logo

Gastronomi Turizmi İçin Büyük Hedefler Alaçatı’da Belirlendi

Gastronomi Turizmi Derneği ( GTD ) önderliğinde, Turizm Bakanlığı, TÜRSAB, Çeşme Belediye Başkanlığının desteği, Alaçatı Turizm Derneğinin (ATD) ve Alaçatı Farkında Platformunun (AFP) katkıları ile Alaçatı’da düzenlenen panelle sürdürülebilir turizmin ilk büyük buluşması gerçekleşti.

Türkiye’nin en gözde turizm destinasyonlarından biri olan Alaçatı 550 otel ve 1000 den fazla işletmesiyle seferber oldu.

Türkiye’nin “Cennet Bahçesi” olarak kabul edilen ve doğal tarımın yapıldığı bu bölgenin; 120 çeşit şifalı yenilebilir endemik otları, zeytinyağlıları, deniz ürünleri mübadele ya da göç ile gelen Giritli, Arnavut, Selanikli ve Boşnak, Sefarad Yahudileri, Levanten, Rum, Ermeni ve tabii ki kentte doğup büyümüş İzmirlilerin sahip olduğu yeme içme kültürüyle harmanlanmış, sağlıklı, lezzetli yemeklerin mutfağı olduğu panelist ve konuşmacılarca da belirtildi.

GTD Başkanı Gürkan Boztepe, bu değerlere sahip çıkmak korumak ve tanıtmak için, 11. Yılını kutlayacak Alaçatı Ot Festivali’ni 2020 Gastronomi yılında öne çıkarmak için her konuda Çeşme Belediye Başkanlığı ve STK lar ile el ele çalışacakları sözünü verdi. Panelde konuşma yapan diğer konuklar İzmir’in, Çeşme, Alaçatı ile birlikte Urla, Tire, Ödemiş, Bergama, Seferihisar gibi gastronomik özellikleri olan ilçelerinin de bir araya gelerek tüm güçlerin birleştirmesi ve hedefe birlikte yürünmesi gerektiğini belirttiler.

İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer ve KÖYKOOP İzmir Bölge Birliği Başkanı Neptün Soyer müştereken gönderdikleri mesajda, 2020 yılının Turizm Bakanlığınca ülkemizde gastronomi turizm yılı olduğunu bu bağlamda tüm İzmir’de turizmin on iki aya yayılması için Gastronomi, Tarım, Kongre, Kurvaziyer, Sağlık, İnanç başta olmak üzere turizmin tüm alanlarında kapsamlı planları ve hedefleri olduğunu belirterek, bu önemli buluşmaya katkı veren Başta Çeşme Belediye başkanı Ekrem Oran olmak üzere, tüm kamu kurumu yöneticilerine, sivil toplum örgütlerine kişi ve kurumları kutlayarak başarılar dilediler.

Panel ’de ele alınan ikinci önemli konu ise tüm Dünya’da öne çıkan MİCE Turizmi oldu. Turizm Medya Grup başkanı Volkan Ataman yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde panelist olarak katıldığı Travel Turkey fuarında Alaçatı’ya bir etkinlik alanının kazandırılmasının sezonu uzatılarak canlandırması için şart olduğunu ifade ettiğini, bu projenin İzmir Büyük Şehir belediyesinin de yatırım planlarına alınarak projelendirileceğini, yerel yönetimlerle işbirliği içinde en kısa sürede bu merkezin bölgenin hizmetine sunulması için çalışmalara başlanacağını bizzat İBB Başkanı Tunç Soyer ‘in de arzuladığının müjdesini verdi.

Panele Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Turizm ve Sağlık E. Bakanı GTD Başkanlık Danışmanı Bülent Akarcalı, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Ege Sanayici ve İşadamları Başkanı Fadıl Sivri, GTD Başkanı Gürkan Boztepe, TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkanı Ömer Kartın, Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, GTD Dış İlişkiler Komite Başkanı Hale Tokmakçıoğlu, GTD Etkinlik Komite Başkanı Erdem İpekçi, Çeşme Belediye Bşk.Yrd. Yıldırım Aktuğan, Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği Başkanı İsmail Uğural, Saygın Üniversitelerin Öğretim Görevlileri ve üst düzey yöneticileri, Çeşme’deki STK ların başkan ve yöneticileri yoğun bir katılım sağladılar.

Etiketler: »
Share
9025 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+8 = ?