logo

Gastronomi Turizmi Derneği, Deprem Bölgesindeki Yerel Üreticiye Destek Oluyor

Depremde yara alan iller Türkiye gastronomisi için çok önemli iller. Yaklaşık bir yıldan beri yerel üreticiler ve kadın kooperatifleri ile birlikte Anadolu kadınına destek olmak amacıyla GT Anadolu marka yaratıldı.

GT Anadolu, tüm ülkemize ve Anadolu’muzun gastronomi açısından zengin illerine kaynak sağlamak amacı ile kurulmuş bir oluşumdur.

Gastronomi Turizmi Derneği, TC. Ticaret Bakanlığı desteği ile Anadolu insanının ürünlerini yurtdışındaki marketlere satma ve yurtiçinde de sağlıklı beslenmek isteyen hedef kitlelere pazarlama hedeflemektedir. Bu kapsamda Anadolu’muzun yaprak sarmasından Maraş biberine kadar 200’den fazla ürün çeşidi satışta çıktı.

İlk etapta Migros ve Makro Center’larda ve ardından Hepsiburada -Trendyol-PTT Avm’lerde satış başla. Buradan elde edilen gelirler deprem bölgelerine aktarılmaya devam edecek.

GTD, Belediye Başkanları, hükümet ve vatandaşlarla birlikte yaraların sarılması için elele çalışmaya devam ederken, başta İstanbul olmak üzere farklı şehirlerdeki Anadolu yerel üretici ürünlerine olan talebin artmasını hedefliyor.

Etiketler:
Share
631 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+3 = ?