logo

Garanti Cep Artık Söz Dinliyor !

mh_garanti_cep_ses

Gelişmiş ses teknolojileri konusunda birçok projeye imza atmış olan Speechouse, Garanti Bankası ile olan işbirliğini bir adım ileri taşıdı. Banka, cep şubesinde yapılan sesli işlemlerde Speechouse ses teknolojilerinden faydalanıyor.

Garanti Bankası, Garanti Cep’e entegre ettiği mobil sanal asistan teknolojisi ile bankacılık işlemlerinin konuşularak yapılabildiği Mobil İşlem Asistanı’nı (MİA) geliştirdi. MİA, yapılmak istenen işlemi dinliyor, gerçekleştiriyor ve gerektiğinde kullanıcının aradığı adımı kolayca karşısına çıkarıyor. MİA ile görüşmeye başlamak için, Garanti Cep’in içindeyken ekranı aşağı doğru çekmek ve yapılmak istenen işlemi sözle belirtmek yeterli oluyor.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer “Ses teknolojilerindeki son inovasyonu yansıtan MİA, işlemlerin Garanti Cep içinde, sesli asistan ile çok daha hızlı ve kolay yapılmasını mümkün kılıyor. Örneğin; ‘Vadeli hesabımın vade süresi ne zaman doluyor?’, “Kredi faiz oranları nedir?’ veya ‘Kartımın son kullanma tarihi nedir?’ gibi birçok sorunun cevabına hızla ulaşıyorsunuz. ‘Bonus kartım ile geçen ay akaryakıta ne kadar harcadım?’ sorusunu sorarak, birden çok tıklamayla ulaşılabilecek bilgiyi sesle hemen alabiliyorsunuz. Garanti Cep içinde yapılamayan işlemler için ise ilgili kanala yönlendiriliyorsunuz. Örneğin; ‘Kartımı kaybettim’ diyen bir kullanıcı, kayıp çalıntı bildirimi için Alo Garanti’ye yönlendiriliyor. Teknolojiyi seven akıllı telefon sahipleri, Garanti Cep’in sağladığı MİA kolaylığıyla, hangi işlem nerede diye düşünerek zaman kaybetmeden, konuşarak istediği adıma gidebiliyor ve işlemlerini hızla yapabiliyor. Mobil İşlem Asistanı’nı devreye aldığımız ilk iki günde 100 binden fazla müşterimiz uygulamayı hemen kullandı. Bu uygulamayı müşterilerimizle buluşturduğumuz için gururluyuz” dedi.

Bankacılık alanında çok önemli bir proje

Şirket olarak böylesi büyük ve değerli bir projenin parçası olmaktan son derece mutlu olduklarını kaydeden Speechouse CEO’su Tarkan Ersubaşı “Bankacılık ve finans bizim çok önem verdiğimiz sektörlerden bir tanesi. Garanti Bankası için “Konuşma Tanıma” teknolojilerini kullanan uygulamalar geliştirerek hizmet sunmak, hem bizim işimizi ileri taşımamız hem de bu sektöre kalıcı bir fayda bırakmamız açısından büyük önem taşıyor. MİA sunduğu özel tasarlanmış deneyimle, para transferinden döviz alış satışına, en yakın ATM’yi bulmaktan piyasa bilgilerine, kredi kartı borcundan, kira ödemelerine kadar Garanti Cep’den yapılan işlemleri sesle gerçekleştirmeyi sağlıyor” dedi.

MİA Garanti Cep uygulaması kapsamında örneğin otomobil kullanırken, spor yaparken veya yemek pişirken elleri kullanmaya gerek kalmadan bankacılık işlemlerinin sadece sesli komutlarla yapılmasına olanak tanıyarak hayatımızı kolaylaştırıyor.

MİA sayesinde taleplerin sesle belirtilmesinin ardından bankacılık işlemleri, adeta bir müşteri temsilcisiyle karşılıklı konuşur gibi hızla gerçekleştirilebiliyor. Böylece Garanti Cep’i kullanan müşteriler en karmaşık sorulara bile anında cevap alabiliyor ve işlemlerini seri bir şekilde sonlandırabiliyorlar.

Etiketler: » » » »
Share
7184 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+4 = ?