logo

Gastronomi Turizmi Derneği’nin Medya Koordinatörü Ardan Zentürk Oldu

Gastronomi Turizmi Derneği Medya Koordinatörü Ardan Zentürk

Gastronomi Turizmi Derneği (GTD), medyanın seçkin ve kıdemli bir ismi olan Ardan Zentürk’ü kadrosuna kattı.

Ardan Zentürk, artık, GTD Medya Koordinatörü olarak Derneğin ulusal ve küresel düzeyde yürüttüğü çalışmalarının daha geniş kesimler tarafından duyulması, bu çalışmaların özellikle Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlaması için görev başında olacak.

Ardan Zentürk Kimdir?

1955 yılında doğan ve Gazeteciliğe 1977’de Hürriyet Tashih Servisi’de başlayan Ardan Zentürk, yazılı basında Tercüman, Güneş, Sabah, Günaydın Gazetelerinde Dış Haberler Editörlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü ve Ankara Temsilciliği görevlerinde bulundu. 1993 yılında Televizyon Sektörüne geçen Zentürk, STAR, Kanal D, Kanal 6 ve 24 TV’de Ankara Temsilcisi, Genel Yayın Yönetmeni, Yapımcı/Sunucu olarak görev aldı. NOKTA ve M5 Strateji Dergilerinin Genel Yayın Yönetmenliklerini üstlendi, TRT için belgeseller gerçekleştirdi.

Gastronomi Turizmi Derneği’nin çalışmalarını yakından izlediğini belirten Ardan Zentürk, kararını Milletlerin mutfak kültürünün her geçen gün öne çıktığı, önem kazandığı bir dünyada yaşıyoruz. Mutfak, aynı zamanda toplumların birbirini tanıması için insanlığın ortak kültürünün de en önemli kavramı haline geldi. Barış Kültürü’nün belki de ana zemini, bir masada diller ve inançlar farklı olsa da yenilen yemektir. Türkiye’nin bu alanda büyük bir gücü var, mutfağımızı artık turizm sektörümüzün en önemli unsurlarından biri yapmamız gerekiyor. Bugünden yapacağımız planlamalar, salgın sonrasının dünyasına en büyük yatırımımız olacaktır. Yeniden yapılanan dünyada hepimizin, Türkiye için yapacakları olmalı, ben de buradan kolları sıvıyorum işte” sözleriyle açıkladı.

Etiketler: »
Share
6446 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+10 = ?