logo

Gastronomi Turizmi Derneği’nden Balıkesir Kahvaltı Festivali Lansmanı

“Balıkesir Kahvaltısı” ve “Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivali” lansmanı 20 Mayıs 2022 tarihinde Crowne Plaza Harbiye’de yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

İki yılı aşkın süredir Balıkesir Valiliği koordinasyonunda yürütülen Marka Şehir Balıkesir çalışması kapsamında “Lezzet Dolu Balıkesir” mottosuyla Balıkesir’in gastronomik değerleri ön plana çıkarılıyor.

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Borsası ve Gastronomi Turizmi Derneği işbirliği ile yürütülen Gastronomi Şehri Balıkesir projesi ile Balıkesir’in kahvaltılık ürünleri “Balıkesir Kahvaltısı” çatısı altında markalaşıyor.

Balıkesir Lezzetleriyle Bir Kahvaltı Şehri

Balıkesir Kahvaltısı, Karadut Suyu ikramıyla başladı. Coğrafi işaretli ürünler de dahil olmak üzere 30 çeşit yöresel ürünü barındıran Balıkesir kahvaltısı katılımcılara bir lezzet şöleni sundu.

“Balıkesir Kahvaltısı” ve “Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivali” n program akışı içerisinde İlker AYRIK – Sunucu-Oyuncu, Gürkan BOZTEPE – Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı, Rahmi KULA – Balıkesir Ticaret Odası Başkanı, Yücel YILMAZ – Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, Hasan ŞILDAK – Balıkesir Valisi konuşmacı olarak yer aldı.

Lansmanda misafir olan basın mensuplarına, destek veren Gastronomi Turizmi Derneği’ne ve Balıkesir Kahvaltısı çalışmalarında destek veren firmalara hediye takdimi yapıldı.  Etkinlik hatıra fotoğraf çekimi ile programı ile sonlandı.

Etiketler: »
Share
1112 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+7 = ?