logo

Enine Boyuna Franchising Paneli İstanbul’da Gerçekleşti

2017 yılında JCI İstanbul tarafından hayata geçirilen ve Franchise Sektöründeki önemli konu başlıklarını paneller, sempozyumlar ile ele alan Enine Boyuna Franchising Projesi’nin bu yılki son etkinliği 26 Kasım 2019 tarihinde İstanbul Medipol Üniversitesi Güney Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararasi Ticaret ve Finans (International Trade & Finance) Kulübü tarafından desteklenen etkinlikte Subway Country Director Hakan Kurt, Mado COO`su Mehmet Yılmazoğlu, Simit Sarayı Operasyon Direktörü Özgür Yaprak ve Swiss Consulting CEO`su Dr. Burak Köseoğlu panelistler olarak, Franchise & More Franchise Danışmanı Mesut Süren`de Moderatör olarak katılımcılara franchise dünyası ile ilgili son gelişmeleri ve gelinen noktaları anlattılar. Franchise Sektörünün tüm yönleri ile ele alındığı etkinlikte özellikle gençlere girişimcilik ekosisteminde ve gelecekteki kariyerlerinde nasıl adımlar atmaları gerektiği ile ilgili önemli tüyolar verildi.

JCI İstanbul Başkanı Fatih Katipoğlu, JCI ve JCI’ın hedefleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Türkiye’de 22 şube ve 800’ün üzerinde üyeye sahip olan JCI’ın Dünya’da 120 ülkede 200.000’in üzerinde üyeyle Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda çalışmalar yaptığından bahsetti. Özellikle JCI’ın “Genç, aktif yurttaşların, öncü küresel ağı olmak” vizyonuna vurgu yapan Katipoğlu, kişisel deneyimlerinden yola çıkarak bu vizyonu birebir nasıl gözlemlediğini belirtti.

JCI İstanbul İş Dünyası’nda Sorumlu Başkan Yardımcısı Zuhal Ürgün “Türkiye’de franchising iş modelinin doğru şekilde anlatılması ve girişimcilerin aklındaki sorulara tam anlamıyla yanıt bulunması amacıyla “Enine Boyuna Franchising” başlığında paneller düzenliyoruz. Türkiye’de sektörün daha fazla gelişmesi için çabalıyoruz” dedi. Ürgün, projenin kurulduğu günden bugüne nasıl yol katettiğini ve gelecekteki hedeflerinden bahsetti. Ayrıca gerçekleştirdikleri Enine Boyuna Franchising Projesi sayesinde İngiltere`de iş hayatına devam eden ve bugün gerçekleştirilen etkinliğin direktörü olan Emir Beyazörtü için salondan özel olarak alkış istedi. Özellikle gençlere ilham olması açısından önemli bir örnek teşkil ettiklerini belirten Ürgün, JCI gibi genç girişimcileri destekleyen organizasyonların uluslararası fırsatlar yarattığını belirtti.

JCI İstanbul konuşmacılarının ardından sahneye çıkan İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finans Kulübü’nün (International Trade & Finace) Başkanları Yunus Emre Savaş ve Şahin Gümüş, 1 yıla aşkın süredir temelleri atılan özverili bir çalışma sayesinde bugünlere geldiklerini ve şu anda yeni kurulan bir kulüp olmalarına karşın 650 kişilik büyük bir üye sayısına sahip olduklarının altını çizdiler. Ayrıca Başkanlar asıl amaçlarının kulüp üyelerinin kendilerini geliştirebilecekleri profesyonel gelişim fırsatları yaratmak olduğunu belirttiler.

Panelin son bölümünde gençlerin sorularını içtenlikle yanıtlayan panelistler, özellikle gençlerin kendilerini geliştirmeleri konusunda hırslarıyla birlikte bilgiyi de ön plana almaları gerektiğini vurguladılar. Panel bitiminde ise etkinlik ekibinin düzenlediği Kahoot oyunu ile katılımcılar çeşitli kategorilerde ödüller almaya hak kazandılar.

Etiketler: » » » »
Share
1629 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+9 = ?