logo

Gastronomi Turizmi Derneği, Türk Mutfağını Amerika’da Tanıtma Çalışmalarını Başlattı

Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, Türk mutfağını ve Türk ürünlerini Amerika’ya tanıtmak için ziyarette bulundu. Boztepe, New York ve Los Angeles TC. Başkonsolosları ile detaylı toplantı gerçekleştirdi.

Özellikle New York’da yeni açılan Türkevi’nde de bulunan Boztepe, New York da marketlerde Türk ürünlerinin yaygınlaşması için çalışmalara başladı.

Resmi ziyaret olarak yapılan toplantılar sonrası New York Başkonsolosu Reyhan Özgür ve Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz, Gastronomi Turizmi ve Türk Mutfağının Amerika pazarında hak ettiği ilgiyi görmesi için gerekli desteği vereceklerini açıkladılar.

Türk ürünlerimizden baklava, Türk kahvesi, zeytinyağı, incir başta olmak üzere oradaki ürün alıcıları ile izlenmesi gereken yol haritası faaliyete başladı.

Özellikle Amerika pazarında Akdeniz usulü ve vegan beslenmenin önemine dikkat çekilerek sağlıklı ürün üretici GTD üyeleri için çok ciddi bir pazar söz konusu.

Türk restoranlarının da Amerika’da yaygınlaşması için temaslarda bulunan Gürkan Boztepe; önümüzdeki dönemde pandemi sonrası Türk ürünlerine ve restoranlara talebin katlanarak artacağını belirtti.

Etiketler: »
Share
1718 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+6 = ?