logo

Fehmi Bildik’in “Doğaya Bakış” İsimli Sergisi Açıldı

mh_sergi_fehmi_bildik

Akyol Sanat Merkezi ressam Fehmi Bildik’in “Doğaya Bakış” isimli resim sergisine 12 – 26 Mart 2015 tarihleri arasında evsahipliği yapıyor.

Doğanın güzelliklerine ve renklerine olan hayranlığını her zaman dile getiren sanatçı Fehmi Bildik, doğa ve doğadaki formlar arasındaki gözlemlediği uyumları kendisinde uyandırdığı duygularla tuvallerine yansıtıyor.  Renkler, desenler, biçimler ayrı bir tat bırakıyor Fehmi Bildik’in eserlerinde. Çekilmiş yüzlerce fotoğraflar arasından özenerek seçilmiş kareler gibi izleyenleri o an’a götürüyor. Resimler yaşayan bir obje gibi kendisini izlettiriyor.

Sanatçı Fehmi Bildik, yaptığı çalışmaları sanat ve insan olarak yorumlarken  “Sanatsal etkinlikler çoğu kez yaşamın dışındaki çizgide seyreder. Bu ortamda tutkulara varan bencilliklere yer olamaz. Yetkin bir sanat, kişiyi marazi sıkıntıların dışında tutarken onda sevgi ve merhamet duygularını da geliştirebilir. Kaldı ki bunun için bilgi ve yetenek ön koşul değildir.İnsan güven duygusu içerisinde yaşamak ister. Bu duyguya erişebilmek, sanat formlarının inşasına dayanan kişiliğin geliştirilmesi ile mümkündür. Onun için sanat eseri meydana getirmek bir dünya yaratmak ve unutulmayı önlemektir. Tüm sanat eserleri geçmişten esintilerdir. Tablolar bunun için seyredilir, şarkılar bunun için dinlenir, şiirler bu nedenle okunur. Kişinin kendini ifade ederken duyacağı mutluluktan daha üstün ne olabilir?” diyor

Adres: Şakayık Sok. Desen Apt. No:17 D:1  Teşvikiye – İstanbul

www.akyolsanat.com

Share
3087 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+6 = ?