logo

Eutelsat E8WB Uydusu Başarıyla Uzaya Gönderildi

mh_eutelsat

Eutelsat’ın Arianespace tarafından fırlatılan 30. uydusu olan EUTELSAT 8 Batı B (E8WB), 20 Ağustos 2015 tarihinde Ariane 5 roketiyle başarıyla uzaydaki yerine gönderildi. Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki 52 milyon haneye doğrudan erişim için yeni bir güç ve artı kapasite sağlayacak olan uydu, yörüngesinde bir dizi performans testleri ardından Ekim ayının başında tam ticari olarak hizmete başlayacağı 7/8° Batı konumuna transfer edilecek.

Eutelsat’ın Satış Pazarlama ve Strateji geliştirme iş kollarından sorumlu Eutelsat CEO vekili Michel Azibert “E8WB uydusu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da Eutelsat ve Nilesat uydularıyla geliştirilmiş önemli bir kapsama alanının büyüme hikayesinde yeni bir bölüm yazmaya başlamıştır. Bölgede oluşturduğumuz hızlı büyüyen bir izleyici kitlesi varlığı ve Eutelsat’ın kesintisiz devam eden yatırımı 7/8 W yörüngesinden hizmet veren ve büyümelerini sürdürmek isteyen bölgenin lider operatörlerinin güvenini kazanmakta bir köşe taşı olmuştur. Bu uydu bizim, 250 milyondan fazla izleyiciye daha fazla sayıda dijital ve yüksek çözünürlüklü içerik yayınlama talebini karşılamamızı sağladı. Böylece Fas’tan Körfez’e kadar uzanan büyük bir bölgeye hizmet sunmamızı sağlayan kapasite satışında %100 başarıya dayanak oluşturdu” dedi.

E8WB uydusunun Türkiye için de kilit öneme sahip olduğunu dile getiren Eutelsat Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkan Yardımcısı Ali Korur “Bu uydu, Türk içerik yapımcılarının ve televizyon yayıncılarının da Orta Doğu’ya ve Kuzey Afrika’ya açılım kapısı olacak. Böylece Türkiye menşeili yapımlar ve yayınlar, Arap Dünyası’na doğrudan ulaşabilecek” dedi.

www.eutelsat.com, www.tooway.com

Etiketler: » » » » »
Share
2209 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+1 = ?