logo

Gastronomi Turizmi Derneği Bursa Gıda Fuarı’na Katıldı

Gastronomi Turizmi Derneği Bursa Gıda Fuarı’na Katıldı. Merinos AKKM’de 2. Bursa Gıda Fuarı’nın açılışına Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, Bursa Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker, Bursa Aşçılar Derneği Başkanı Sait Kaplan, Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez, Bursa Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Lale Yıldız, Güney Marmara Otelciler ve İşletmeciler Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren ve Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe ile çok sayıda kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Gastronomi Turizmi Derneği Kurmayları Fuarda Hazır Bulundu

GTD özel panelinde Gastronomi Turizmi Derneği Parlayan Yıldız Gastronomi Turizmi ve şehre faydalarını aktardılar.

Bilecik’den Bedriye Berber Engin, Amerika’dan Turkish Coffe Lady Türk Kahvesi yatırımcısı Gizem Şalcıgil White, Bursa GTD temsilcisi ve YK üyesi Ramazan Başan ve Ekmeğe Fısıldayan Kadın Mine Ataman panelde izleyicilere çok önemli bilgiler aktardılar. Her biri kişisel marka olma yanı sıra Ülkemizin değerlerini gururla temsil etmeye devam ettiklerinden salonda yoğun bir katılım gözlendi.

Moderatör olarak GTD Başkanı Gürkan Boztepe’nin usta soru ve yönlendirmeleri ile Bursa başta olmak üzere Gastronomide Marka Kent ve Marka Ülke olmak tüm detayları ile masaya yatırıldı. Dünya Yoğurt Konferansı ve yurtdışında Gastronomi Tırı projeleri yanısıra Bursa çocuklarına yönelik GTD’nin hazırladığı Soru Cevap kitapçığı çok ilgi çekti. Turistlerin ülkemize gelme sebeleri ve harcama tutarlarını GTD araştırma raporuna göre detayları ile aktaran GTD Başkanı artık Gastronomi Turizmi ile ülkenin kalkınmasının en hızlı yol olduğunu aktardı.

GTD üyesi Hasan Eker: “Bursa’ya Önemli Fuarlar Kazandırma Arzusundayız”

Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker, Network Fuarcılık olarak son dönemde Bursa’da yapılmayan fuarları düzenlemek istediklerini, 2018’de gerçekleştirdikleri başarılı fuarların ardından 2019’da da Bursa’ya önemli fuarlar kazandırma arzusunda olduklarını söyledi. 2. Bursa Gıda Fuarı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Eker “Bursa ve Marmara Bölgesi gıda üretiminin ve tüketiminin yüzde 60’a yakının gerçekleştiriyor. Fakat son yıllarda Bursa’da gıda fuarı düzenlenmemiş. Bizler de Network Fuarcılık olarak, Bursa Büyükşehir Belediyemiz, kamu kurumları ve STK’ların desteği ile geçtiğimiz yıl birinci gıda fuarımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Bugün de daha da büyüyen ikinci fuar açılışında birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bizlerin amacı, buraya stant açan firmaları alıcılarla buluşturup, onlara müşteri kazandırmak” dedi.

Etiketler: » » » »
Share
3754 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+4 = ?