logo

Fotoğraf Tutkunları Casper VIA F1’i Sevecek

Casper, premium özelliklere sahip yeni telefonu VIA F1’i 11 Nisan 2017 tarihinde düzenlediği bir basın toplantısı ile tanıttı. Casper VIA F1, arka yüzünde bulunan iki kamerası, bokeh özelliği, 4 GB RAM, 2.0 Ghz 8 çekirdek işlemcisi ve 64 GB depolama alanı ile kullanıcılarına her anlamda farklı deneyim yaşatıyor.

Cihaz, dual arka kameranın yanısıra, kameradaki bokeh moduyla istenen objeye vurgulama yapma ve diğer alanı bulanıklaştırma özelliği ile daha profesyonel fotoğrafların çekilmesini sağlıyor.

Cihaz, %97 metal yekpare siyah mat gövdesiyle asil ve stil sahibi bir tasarıma sahip.

Casper tarafından gerçekleştirilen “Tüketici beklenti ve ihtiyaçları” anketinde, telefon satın alırken Türk tüketicilerin yüzde 66,3’ü güçlü pil, yüzde 60,6’sı güçlü kamera, yüzde 49,8’i hızlı işlemciye odaklanıyorlar.

Türk tüketici akıllı telefondan ne bekliyor?

– Yüksek depolama ve yüksek bellek

– 5.5 inç ekran kullanımı

– Uzun pil ömrü ve dayanıklılık (metal gövde)

– Yüksek ekran çözünürlüğü

– Üstün kamera özellikleri ve yazılımı

– Özel sosyal medya programları ile popülerlik

Çift kamera teknolojisi

Cihazın en önemli özelliği arka yüzünde yer alan biri 5, diğeri ise 13 megapiksel çözünürlük sunan ikili kamerası. Casper bu yeni teknoloji ile kullanıcılara ‘’Bokeh’’ alan derinliği efekti sayesinde istenen yere netlik yapma, sonradan netlik noktasını değiştirme ve daha fazla detay ile fotoğraf alanında sınırları zorluyor. Ayrıca profesyonel mod ile cihaz, fotografik açıdan beklentileri sonuna kadar karşılıyor.

Telefon sadece arka yüzündeki iki kamerası ile değil, aynı zamanda ön yüzdeki 13 megapiksel çözünürlük sunan kamerası ile ‘’Selfie’’ tutkunlarının beklentilerini karşılıyor. Ön kameranın yüksek çözünürlüğüne ek olarak ön yüzde bulunan yumuşak flaş, çok daha iyi ‘’Selfie’’ çekimleri yapmayı sağlıyor.

Yüksek performanslı

Cihazda yer alan 2.0 Ghz 8 çekirdekli işlemci ve 4 GB RAM, en zorlu uygulamalarda bile kesintisiz performans sunuyor. 64 GB depolama kapasitesine sahip olan akıllı telefonda aynı zamanda micro SD bellek kartı yuvası yer alıyor. Bu yuvaya 128 GB’a kadar destek bellek kartı takılarak, toplam depolama kapasitesi 192 kadar yükseltilebiliyor.

5.5 inç Full HD IPS ekranı ile üst düzey bir kullanım deneyimi yaşatan cihaz, alüminyum metal gövdesi ile üst düzey sağlamlık sunuyor. Akıllı telefon 2.5D kavisli ekranı sayesinde ele oturan kusursuz tasarımıyla dikkat çekiyor. Gorilla Glass 3 korumasına sahip olan ekran, zorlu şartlarda bile dayanıklı bir kullanım sağlıyor.

Cihazın 3000 mAh pilinde yapılan optimizasyon sayesinde bir tam günü rahatlıkla geçirmenizi sağlıyor. Ayrıca yüksek tasarruf sunan ultra performans modu ile pilin gücü çok az kalsa bile birkaç saate kadar kullanım imkânı sağlıyor.

Dual pencere ve diğer özellikler

İletişim ve multimedia uygulamalarını aynı pencerede kullanma imkanı sağlayan dual pencere özelliği ile cihaz, parmak izi okuyucusu sayesinde de güvenlik konusunda beklentisi yüksek olanları mutlu ediyor. Android Marshmallow işletim sistemi yüklü olarak gelen akıllı telefonla her türlü uygulama ve servis rahatlıkla kullanılabiliyor. Ayrıca çocuk, gizli/güvenli ve misafir modlarıyla birlikte, chameleon ve ekran video kaydedici cihazın diğer özellikleri arasında yer almakta.

Cihaz, Nisan ayı itibarıyla KDV dahil 1899 TL satış fiyatıyla tüm Casper noktalarında satışa sunuluyor.

Casper VIA F1 Teknik Özellikleri

İşlemci : 2.0 GHz. Octa-Core 8 Çekirdek İşlemci

İşletim Sistemi : Android Marshmallow OS

Ekran : 5,5 FHD IPS

RAM : 4 GB

Depolama : 64 GB dahili

Kamera : 13 MP + 5 MP arka kamera, 13 MP ön kamera

Boyut ve Ağırlık : 7,4 mm incelik, 168 gr ağırlık

Pil : 3000 mAh

Kutu içeriği : AC adaptör, USB kablosu, mikrofonlu kulaklık, koruma kılıfı, ekran koruyucusu,

OTG kablo

Etiketler: » »
Share
2882 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+2 = ?