logo

Garajyeri, Birinci Yılında Hızla Büyümesini Sürdürüyor

mh_garajyeri

Geçtiğimiz sene Mayıs ayında genç girişimciler Arda Aşkın, Güven Özyurt ve Erman Çağıral tarafından kurulan ve kişiden kişiye hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde araç kiralama hizmeti sunan Garajyeri, bir yıl sonunda kiralama taleplerindeki %342’lik artışla 4 milyon liralık kiralama talebi hacmine ulaştı. İşlem hacmi ve ciro olarak ise %1000’lik rekor bir büyümeye imza atan girişim, www.garajyeri.com ve Garajyeri mobil uygulaması üzerinden araçlarını kiraya verenlere bugüne kadar 200.000 TL’lik ek gelir sağladı.

Kullanıcılar Garajyeri ile Araç Masraflarını Çıkarıyor ve Ek Gelir Elde Ediyor

Yüzlerce aracın kayıtlı olduğu kişiden kişiye araç kiralama platformu kısa sürede pek çok kullanıcı tarafından tercih edilir hale geldi. Garajyeri, araç sahiplerinin günün %95’inde kullanılmayan araçlarını oturdukları ya da çalıştıkları semtte, hatta aynı sokaktaki kişilere kiralama ve bu şekilde ek gelir elde etme imkanı sunuyor. Bu sayede çok sayıda İstanbullu araç sahibi, trafik sigortası, kasko, benzin ve mazot gibi masraflarını karşılayabilecek duruma geliyor. Platformu kullananların %65’i mobil, %35’i ise bilgisayar üzerinden Garajyeri’ne ulaşırken, sadece 2016’nın Nisan ayında aylık 100.000 tekil ziyaretçi Garajyeri’ni ziyaret etti.

En Çok Dizel Araç İstiyoruz, Piknik, Aile Ziyareti ve Düğün İçin Günlük Kiralıyoruz

Yaptıkları detaylı analiz sonucunda kişiden kişiye araç kiralama yapılırken daha çok dizel araçların tercih edildiğini belirten Garajyeri.com’un kurucu ortağı Arda Aşkın, aile ziyaretlerinin yanı sıra baharın gelmesiyle ısınan havalar nedeniyle aileleriyle pikniğe, nikah ve düğün törenlerine gitmek amacıyla araç kiralama taleplerinin arttığını ifade etti. Bu süreçte yapılan taleplerin daha çok günlük kiralama olarak gerçekleştiğini paylaşan Aşkın, gün içinde saatlik kiralama yapanların ise iş toplantıları veya rutin dışı ortaya çıkan ve mini seyahatler gerektiren işler için platformu tercih ettiğini açıkladı.

En Çok Üniversite ve Lise Mezunları Araçlarını Kiraya Veriyor

İstanbul’da en çok üniversite ve lise mezunlarının araçlarını kiraya verdiğini belirten Aşkın “Daha çok beyaz yakalılar, özel sektör ve kamu çalışanları, iş yeri sahipleri, öğrenciler ve emekliler araçlarını kiraya veriyor ve ek gelir elde ediyor. İstanbul’un tüm ilçelerinden kiraya verilme ve kiralama gerçekleşse de en çok kiralama yapan ilçelerin Fatih, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Pendik, Beylikdüzü olduğunu görüyoruz”  dedi.

Ramazan Bayramı İçin Haftalık Talepler Şimdiden Gelmeye Başladı

Haziran ayı itibarıyla başlayacak olan Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı kapsamında memleketine gitmek isteyenlerin daha uygun fiyatlı seçenek sunması sebebiyle kişiden kişiye araç kiralama platformu Garajyeri’ni tercih ettiğine dikkat çeken Aşkın “Genel olarak kişiden kişiye araç kiralama günlük kullanım ve hafta sonu planları için; seyahat, aile ziyareti, gezi, nişan, düğün amacıyla yapılıyor. Haftanın her günü kiralama olsa da en yoğun kiralama hafta sonları Cumartesi, hafta içi ise Cuma günleri oluyor” dedi.

Kişiden Kişiye İlginç Araç Kiralama Örnekleri

Yeni bir sektör olan kişiden kişiye araç kiralama konusunda yaşanan ilginç olayları da paylaşan Aşkın “Kullanıcılarımız için çocukların çok önemli olduğunu görüyoruz. Mesela kiracılarımızdan biri, araç sahibinin profil fotoğrafında çocuğunun fotoğrafını gördüğü için aracı teslim almaya gittiğinde çocuğa bir hediye götürdü. Kiralama bitiminde, çocuğun ameliyat olacağını öğrenince bir hediye daha aldı. Aile kurmak da kullanıcılarımızın değer verdiği destek olduğu bir durum. Örneğin bir başka kiracımız düğün hazırlıkları için araç kiraladı, sonrasında araç sahibi arabasını kiracıya düğün arabası yapması için ücretsiz olarak verdi. İnsanlar birbirlerine fayda sağlıyorlar aslında, aracını kiraya vermenin dışında birilerine yardımcı olmanın mutluluğunu da yaşıyorlar. Mesela çocuğunu İstanbul’dan Darıca’daki hayvanat bahçesine götürmek için araç kiralayan bir kullanıcımız ve kız istemeye giderken kullanmak üzere araç kiralayan kullanıcılarımız da oldu. Bir de sevgililerine güzel jestler yapan kullanıcılarımız var; hastanede uzun süreli tedavi olan sevgilisini gezdirmek için araç kiralamak isteyen bir kullanıcımız da bizi duygulandırdı. Garajyeri’nin insani ve özel yanları bunlar…” dedi.

Araç Kiralamada Tüketici Güvenini Yeniden İnşaa Ettik

Dünya standartlarında güvenlik sunan ödeme altyapıları üzerinden kredi kartıyla yüksek güvenlikli şekilde ödeme yapıldığına da dikkat çeken Aşkın “Klasik araç kiralama yöntemlerinde olduğu şekliyle kimseden kredi kartının numaralarını ve güvenlik numaralarını kağıt bir formda talep etmiyoruz. Kağıt form doldurmak yok, imza yok Garajyeri’nde… Mastercard, Visa gibi kurumların kabul ettiği en yüksek güvenlik sunulan PCI-DSS standartlarındaki ödeme altyapımız üzerinden bu işlemleri kullanıcılarımızın kolaylıkla yapmasını sağlıyoruz. Bu sayede sektördeki tüketici şikayetlerinden olan araç kiralaması sonrası kredi kartından işlem dışı para çekme gibi sorunların da ötesine kesin biçimde geçmiş oluyoruz. Sağladığımız yüksek seviyedeki kredi kartı güvenliği ile tüketicilerin güvenini de artırarak bu noktada daha fazla tercih ediliyoruz. Bunu da kiralama talebinde yakaladığımız %342 büyüme ve 4 milyon liralık kiralama talebi hacmiyle net biçimde kanıtlıyoruz. 1. yaşımıza %1000 gibi bir rekor büyüme ile girdik ve yeni hedefimiz ise Garajyeri’ni İzmir ve Ankara’ya açmak” dedi.

 

Etiketler: » » »
Share
5419 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+10 = ?