30 Mayıs 2017 tarihleri arasında açık olacak serginin açılışı sektörün önemli kurumları ve üst düzey isimlerini ağırladı. 22 Mayıs’ta gerçekleşen açılış törenine Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann, EPDK Başkanı Yardımcısı Mehmet Ertürk, EWE Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Michael Redanz ve EWE Turkey Holding’in üst düzey yöneticileri katıldı.

EWE, Enerji Sektörünü Buluşturdu

EWE Turkey Holding, düzenlediği sergiyle enerjiyi sanatla buluşturarak faaliyetlerine yeni bir boyut kazandırmayı amaçlıyor. Türkiye’nin enerji ve sanayi sektörüyle ön plana çıkan iki ili Bursa ve Kayseri’nin hem tarihi ve yerel hem de modern ve gelişmiş yüzleri seçkin fotoğrafçıların kareleriyle sergileniyor.

EWE Turkey Holding Türkiye’de 10. Yılını Kutluyor

Fotoğraf sergisi hakkında bilgi veren EWE Turkey Holding Genel Müdürü Dr. Frank Quante EWE Turkey Holding olarak bu yıl Türkiye’de 10. yılımızı kutluyoruz. Geçtiğimiz 10 yılda Türkiye’de gerek paydaşlarımız, gerek halkımız, gerekse ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak için birçok başarılı projeye ve çalışmaya imza attık. Enerji ve telekomünikasyon alanlarının yanında bu tür faaliyetlerde bulunmayı da çok önemsiyoruz. Enerjiyi yüksek hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetiyle değil, sanatla da buluşturuyoruz. EWE Turkey Holding şirketlerinin hizmet alanı, Türkiye’nin bu önemli iki sanayi ilinin güzelliklerini, değerli fotoğraf sanatçılarımızın karelerinden seçkilerle siz değerli davetliler ve kamuoyuyla paylaşmak istedik. Serginin hayata geçirilmesinde başta EPDK yetkilileri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Enerji ve doğalgaz alanındaki uzmanlığımızı, Millenicom’un telekomünikasyon alanındaki uzmanlığıyla birleştirerek, değişime yön veriyoruz. EWE Turkey Holding olarak, başarılarla taçlandırdığımız 10 yılda hem birlikteliğimizi, hem de yaşadığımız çevrenin devamlılığını ifade eden sürdürülebilirlik yaklaşımını iş yapış süreçlerimizin merkezine koyarak, yolumuza sağlam adımlarla devam ediyoruz” dedi.

EPDK Başkanı Yardımcısı Sayın Mehmet Ertürk “Türkiye’de 10.yılını kutlayan EWE Turkey Holding, bu süreç içerisinde Türkiye’ye pek çok katkıda bulundu. Almanya’dan gelen bilgi ve tecrübeyi bizlerle paylaştı. Türkiye’nin tarihi ve kültürel anlamda önem taşıyan iki büyük şehri Bursa ve Kayseri’ye çok değerli yatırımlar yaptı ve katkılar sağladı. Bu iki şehrin tüm güzelliklerini bizlerle paylaşan değerli fotoğraf sanatçılarımızı tebrik ediyor, EPDK adına ziyaretçileri ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Sergi, Ankara’dan sonra Kayseri ve Bursa’da da düzenlenecek.

2 Şehre Farklı Gözle Bakanlar: Ahmet Çetintaş ve Nuri Çorbacıoğlu

Bursa doğumlu Ahmet Çetintaş, tüm eğitimini Bursa’da tamamladı. Çevre Mühendisi olan Çetintaş, 2007 yılında Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği – BUFSAD üyesi oldu. 2013 yılında AFIAP, 2015 yılı sonunda da EFIAP unvanlarına sahip olan Çetintaş’ın yurtiçi ve yurt dışında yirmiden fazla ülkede kazandığı pek çok ödül bulunuyor. Biri İstanbul’da üçü de Bursa’da olmak üzere dört kişisel fotoğraf sergisinin yanı sıra pek çok karma fotoğraf sergisinde de yer alan Çetintaş, 2014’ten bu yana Türkiye’nin önde gelen fotoğraf topluluğu olan Sille Sanat Sarayı üyesi.

1981 Denizli doğumlu Nuri Çorbacıoğlu, 15 yıla yakın öğretmenlik yaptıktan sonra hayatını fotoğraf sanatına adadı. Üniversite yıllarından bu yana fotoğraf çeken Çorbacıoğlu, ilk kişisel sergisini Kayseri’de açtı. Çorbacıoğlu’nun fotoğrafları 10’dan fazla karma sergide yer aldı. 100’e yakın fotoğrafı ile ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarında çeşitli ödüller alan Çorbacıoğlu, 2012 Yılında FIAP (Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu) tarafından uluslararası fotoğraf yarışmalarda elde ettiği başarılardan dolayı AFIAP (Uluslararası Fotoğraf Sanatçısı) unvanı ile onurlandırıldı. Çorbacıoğlu, hem Kayseri Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde hem de 2012 yılında Kayseri’de kurduğu, Kayseri Fotoğraf Sanat Evi’nde fotoğraf sevgi ve bilgisini tüm fotoğraf severler ile paylaşmaktadır.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2713 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+7 = ?