logo

Gayrimenkul ve İnşaat Sektöründe Riskler ve Fırsatlar Tartışıldı

YAPDER Başkanı Celal Toprak

Büyük Kulüp’ün ev sahipliğinde gerçekleşen Gayrimenkul ve İnşaatta Riskler & Fırsatlar Zirvesi başlıklı etkinlikte sektörün çok önemli isimleri bir araya geldi.

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün problemleri ve fırsatlarının tüketiciye yansımasının değerlendirildiği toplantıda Büyük Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi ve Orge Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Nevhan Gündüz, “Sosyal konut projesinin açıklandığı bugünde bir arada olmak ve sektörü tartışmak bizlere kısmet oldu. Çok değerli büyüğüm Celal Toprak’a bu fırsatı bizlere verdiği için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

MELİH TAVUKÇUOĞLU: KAYIPLAR HER ZAMAN OLUR

“Gayrimenkul ve inşaatta fırsatlar, kayıplar ve kazançlar her zaman olacak bunları çok önemsememek lazım” diyen Büyük Kulüp İkinci Başkanı ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Melih Tavukçuoğlu, “Türkiye’ de pandemi ile birlikte maalesef bütün sektörler gibi inşaat sektörü de sıkıntıya girdi. Yaşadığımız bu ekonomik sıkıntıda açıklanan ‘Sosyal Konut Projesi’nin çok doğru bir zamanda olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Pandemi ile birlikte inşaat sektöründe üretimin durduğu bir döneme girildiğini belirten Mars Investment Genel Müdürü Hakan Bucak“Türkiye, pandemi sonrası global çapta yaşam ve yatırım farkındalığının artmasıyla birlikte dünyanın dört bir yanından çok ciddi talep alır hale geldi. Bu da bizim için çok büyük fırsat oluşturdu. Ülke olarak yabancıya gayrimenkul satışlarından çok büyük ciro elde etmeye başladık” diyerek Türkiye’nin yabancıya gayrimenkul satışında dikkat çeken ülke olduğunu vurguladı.

ADEM AKKAYA: İNŞAAT SEKTÖRÜ ALMANYA İÇİN FIRSAT

Son birkaç yıldır inşaat ve gayrimenkul sektöründen fazlaca talep almaya başladık diyen NRW Global Business Türkiye Temsilcilik Müdürü Adem Akkaya, “Almanya’da inşaat sektörü son zamanlarda iyiye gidiyor. Fakat alım satım fiyatları tüketiciyi ister istemez orada da zorluyor. Ancak inşaat sektörünün Almanya içinde fırsat taşıdığını söylemek mümkün” dedi.

Medyada Emlak Doktoru olarak kendinden söz ettiren Super Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gökçiler ise şu ifadeleri kullandı; “Emlak sektöründe ülkemizde yabancılara ilk konut satışı yapan şirketler arasındayız. Aslına bakarsanız bu anlamda ülke ekonomisine katkı yapan şirketleriz. Milyarlarca dolar yabancılara doğrudan satış yapıyoruz.”

YAPDER Başkanı Celal Toprak’ın moderatörlüğünde gerçekleşen zirvenin sonunda hayatı kolaylaştıran ve yaşam kalitemizi arttıran kişi ve kurumlara teşekkür plaketi takdim edildi.

Etiketler: »
Share
330 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+4 = ?