logo

FIS Snowboard Dünya Kupası 3. Kez Erciyes’te

Soldan sağa: Erciyeş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Playmaker Sports & Entertainment Ajans Başkanı Kerem Mutlu

Türkiye; kış turizminin gelişmesi, geniş kitlelere ulaşması ve yeni nesil sporcular yetişmesi adına ulusal ve uluslararası anlamda tanıtıma büyük katkı sağlayan dev spor organizasyonu FIS Snowboard Dünya Kupası için geri sayımda.

FIS Snowboard Dünya Kupası PGS (Paralel Büyük Slalom) Erciyes Etabı, kış sporları organizasyonlarının yönünü değiştiren sürdürülebilir vizyon ile son 3 seneden beri Erciyes’te gerçekleşiyor.

Organizasyon boyunca dünya genelinde en prestijli kış spor merkezlerinde gerçekleşen yarışlarda kıyasıya rekabet eden sporcular, Dünya Şampiyonu olmak için puan topluyor. Ülkemizde sadece Erciyes’in ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona Carezza, Cortina, Rogla, Bansko, Lackenhof gibi çok değerli noktalar ev sahipliği yapıyor.

Dünya’da Kış Sporlarının Yükselen Merkezi: Erciyes!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları ile uluslararası standartlarda bir kayak merkezi haline gelen Erciyes, 3. kez bu görkemli organizasyona ev sahipliği yapıyor.

Uluslararası standartlarda güvenlik ve lift sistemi ile donatılmış 115 km uzunluğunda pistleri ve konforlu tesisleri ile FIS tarafından da en gözde kayak merkezleri arasında gösterilen Erciyes’te FIS Snowboard Dünya Kupası’na bu sezon 3. kez ev sahipliği yapılacak olması beraberinde FIS ve Erciyes A.Ş ortak vizyonu kapsamında; çok sayıda ulusal ve global ölçekli sportif organizasyon adına da faaliyette bulunuluyor.

FORD, Dev Organizasyonun Türkiye’deki İsim Sponsoru!

Ülkemizde, 2014 senesinde FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air İstanbul organizasyonu ile global kış sporları etkinlikleri adına atılan tarihi ilk adım, FORD ana sponsorluğu ile gerçekleşmişken; FORD, bu alana yönelik desteğini büyüterek FIS Snowboard Dünya Kupası Türkiye Organizasyonu’nun isim sponsoru oldu. FORD Snowboard Dünya Kupası, 03 Mart 2018 tarihinde Erciyes’te gerçekleştirilecek.

23 Kasım 2017 tarihinde Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde (TSYD) gerçekleştirilen FORD Snowboard Dünya Kupası basın toplantısında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik Türkiye Kayak Federasyonu ile birlikte bu yıl 4.sünü düzenlediğimiz FIS Snowboard Dünya Kupası’nı Türkiye’yi uluslararası arenada layıkıyla tanıtmak için en önemli fırsatlardan biri olarak görüyoruz. Kayseri Belediyesi olarak 10 yıldır Erciyes’imize hem altyapı hem de istihdam anlamında ciddi yatırımlar yaptık. Bu anlamda bölge otellerimiz de bize tam destek vererek bugünkü başarımıza katkı sağladılar” dedi.

2026 Dünya Kış Olimpiyatları’na Türkiye Aday Olacak

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar 19 ülkeden Dünya’nın en iyi 120 snowboard sporcusu Dünya Şampiyonluğu unvanına sahip olmak için Erciyes’te yarışacak. 10 yıldır yatırım yapılan altyapısıyla şartların muazzam uygunluğuyla bu organizasyonun Kayseri’de yapılıyor olması Kayseri Belediyesi’nin katkılarıyla çok önemli bir noktaya taşınmıştır. Dünyadaki turizmi geliştiren tek faaliyet kayak ve snowboard’dur. Ülkemizde kış sporları bilincinin günden güne gelişmesiyle birlikte hedefimiz 2026 yılında Dünya Kış Sporu Olimpiyatları’na katılmaktır” dedi.

Erciyeş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı Bugün snowboard’un yıllardır yapıldığı İsviçre’de ve Fransa’da bugün insanlar Erciyes’i biliyor. 1 kez İstanbul ve 3.kez Erciyes’te gerçekleştireceğimiz bu organizasyonu yapmak ve bunu sürdürebilir bir noktaya taşımak da başarımızın bir göstergesi” dedi.

Playmaker Sports & Entertainment Ajans Başkanı Kerem Mutlu Son yılların kış turizmi ve kış sporları adına yükselen noktası haline gelip Türkiye’de kış sporları konusunda rol model olan Erciyes, Dünya’nın en önemli kayak merkezlerinden biri konumuna geldi. Bu bizler için büyük mutluluk, katkılarından dolayı Kayseri Belediye Başkanı’mız Mustafa Çelik’e, Türkiye Kayak Federasyon Başkanı Erol Yarar’a ve Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı’ya ve isim sponsorumuz Ford’a teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye ve Dünya genelinde 9 global network üzerinden canlı yayınlanacak yarışlar ile milyarlarca kişi ile buluşacak organizasyon; konserler, DJ performanslar, Ford markasının ve diğer partner markaların saha aktiviteleri ile kış sporları tutkunlarına Erciyes’te festival coşkusunda geçecek bir hafta sonu yaşatacak.

 

Etiketler: » » » » » » » »
Share
3061 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+6 = ?